Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinė čempionė V.Putino parade: „Pamačiau tikrą šalies elitą“

Rusija jau daugiau nei metus vykdo invaziją Ukrainoje, bet tarp šios šalies sportininkų yra tokių, kurie palaiko Vladimiro Putino agresiją. Rusijos slidinėjimo žvaigždė Veronika Stepanova dalyvavo V.Putino rengtame parade gegužės 9 dieną.
Veronika Stepanova
Veronika Stepanova / „Scanpix“ nuotr.

V.Stepanova buvo viena iš kviestinių dalyvių per Raudonojoje aikštėje Maskvoje vykusį paradą, kuriuo rusai kasmet pažymi gegužės 9 dieną pergalę II-ajame pasauliniame kare.

Vladimiras Putinas ten sakė kalbą ir apkaltino „Vakarų elitą ir globalistus“ dėl dabartinio karo provokacijos ir konflikto.

Kaip žinia, realybė yra kita: Rusija neišprovokuota užpuolė Ukrainą ir jau daugiau nei 14 mėnesių bando okupuoti kuo daugiau svetimų teritorijų, nepaisant aukų. Skelbiama, kad vien per kelias pastarąsias savaites kelios dešimtys tūkstančių rusų karių žuvo jiems bandant užimti Bachmutą ir kitas Ukrainos žemes.

Nuo Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos 2014 m. į Maskvą minėti vadinamosios Pergalės dienos retai atvyksta kitų šalių lyderiai. Šiemet jame dalyvavo tik septynių valstybių vadovai, tarp jų Armėnijos, Kazachstano, Kirgizijos. Be abejo, šalia V.Putino sėdėjo ir jo artimiausias sąjungininkas, Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs Aliaksandras Lukašenka.

Tarp žiūrovų buvo ir V.Stepanova, užsimaukšlinusi pilotę su pjautuvu ir kūju – subyrėjusios SSRS simboliu.

„Šiandien aš išvydau tikrąjį šalies elitą. Tai tie, su kuriais turėjau garbės būti per Pergalės paradą Raudonoje aikštėje. Kito elito pas mus nėra!“, – socialiniame tinkle parašė V.Stepanova.

22 metų slidininkė pernai vasarį laimėjo Pekino žiemos olimpinių žaidynių aukso medalį slidinėjimo estafetėje.

Rusijai pradėjus karą, ji ir dauguma kitų šalies-agresorės sportininkų nebuvo įleisti į tarptautines varžybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius