-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija atsirevanšavo amerikiečiams ir pasiekė pasaulio ledo ritulio čempionato finalą

Trumpa sėkminga atkarpa trečiajame kėlinyje atvėrė Rusijos ledo ritulio rinktinei kelią į pasaulio čempionato Čekijoje finalą. Rusijos rinktinė atsirevanšavo JAV ledo ritulininkams už nesėkmę grupėje 4:0 (0:0, 0:0, 4:0) ir finale sekmadienį mes iššūkį Kanadai.
Aleksandras Ovečkinas įmušė antrąjį rusų įvartį
Aleksandras Ovečkinas įmušė antrąjį rusų įvartį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Labai atkakliose ir permainingose rungtynėse du kėlinius amerikiečiai ne tik niekuo nenusileido savo varžovams, bet ir surengė ne vieną labai pavojingą ataką.

Rusijos rinktinę ne kartą gelbėjo puikus vartininko Sergejaus Bobrovskio žaidimas ir amerikiečių nesugebėjimas įmušti iš patogių situacijų.

Visi mačo įvarčiai krito trečiajame kėlinyje, kai rusai per tris minutes išnaudojo dvi progas.

8-ąją kėlinio minutę (47:17) po JAV rinktinės atakos rusų vartininkas Sergejus Bobrovskis puikiai išvedė puolėją į priekį ir Sergejus Mozyakinas kontratakoje meistrišku smūgiu „po skersiniu“ įmušė įvartį.

Beveik lygiai po trijų minučių (50:19) amerikiečiai labai apmaudžiai suklydo savoje zonoje atlikdami perdavimą atgal, rusai perėmė ritulį ir Aleksandras Ovečkinas įmušė antrąjį įvartį.

Galutinai visus JAV rinktinės šansus nubraukė Vadimas Šipačiovas, įmušęs gražų įvartį po apgaulingo iššokimo iš už kitos vartų pusės. Likusias 4 minutes JAV rinktinė bandė žaisti be vartininko ir Jevgenijus Malkinas įmušė ketvirtąjį įvartį.

Sekmadienį finale 21:45 val. Lietuvos laiku Rusijos rinktinė susirems su visas rungtynes šiame čempionate laimėjusia Kanada. Planetos čempione Rusijos rinktinė yra tapusi penkis kartus (22 kartus čempionatą laimėjo Sovietų Sąjunga) ir gina prieš metu iškovotą auksą. 

Rusija ir Kanada pasaulio čempionatų finaluose tarpusavyje žaidė du kartus ir abusyk – 2008 metais Kanadoje bei po metų Šveicarijoje – laimėjo Rusijos komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius