Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusus treniravęs vokietis siūlo bausmę: „Rusijai reikalinga olimpinė pauzė“

Buvęs Rusijos moterų biatlono rinktinės treneris Wolgangas Pichleris pareiškė, jog šalį reikėtų išbraukti iš 2018 metų žiemos olimpinių žaidynių Pietų Korėjoje dėl Rusijos dopingo ydų, atsiradusių dėl valstybiniu mastu sukurtos sistemos.
Wolfgangas Pichleris
Wolfgangas Pichleris / „Scanpix“ nuotr.

„Jei viskas taip, kaip yra sakoma, rusams reikėtų olimpinės pertraukos, – sakė 61 metų vokietis. – Žinoma, tai paliestų nekaltus, bet visa kita neturėtų prasmės. Rusai pagalvotų, o tada galėtų pradėti vėl ir vėl“.

Nepriklausomo antidopingo tyrėjo kanadiečio Richardo McLareno pranešime teigiama, jog per Sočio žiemos olimpines žaidynes 2014 metais Rusijos atletų dopingo mėginiai galėjo būti klastojami su Rusijos saugumo tarnybos pareigūnų pagalba.

W.Pichleris tiki, kad dopingo mėginiai tikrai galėjo būti kontroliuojami iš viršaus ir, kad „beveik visi mėginiai tikriausiai buvo sukeisti“.

Skandalo sūkuryje Biatlono tarptautinė federacija diskvalifikavo buvusią W.Pichlerio sportininkę Janą Romanovą. Olga Viluchina taip pat yra viena iš 31 Rusijos sportininko, minimo R.McLareno raporte prieš Kalėdas. Abi sportininkės neigia vartojusios dopingą, bet O.Viluchina jau pasitraukė iš sporto praėjusį lapkritį. Kita vertus, W.Pichleris yra įsitikinęs, kad J.Romanova nevartojo dopingo: „Aš tikiu ir vis dar sakau, kad mano komanda buvo švari“.

„Scanpix“ nuotr./Wolfgangas Pichleris
„Scanpix“ nuotr./Wolfgangas Pichleris

Žymus Vokietijos biatlono specialistas yra žinomas, kaip kovotojas prieš dopingą. Jis treniravo Rusijos biatlono moterų rinktinę 2011-2013 metais, o po to dar rengė keturias Rusijos biatlonininkes Sočio olimpinėms žaidynėms.

„Sportininkas tik priduoda mėginį, o dėl to, kas atsitinka po to, negali kaltinti atleto“, – sakė W.Pichleris, po Sočio žaidynių perėjęs dirbti į Švedijos moterų biatlono komandą.

Rusijos žiemos olimpiečiai pastaruoju metu turi rimtų bėdų.

Olimpinis skeletono čempionas Aleksandras Tretjakovas yra laikinai suspenduotas Rusijos bobslėjaus federacijos, drauge su dar trimis šios sporto šakos atletėmis: Jelena Nikitina, Olga Potylicina ir Marija Orlova.

Kiek Tarptautinė bobslėjaus ir skeletono federacija diskvalifikavo keturis neįvardytus sportininkus po antidopingo kontrolierių tyrimo dėl galimai suklastotų dopingo testų per Sočio žaidynes.

Rusija laimėjo du olimpinius medalius skeletono varžybose per žaidynes Sočyje 2014 metais. A.Tretjakovas iškovojo auksą, o J.Nikitina – bronzą. Jei jų kaltė bus įrodyta, abu neteks olimpinių medalių.

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Tretjakovas
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Tretjakovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius