-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialiosios žaidynės: fantastiškai žaidusi grindų ritulio rinktinė – finale

Austrijoje tęsiasi Specialiosios žiemos olimpinės žaidynės. Trečiadienį Grace fenomenalų pasirodymą surengė Lietuvos grindų ritulio rinktinė. Lietuviai 10:1 sutriuškino Japoniją ir 5:2 palaužė Honkongą. Lietuvos slidininkai Ramsau iškovojo dar vieną medalį.
Lietuvos grindų ritulio rinktinė
Lietuvos grindų ritulio rinktinė / GEPA nuotr.

Grindų ritulininkai pradėjo dieną triuškinančia pergale 10:1 prieš Japoniją. Prieš tai lietuviai juos nugalėjo 4:0. Po šios pergalės lietuviai pateko į pusfinalį.

Po pietų vykusiame pusfinalio mače Lietuva susitiko Honkongo rinktine, kuriai pralaimėjo grupės varžybose. Revanšas buvo saldus.

Lietuviai atsiliko 0:2, bet išplėšė pergalę 5:2. Džiaugsmas liejosi laisvai, o vyriausiasis rinktinės treneris Rytis Šležys sunkiai atgavo kvapą.

„Šiandien šiek tiek pakeitėme taktiką. Buvo pakeisti penketukai – kai ką sustiprinome, kai ką gal ir susilpninome, bet nematėme kitos išeities. Pažiūrėjome, kaip žaidžia mūsų varžovai, ir šiek tiek rizikavome. Taktika su japonais pasiteisino labai greitai. Sutvarkėme reikalus jau pirmajame kėlinyje“, – pasakojo R.Šležys.

Treneris pabrėžė, kad žaidėjai net ir atsilikdami mače su Honkongu sugebėjo susikaupti: „Praleidome kvailų įvarčių ir vaikinai pradėjo pyktis tarpusavyje. Tačiau greitai viskas apsivertė. Kai jau pirmavome, devintajame kėlinyje liepiau jau tempti laiką. Tokia taktika. Mes finale. Fantastika!“.

Ketvirtadienį finale lietuvių laukia akistata su Indijos komanda, kuris pusfinalyje po pratęsimo įveikė Švediją. Grupės varžybose Lietuva sužaidė lygiosiomis 5:5 su Indija.

Lietuvos slidininkai iškovojo sidabrą keturi po kilometrą estafetės varžybose. Pajėgiausiame divizione Erikas Garbulis, Aurimas Jasiulionis, Rūta Tuskenytė ir Tadas Vainius finišavo per 13:22,40 min ir nusileido tik Rusijos ekipai.

Slidininkų treneris Zenonas Misiūnas džiaugėsi medaliu: „Aplenkėme vieną iš Rusijos komandų ir Norvegiją. Nusileidome tik vienai iš stipriausių rusų komandai. Įrodėme, kad estafetėje esame vieninteliai, kurie gali jiems pasipriešinti. Kitų valstybių treneriai net spaudė rankas mūsų slidininkams.“

Trečiadienį taip pat apdovanojimus atsiėmė Lietuvos sniegbridininkai, kurie susižėrė medalius antradienį.

Du aukso medalius iškovojusios Nedos Pabilionytės treneris Arūnas Bagdonas gyrė auklėtinės pasirodymą: „Neda šiose žaidynėse tapo absoliučia čempione 100 ir 200 m sniegbridžio bėgimuose. Tai pirmoji 17-metės olimpiada, jos parodyti rezultatai yra sistemingų treniruočių darbo vaisius. Šiandieniniai merginos pasiekimai atveria galimybes dalyvauti ateinančiose specialiosiose olimpiadose.“

Lietuvos delegacijos kraityje iš viso jau 14 medalių. Tai daugiau nei prieš ketverius metus vykusiose žaidynėse Pietų Korėjoje.

GEPA nuotr./Neda Pabilionytė
GEPA nuotr./Neda Pabilionytė

Specialiosios žaidynės

Specialiosios žaidynės yra skirtos intelekto sutrikimų turintiems žmonėms ir visai visuomenei, kuri, stebėdama ir dalyvaudama drauge, įgyja daugiau atsakomybės bei supratimo apie visuomenės narius, turinčius specialių poreikių.

Žaidynėse dalyvauja 107 valstybių sportininkai, kurie varžosi devynių sporto šakų varžybose.

Lietuviai dalyvaus trijų sporto šakų varžybose: startuos 7 slidininkai, 6 sniegbridininkai ir 15 salės ritulininkų. Nors mūsų šalies atletai žaidynėse dalyvaus ketvirtą kartą, salės ritulio žaidėjams tai bus debiutas.

Visą mūsų šalies delegaciją sudaro 38 asmenys: 28 sportininkai, 8 treneriai, delegacijos vadovas ir jo padėjėjas.

Lietuvos specialieji olimpiečiai iš pastarųjų vasaros žaidynių Los Andžele 2015 metais grįžo laimėję net 17 medalių, iš jų 9 aukso.

Specialiosios vasaros ir žiemos olimpiados apima 32 skirtingas sporto šakas, judėjime dalyvauja daugiau nei 4,2 mln. atletų 170 šalyse. Specialiosios olimpinės žaidynės pirmą kartą buvo subrandintos 1968 metais JAV prezidento Johno Kennedy sesers Eunice Kennedy Shriver.

Kaip ir olimpinės žaidynės, taip ir Specialioji olimpiada vyksta žiemą ir vasarą. Tiek vasaros, tiek žiemos Specialioji olimpiada vyksta kas ketverius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius