Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triukšmas Rusijoje dėl IIHF verdikto: nubaustas ir vartininkas, ir Maskvos CSKA

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) paskyrė bausmę ledo ritulio vartininkui rusui Ivanui Fedotovui ir Maskvos CSKA klubui už tai, kad jie pažeidė kontraktą.
Ivanas Fedotovas
Ivanas Fedotovas / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos ledo ritulininkas Ivanas Fedotovas diskvalifikuotas keturiems mėnesiams dėl to, kad sudarė neteisėtą sutartį su Maskvos CSKA.

Tuo pačiu CSKA klubui uždrausta sezoną sudaryti sutartis tarptautinėje erdvėje.

IIHF nusprendė, kad I.Fedotovas turėjo galiojantį kontraktą su NHL klubu „Philadelphia 76ers“.

„Scanpix“ nuotr./Ivanas Fedotovas
„Scanpix“ nuotr./Ivanas Fedotovas

Nepaisant to, vartininkas, gynęs Rusijos olimpinės rinktinės vartus per Pekino žiemos olimpines žaidynes pernai, pasirašė kontraktą su CSKA.

Kai buvo paskelbta apie sutartį, IIHF pareikalavo, kad I.Fedotovas arba grįžtų į NHL klubą, arba susitartų dėl kontrakto nutraukimo.

Abu variantai nebuvo įvykdyti, tad rusas buvo diskvalifikuotas.

Bausmė galios nuo rugsėjo iki paskutinės gruodžio dienos.

Be to, KHL čempionate žaidžiantis CSKA klubas dėl neteisėto kontrakto negalės registruoti žaidėjų iš užsienio vieną sezoną.

Pasiūlė pasiųsti Tarptautinę federaciją

Rusijoje, kurios rinktinė ir žaidėjai dėl Ukrainoje vykdomo karo yra išmesti iš tarptautinių varžybų, iškart kilo aistros.

„Reikia pasiųsti Tarptautinę ledo ritulio federaciją kuo toliau. Tegu susikiša šį sprendimą į vieną vietą. Debiliškas sprendimas, – nesirinkdamas žodžių „Sport-express“ sakė brutalų karą Ukrainoje remiantis rusų olimpinis čempionas Viačeslavas Fetisovas. – Kuo mes dėti? Mes nušalinti nuo visų varžybų. Kas jie iš viso tokie?“

Bet buvęs Rusijos rinktinės treneris Vladimiras Krikunovas kalbėjo kitaip.

„Pasiųsti tolyn IIHF nepavyks. Jeigu tai nutiks, mes galime laidoti ledo ritulį savo šalyje. Mes negalėsime žaisti ne tik su Baltarusija ir Kazachstanu, bet ir su Indija ar Pietų Afrika. Dauguma suaugusiųjų žaidėjų išvyks į užsienį, o paskui išvyks ir vaikai su tėvais, nes žaisti ledo ritulį Rusijoje neliks prasmės“, – sakė V.Krikunovas.

26 metų vartininkas I.Fedotovas į antraštes buvo patekęs ir pernai, kai buvo suimtas Sankt Peterburge dėl vengimo atlikti karinę tarnybą.

Ukrainą užpuolusi Rusija bandė verbuoti I.Fedotovą, bet šis atsigulė į ligoninę, o žaidėjo agentas aiškino, kad taip nutiko dėl įtampos sukelto gastrito.

Galiausiai buvo pranešta, kad vartininkas dislokuotas į Severomorską, kuriame yra Rusijos karinio laivyno administracinė bazė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius