-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasigrožėkite: Lietuvos paso siekianti Allison Reed prakalbo lietuviškai ir pristatė naują šokį

Lietuvos dailiojo čiuožimo šokėjų ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius šiuo metu Kaune ruošia naująją laisvąją programą. Šalia jų – legendinė šokėjų pora Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko, kuriai Lietuvos pilietybės siekianti A.Reed už patarimus padėkojo lietuviškai.

Geriausia visų laikų Lietuvos šokių ant ledo pora M.Drobiazko ir P.Vanagas bevei savaitę pluša kartu su šių laikų pajėgiausiais mūsų šalies čiuožėjais A.Reed ir S.Ambrulevičiumi senojoje Kauno ledo arenoje, kurioje yra ruošiama naujoji laisvoji programa. Penktadienį šie sportininkai sutiko atskleisti keletą olimpiniam sezonui šlifuojamo šokio detalių.

„Parodyti išbaigto varžybinio formato negalime – reikia dar daug darbo ir laiko įdėti. Kas šiuo metu vyksta ant ledo – tik pati pradžia. Šiandien jums galime parodyti tik pirmuosius sluoksnius. Tai amžinas procesas, niekuomet nesibaigiantis“, – pristatė Lietuvos šokių ant ledo žvaigždė S.Ambrulevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Ambrulevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Ambrulevičius

Jis atskleidė, kad programos kūrimas prasidėjo nuo tinkamos muzikos paieškų. Melodija vis dar yra derinama ir keičiama. Penktadienį porai demonstruojant naujojo šokio elementus Kauno ledo arenoje skambėjo šiųmečių Belgijos atstovų Eurovizijoje „Hooverphonic“ kartu su orkestru įrašytas kūrinys „Vinegar & Salt“. Kokia šokio istorija?

„Džiaugiamės, kad Povilas ir Margarita pas mus atvyko dėl to, jog jų visuose pasirodymuose tai spinduliuoja – santykis tarp vyro ir moteris. Pagrindinė idėja – kaip vienas kitą žmogus papildo, net su didžiausiais skirtumais. Gyvename mes visi dėl to pačio: vienas kitą ir mylim, ir gerbiam. Bandysime tai perteikti tiek muzika, tiek šokiu“, – pagrindinę kuriamos programos žinutę atskleidė S.Ambrulevičius.

Suprasti akimirksniu

  • Kovo mėnesį Lietuvos šokėjų pora A.Reed ir S.Ambrulevičius Švedijos sostinėje Stokholme vykusiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate užėmė aukščiausią karjeroje – 15 vietą, ir pateko tarp devyniolikos pajėgiausių porų, tuo pačiu iškovodami kelialapį į 2022-ųjų Pekino olimpines žaidynes.

Jis pripažino, kad su buvusiais penkių olimpinių žiemos žaidynių dalyviais yra itin įdomu dirbti – nors šokėjų kartos skirtingos, pasikeitęs pats sportas, Povilas ir Margarita atskleidžia daug įdomių dalykų.

„Su kiekvienu žingsniu vis nustembame – vou, šitą ir mes norime pabandyti padaryti. Tai šviežia ir nauja mums, nes esame įpratę prie standarto, kas vyksta šiuo metu. Kiek žinome, visas pasaulis pripratęs prie to standarto, tad tokia šviežia banga naujų žinių, judesių padės dar labiau mums išsiskirti, bet kartu ir patiems suteiks didesnės laimės čiuožiant“, – pripažino S.Ambrulevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Čiuožėjų treniruotė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Čiuožėjų treniruotė

Paklaustas, ar M.Drobiazko ir P.Vanagas, turi dar parako ir ar grįžę ant profesionalaus ledo dar įrodytų savo „legendiškumą“, S.Ambrulevičius šyptelėjęs atsakė: „Parodyt tikrai galėtų daug“.

Šis ruošiamas pasirodymas – ketvirtasis ilgasis varžybinis šokis amerikietės ir lietuvio poros karjeroje.

Siekia pilietybės

A.Reed ir S.Ambrulevičius yra iškovoję olimpinius kelialapius – šios teisės jie nusipelnė šių metų pasaulio čempionate užėmę 15 vietą.

Norėdama išnaudoti iškovotą kelialapį į žiemos olimpiadą, A.Reed privalo kreiptis į Lietuvos Prezidentūrą dėl išimties tvarka suteikiamos Lietuvos pilietybės. Ši yra privaloma olimpiniam startui.

„Vyksta procesas. Laikome sukryžiavę pirštus, o iki tol dirbame savo darbą ant ledo“, – paklausta, ar yra naujienų, siekiant olimpiadai būtinos Lietuvos pilietybės, penktadienį teigė A.Reed.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė 15min teigė, kad amerikietės čiuožėjos dokumentai dėl pilietybės yra priduoti migracijos tarnybai Kaune, netrukus jie turėtų pasiekti Prezidentūrą, kur galutinį sprendimą priims Pilietybės reikalų komisija.

„Mums yra garbė, kad naująją programą „pastatė“ Margarita ir Povilas. Su jais dirbti yra nuostabu. Mes su nekantrumu laukiame, kol galėsime pasirodyti su savo nauja programa naujame sezone. Ačiū“, – prakalbusi lietuviškai ir be jokių klaidų, dėkojo A.Reed.

VIDEO: Allison Reed prabilo lietuviškai: „Liežuvis vis dar pinasi, bet aš labai stengiuosi“

Ji prisipažino, kad kalbėdama lietuvių kalba labai jaudinasi, „veliasi“ liežuvis, kaskart keletą kartų galvoje turi apsvarstyti, ką žada pasakyti.

„Tačiau noriu pasakyti dalykus, kuriuos noriu pasakyti, būtent lietuviškai. Stengiuosi“, – šyptelėjo šokėja.

Nesuteikti porai šanso būtų nuodėmė

Paprašyta prisiminti laikotarpį, kuomet pati siekė Lietuvos pilietybės, M.Drobiazko patikino, kad procesas nebuvo lengvas ir tuomet.

Kaskart skaitydama žmonių komentarus dėl to, suteikti kam Lietuvos pilietybę ar ne, ji stebisi – tiek daug negatyvo.

„Atrodo, viskas taip paprasta: lai jis (S.Ambrulevičius – aut. past.) pasiima lietuvę merginą ir čiuožia. Bet supraskite, kad tokio lygio sportininkui rasti sau tinkamą porą... Visame pasaulyje kartais sunku rasti. Turi sutapti viskas. Jokia tokio lygio šokėja nesėdi laisva ir nelaukia, kol Saulius nuspręs pakeisti partnerę. Taip puikiai sutapo, kad jis surado tokią nuostabią merginą su tokiu nuostabiu charakteriu. Jie taip puikiai kartu dirba. Tai – šansas užimti geras vietas.

Džiaugiuosi, kad mes su Povilu kažkada taip sutapome ir mums suteikė tokį šansą. Daug blogiau bus, jei Saulius vyks atstovauti kitai šaliai, nes jo partnerė bus kur Australijoje. Saulius nori atnešti naudos savo šaliai, o ir Allison tiek jau padarė dėl Lietuvos. Dalyvavimas olimpiadoje – kiekvieno sportininko svajonė. Ir nesuteikti porai, kuri visą savo gyvenimą tam paskyrė, šanso būtų tiesiog nuodėmė“, – nuomonę pilietybės klausimu išsakė M.Drobiazko.

VIDEO: Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed parodė olimpinio šokio fragmentus

Negali sugrįžti pas trenerius Kanadoje

S.Ambrulevičius pripažino, kad pandemija toliau jaukia visus planus – į Kanadą jie turėjo išvykti praėjus 1,5 savaitės po kovo pabaigoje vykusio pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato pabaigos.

„Pasaulis juda tolyn, bando susigyventi, bet Kanada nenori dar nieko keisti. Dėl to labai džiaugiamės, kad Povilas ir Margarita sugebėjo atvykti čia ir mums padėti. Dirbame Lietuvoje, tačiau žinome, kad netrukus užsidarys Kauno ledo arena. Dairomės, kur toliau, nes turime kitą programą paruošti. Galvojame, kaip susisiekti su treneriais Kanadoje. Planai chaotiški, bet žinome, kad iš visko išspausime maksimumą, kur galėsime, ten treniruosimės“, – situaciją nubrėžė šokėjas ant ledo.

„Scanpix“ nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius pasaulio čempionate Švedijoje
„Scanpix“ nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius pasaulio čempionate Švedijoje

Paklaustas, kokios tos sąlygos treniruotis Kaune ir ar jos tenkina, S.Ambrulevičius patikino, kad dabar jau viskas kaip ir gerai, laukiama, kada atsidarys naujoji, didžioji ledo arena, kurioje nuo sausio yra įrengtas didžiausias šalyje Kauno vakcinavimo centras.

„Turėjome progą apsilankyti naujoje ledo arenoje, kai vykome skiepytis. Tai buvo pirmas susipažinimas su ja. Arena atrodo labai gerai. Matome dar didesnius šviesulius mūsų sporte.

Pradėjome gauti daugiau gerbėjų žinučių iš viso pasaulio. Jie mus palaiko, džiaugiasi mūsų darbu. Tai – didesnis laimėjimas nei kažkokios vietos pasiekimas. Tai ir yra didžiausias efektas, kai pasieki žmones, kurių nežinai“, – teigė S.Ambrulevičius.

Paklaustas, ar jau dėliojasi asmeniniai olimpiados tikslai, jis šyptelėjęs atsakė: „Pirma, gerai būtų iš viso ten išvažiuot“.

Įžvelgia daug potencialo

Kalbėdamas apie naująją Lietuvos olimpinę viltį, P.Vanagas teigė labai besidžiaugiąs, atradęs galimybę padėti sukurti sezono programą.

Šios dvi šokėjų poros betarpiškai kartu, ne dėl šou pasirodymo, dirba pirmą kartą.

„Džiaugiamės su Margarita savo patirtį, įgūdžius, čiuožimo paslaptis perduodami mūsų Lietuvos čempionams, kurie – labai gabūs, gerai įvaldę pačiūžą. Su jais dirbti – vienas malonumas. Tikimės, kad jiems greitu metu pavyks grįžti į Kanadą, kurioje dirba su savo treneriais“, – pripažino P.Vanagas, padėdamas jaunajai čiuožėjų porai tobulinti šokio figūras, perėjimus, suktukus, pakėlimus.

Paklaustas, kaip įvertintų ruošiamą programą, jis atsakė: „Gyvenimiška. Tai bus pasakojimas apie merginos ir vaikino santykius, jų charakterius, problemas, kurios iškyla kiekvienos poros gyvenime“.

Pasak P.Vanago, A.Reed ir S.Ambrulevičiaus pagrindinė, kaip poros, stiprybė yra tai, kad jie labai daug dirba, stengiasi, yra talentingi.

„Tikiuosi, kad šiemet jie sugebės pakilti dar labiau turnyrinėse lentelėse, nes potencialo tam tikrai turi. Jie jau dabar – geriausiųjų pasaulio 15-uke“, – atkreipė dėmesį P.Vanagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius