Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Persikas

Visos temos
Persikas Mariaus Žičiaus nuotr./Tortas su persikais

Persikas − tai medis, kuris auga iki 8 m aukščio. Lapai pražanginiai, pailgai lancetiški, smailiaviršūniai. Žiedai dvilyčiai, rausvi, violetinio atspalvio. Vaisius − sultingasis kaulavaisis (20−600 g), ovalus arba kiaušiniškas, žalsvas arba gelsvas, su raudonyme ar be jos. Odelė dažniausiai pūkuota. Minkštimas geltonas arba baltas, sultingas, saldžiarūgštis arba rūgštus. Persikai valgomi žali, konservuojami, džiovinami.

Tautvydas Gurskas pasidalino, kaip auginti persikus ir abrikosus

Abrikosai ir persikai: T.Gurskas patarė, kaip auginti ir kada sulauksime pirmojo derliaus

Persikų kokteilis

Gaivus, skanus, vitaminų kupinas persikų kokteilis: mėgaukitės, kol dar sezonas

Kepimui paruošti persikai

Vandens gausūs kaulavaisiai: kuo jie naudingi ir ką iš jų ruošti? Receptai

Nektarinai

Naudingiausių vasaros vaisių penketukas: mažina cholesterolį, gerina odos būklę

Grilyje kepti persikai

Kuo skiriasi persikai ir nektarinai ir ką skanaus iš jų ruošti? Desertų ir nesaldžių patiekalų receptai

Trapios tešlos pyragas su persikais

„Gal ką skanaus“ receptas: trapios tešlos pyragas su persikais

Pyragas su vaisiais

Kvapnus ir drėgnas vasariškas pyragas: jam tiks visi mėgstami kaulavaisiai

Grilyje kepti persikai

Skanaujame persikų: nuo įdarytų, keptų ant grilio iki derinių su mėsa

Vaismedžių genėjimas

Kaulavaisinių vaismedžių genėjimo ypatumai

Užsisakykite 15min naujienlaiškius