Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugėja „Eurovizijos“ favoritų: Monique pakerėjo komisiją, išprotėję „Twosome“ nuginklavo žiūrovus

LRT Didžiojoje studijoje trečiadienį buvo filmuojama jau antroji nacionalinės „Eurovizijos“ atranka. Ir vėl į sceną išbandyti savo jėgų žengė 12 skirtingus pasirodymus paruošusių dalyvių, tarp jų – ir gerai žinomi scenos grandai. Tiesa, šeštadienio balsavimo metu į pusfinalį iš jų patekti turėtų tik 6.
Soliaris, Monique, Alen Chicco
Soliaris, Monique, Alen Chicco / 15min nuotr.

Trankiu šūkiu „Pabandom iš naujo!“ šiemet pasitinkanti lietuviškoji „Eurovizija“, kaip ir būtų galima suprasti, tikisi naujos, lietuviams sėkmingesnės pradžios Olandijoje.

Apie tai jau atrankos filmavimo pradžioje užsiminė ir su publika besisveikinančios gerai pažįstamos asmenybės – LRT laidų vedėja Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis. Tikrai ne be reikalo Gabrielė buvo pasipuošusi balta suknele – kaip užsiminė G.Masalskis, balta – naujos pradžios spalva. „Eurovizijos“ vedėjų poros kompaniją laidos metu papildė dainininkė Ieva Zasimauskaitė, 2018 m. atstovavusi Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Atrankos akimirkos – galerijoje:

Komisiją šįkart sudarė 1999-aisiais Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusi Aistė Smilgevičiūtė, taip pat „Eurovizijoje“ su grupe „Skamp“ ir „LT United“ pasirodęs projekto narys Viktoras Diawara, LRT radijo ir televizijos laidų vedėja, pianistė Gerūta Griniūtė, atlikėjas ir autorius Jievaras Jasinskis bei muzikologas, „LRT Opus“ programos įkūrėjas ir direktorius, „Eurovizijos“ komentatorius, muzikinių konkursų vertintojas Darius Užkuraitis.

Antrosios atrankos metu pasirodė Rūta Loop, Soliaris, Kristina Jure, Indraya, Germanas Skoris, Viktorija Miškūnaitė, Antturi, grupė „Abrokenleg“, Voldemars Petersons, grupė „Twosome“ ir gerai žinomi scenos veidai – Alen Chicco bei Monique. Būtent pastaroji tiek komisijai, tiek studijos žiūrovams įstrigo labiausiai. „Make me human“ – tai atlikėjos sudainuotas kūrinys, kuriame ne tik jos vokalas nuskambėjo naujai, bet ir netrūko technologijų pojūčio.

„Vienas žodis, kuris sutraukia visą mano mintį, yra paprasčiausias žmogiškumas. Viduje mūsų gyvena tas tikrasis žmogus, kuris nori išsivaduoti iš kiauto. Jis šaukia ir rėkia“, – jausmus, kuriuos sukelia daina, apibūdino Monika.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monique
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monique

Komisijos narė A.Smilgevičiūtė negailėjo pagyrų Monique – anot jos, atlikėjos pasirinkta daina yra pasaulinio lygio bei primena popdievaitę Billie Eilish. V.Diawara „Make me human“ įvardijo kaip stipriausią vakaro dainą. Net ir eurovizinės komisijos grandas D.Užkuraitis teigė itin džiaugęsis dėl stipraus Monique pasirodymo.

Visgi filmavimo studijoje metu daugiausia ovacijų sulaukė grupės „Twosome“ daina „Playa“, pripildyta kiek įmanoma daugiau stereotipų apie Lietuvą. Nuo kibinų, cepelinų iki krepšinio kamuolio ant nuogo pilvo – kupinas spalvų pasirodymas įaudrino ir gerokai prajuokino studijos publiką.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Twosome“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Twosome“

„Man atrodo, jog svarbiausia yra tai, kas eina iš širdies“, – po pasirodymo kalbėjo atlikėjas P.Šinkūnas. Vis dėlto komisija ragino atsižvelgti į tai, jog ši daina gali neatrodyti tokia juokinga Europos kontekste.

Apskritai, komisijos narės G.Griniūtės nuomone, ši atranka buvo stipresnė negu praėjusioji, tad, anot jos, balsuoti bus kur kas sudėtingiau. Savo balsą išreikšti žiūrovai galės šeštadienio vakarą, kai atranka bus transliuojama per LRT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius