Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo visi „Eurovizijos“ atrankos finalininkai: krito Vilija, pirma – Monika Liu

Jau po savaitės didžioji eurovizinė intriga bus atskleista – po „Pabandom iš naujo!“ finalo paaiškės, kas atstovaus Lietuvai didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Italijoje. Šio šeštadienio vakarą įvyko antrasis ir paskutinis „Pabandom iš naujo!“ pusfinalis, po kurio finale dalyvauti ruošiasi dar keturi laimingieji projekto dalyviai.
Augustė Vedrickaitė, Ieva Zasimauskaitė, Rūta Loop, Monika Liu
Augustė Vedrickaitė, Ieva Zasimauskaitė, Rūta Loop, Monika Liu / Edvardo Blaževič, Justino Stacevičiaus nuotr.

Po pirmojo atrankos į „Euroviziją“ pusfinalio paaiškėjo, kad projekto finale varžysis „Queens of Roses“, Justė Kraujelytė, Gebrasy ir Lolita Zero.

Antrajame pusfinalyje dėl bilieto į atrankos finalą kovojo Urtė Šilagalytė, Mary Mo, Titas ir Benas, Ieva Zasimauskaitė, Rūta Loop, Augustė Vedrickaitė, Vilija Matačiūnaitė, Monika Liu ir „Moosu X“.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus šį šeštadienio vakarą paaiškėjo, kad į finalą keliauja Ieva Zasimauskaitė, Monika Liu, Rūta Loop ir Augustė Vedrickaitė.

Komisijos balsų lentelė:

Monika Liu – 58

Augustė Vedrickaitė – 49

Ieva Zasimauskaitė – 37

Rūta Loop – 37

Vilija Matačiūnaitė – 30

Titas ir Benas – 26

Mary Mo – 20

„Moosu X“ – 16

Urtė Šilagalytė – 12

Žiūrovų balsų lentelė:

Monika Liu – 3965

Urtė Šilagalytė – 1165

Augustė Vedrickaitė – 934

Rūta Loop – 878

„Moosu X“ – 637

Ieva Zasimauskaitė – 481

Titas ir Benas – 310

Vilija Matačiūnaitė – 303

Mary Mo – 301

Bendri balai:

Monika Liu – 12

Augustė Vedrickaitė – 10

Rūta Loop – 8

Ieva Zasimauskaitė – 7

Urtė Šilagalytė – 6

Vilija Matačiūnaitė – 5

Titas ir Benas – 4

„Moosu X“ – 3

Mary Mo – 2

Ką šioje laidoje labiausiai palaikėte jūs? Išreikškite nuomonę apklausoje:

Antrojo pusfinalio laimingieji paaiškėjo laidos pabaigoje, kai buvo susumuoti teisėjų ir žiūrovų balai. „Pabandom iš naujo!“ finale dalyvaus aštuoni pretendentai dėl vietos didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje.

LRT informuoja, kad dėl įtemptos pandeminės situacijos ir rekordinių COVID-19 atvejų skaičiaus šiemet tiesioginė finalo transliacija, vyksianti vasario 12 dieną, bus filmuojama be žiūrovų. Projekto organizatoriai daro viską, kad užtikrintų dalyvių ir personalo saugumą.

Ketvirtoje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, dainininkė Ieva Narkutė, kompozitoriai ir muzikos prodiuseriai Vytautas Bikus bei Stanislavas Stavickis-Stano.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos antrojo pusfinalio laidos akimirkos – galerijoje:

Už žiūrovų skambučiu ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei. Asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Mary Mo „Eurovizijoje“ pasirodė su savo soline daina „Get Up“. Daina nagrinėjami uždrausti santykiai, amžina žmogaus aistros ir racionalaus proto kova. „Get Up“ gimė paliesta skaudžių gyvenimo įvykių. Singlas giliai ir galingai kalba apie vidinę kovą, drąsos ir motyvacijos ieškojimą, kai nerandame sau vietos ir neįžvelgiame prasmės.

Mary Mo šis dainų konkursas jau pažįstamas – ji dažnai prisideda prie kitų atlikėjų pasirodymų pasiruošimo. Šiais metais atlikėja nusprendė pati išbandyti savo vokalinius sugebėjimus didžiojoje scenoje.

„Šis konkursas ir pasiruošimas jam užima labai didelę mano laiko dalį. Užduotis nelengva, nes dar esu ir mama, o visą tą laiką, skiriamą konkursui derinu su šeima, stengiuosi būti ir gera mama ir siekti savo svajonių tikslo“, – pasakodama apie pasiruošimą „Eurovizijai“ sakė Mary Mo.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Mary Mo
Edvardo Blaževič, LRT nuotr. /Mary Mo

Vilija Matačiūnaitė atliko kūrinį „101“. Daina, kaip sakė pati muzikos ir teksto autorė, yra dovana jai pačiai.

„Dievas man davė Kūrybos dovaną ir ji man duodama tam, kad ja dalinčiausi su kitais ir dovanočiau tiems, kam jos reikia. Gal tai bus vienas vienintelis žmogus, su kuriuo mano muzika surezonuos, – vadinasi, ji skirta būtent Tam Vienam. O gal ir 101-am“, – sakė Vilija.

Dainos „101“ prodiuseriu tapo žinomas Lietuvos muzikos pasaulyje kūrėjas ir muzikantas Leonas Somovas, su kuriuo Vilijai dirbti teko pirmą kartą.

Kaip teigia atlikėja, su šiuo prodiuseriu jau seniai norėjo sukurti kažką bendra ir džiaugiasi, kad Leonui patiko jos sukurta daina ir jis su malonumu sutiko prisidėti prie tolesnio kūrybinio proceso, apipavidalindamas kūrinį savo muzikinėmis spalvomis.

„Man labai patinka ruoštis ir ieškoti įvairių pasirodymo sprendimų, bet šį kartą jaučiau spaudimą dėl laiko trūkumo. Praeitą kartą kažkas užkliuvo žiūrovams, todėl bandžiau tai subtiliai taisyti. Pridėjau du vizualiai matomus papildomus elementus“, – apie pasirodymą kalbėjo V.Matačiūnaitė.

Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Vilija Matačiūnaitė
Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Vilija Matačiūnaitė

Šiais metais į „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų sceną Urtė Šilagalytė lipo su daina „Running Chords“.

„Tikiu, kad klausydami šią dainą, žiūrovai pajus melodiją savo spalvomis, gal vieniems tai tamsiai mėlynos spalvos etapas, kitiems ryškiai geltonos, bet labai tikiu, kad galiausiai visi atras tą savo tikrąją spalvą – meilės spalvą“, – yra sakiusi U.Šilagalytė.

Tai, ką matėme scenoje jai padėjo įgyvendinti geras Urtės draugas Liutauras Salasevičius, komandą papildžiusi grimo meistrė Monika Jazbutytė.

„Prieš patenkant į pusfinalį su komanda galvojome, kaip pakeisime pasirodymą, ką darysime kitaip. Kartu su mano komandoje esančiu Liutauru Salasevičiumi pažiūrėję pirmąją laidą nusprendėme, kad pasirodymą šiek tiek patobulinsime“, – šypsojosi atlikėja.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Urtė Šilagalytė
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Urtė Šilagalytė

Tris pirmuosius pasirodymus aptarė komisijos nariai. Ramūnas Zilnys pastebėjo, kad ties Mary Mo dainos viduriu norisi paįvairinti pasirodymą.

„O Vilijos Matačiūnaitės kūrinyje yra kažkas labai mielo. Pati daina labai maloniai įlindo į ausis“, – šypsodamasis sakė R.Zilnys.

Ieva Narkutė teigė, kas Mary Mo daina – labai organiška, tinka atlikėjai, o atlikėja dainai.

„Urtė atrodė susikausčiusi, balsas tarsi vietoje, bet pritrūko laisvės, apie kurią minėjo ir Ramūnas“, – sakė I.Narkutė.

Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Ieva Narkutė
Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Ieva Narkutė

Stano teigė, kad pirmas įspūdis išvydus šiuos tris pasirodymus – ugningas: „Vilija – mano sena gera draugė, kiek kartų ji keitėsi ir man ji dabar be galo graži, pastebėjau labai gražią dainą ir be galo gražią aranžuotę.“

Atlikėjas teigė pastebėjęs, kad Urtė apgalvojo kiekvieną pasirodymo detalę, bet nėra tikras, ar kūrinys tinkamas „Eurovizijai“.

Gerūta Griniūtė sakė pritarianti Stano žodžiams, labiausiai įspūdį jai paliko Vilijos Matačiūnaitės daina.

„O Urtei norėčiau palinkėti ne tik drąsos, bet ir intonacijos“, – sakė Gerūta.

Vytautas Bikus atkreipė dėmesį į V.Matačiūnaitės dainą, kuri, anot jo, yra labai lengva: „Manau, kad atlikėją šiek tiek varžė apranga, pirmoje laidoje to laisvumo buvo žymiai daugiau. Pirmoje laidoje ji suskambėjo žymiai geriau.“

„Kai yra dramatiška baladė, turi būti superstiprus balsas“, – sakė V.Bikus komentuodamas U.Šilagalytės pasirodymą.

Ieva Zasimauskaitė šiemet nusprendė savo jėgas išbandyti ir vėl. Šįkart – su ne ką mažiau jaudinančia, itin jautrią temą paliečiančia daina „I’ll be there“. Atlikėja sako norinti, kad jos kūrinys „I’ll be there“ nusiųstų vilties žinutę kiekvienam žmogui, kuris šiuo metu išgyvena kažką sunkaus. O tiems, kurių kelyje nepasitaikė skausmingų kliūčių, būtų lyg priminimas apsidairyti aplink, ar šalia nėra artimųjų, kuriems kaip reikia mūsų palaikymo.

Po trejų metų pertraukos atlikėja sugrįžo į konkurso atrankų sceną ir pripažįsta svajojanti, kad jos kūrinį kartu su ja vėl trauktų visa arena „Eurovizijos“ fanų. Tik šįkart Italijoje.

„Pusfinalyje išgryninome tą momentą, kad svarbiausia yra dainos žinutė, o ne fortepijonas ar mano apranga. „Eurovizija“ – ne tik puiki terpė išleisti gražią dainą, bet ir siųsti labai stiprią žinią“, – sakė I.Zasimauskaitė.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Augustė Vedrickaitė atliko savo kūrybos dainą „Before You`re 6 ft Under“.

„Buvau sau sakiusi, jei dalyvausiu „Eurovizijoje“ tai tik su daina, kuri atitiks mane energetiškai, ją atlikdama aš tvirtai jausiuosi, o kūrinys turės žinutę, kuria aš ja labai tikėsiu. Nustokime būti tuo, kuo nesame, ir parodykime tai, ką turime geriausia“, – sakė Augustė, užtikrintai pasirodžiusi pirmojoje laidoje.

„Labai gera repetuoti su žmonėmis, kuriais aš pasitikiu, emocijos yra pačios geriausios. O pokyčių mano pasirodyme bus, tai – stipresnė komanda, įtaigesnis kūrinys“, – sakė A.Vedrickaitė.

Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Augustė Vedrickaitė
Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Augustė Vedrickaitė

Rūta Loop konkurse dalyvauja su daina „Call me from the Cold“. Šioje dainoje atlikėja pasakojo įkūnijusi energiją, kuri klauso, kuri girdi ir taip sukuria jaukią atmosferą, kuri padeda žmogui atsiverti, eiti į šviesą iš tamsos ir liūdesio. Tačiau ši daina nėra liūdna, ji viltinga ir šios dainos istorijoje žmogus supranta, jog jam reikėjo ne ieškoti šviesos, o uždegti šviesą savyje, kurią jis visada ir turėjo.

Atlikėja neabejoja, kad ši daina ras savo klausytoją ne tik dėl jos originalumo, bet ir pasakojamos istorijos dainoje.

„Šis konkursas užima labai didelę dalį laiko kiekvieno atlikėjo, o mano taip pat. Viską norime išpildyti kaip įmanoma profesionaliau, nesvarbu, kiek tai pareikalaus laiko. Ši daina – apie energiją, tvyrančią tarp dviejų žmonių, noriu priminti, kad kiekvienas turime šviesą savyje“, – sakė Rūta Loop.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Rūta Loop
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Rūta Loop

Po dar trijų stiprų pasirodymų Vytautas Bikus sakė besidžiaugiantis, kad su A.Vedrickaite scenoje pasirodė ir grupė, tai, anot V.Bikaus, vienas geriausių kūrinių šiose atrankose.

„Čia yra viskas, ko reikia „Eurovizijai“, o Augustės vokalas puikiai tinka“, – sakė V.Bikus.

Teigiamai jis atsiliepė ir apie Rūtos Loop kūrinį. „Tokia daina tikrai galėtų atstovauti mūsų šalį“, – sakė V.Bikus.

Gerūta teigė, kad kiekviena skambėjusi daina turi savo pliusų. Jai įsiminė A.Vedrickaitės stiprus balsas, puiki intonacija ir įtaiga, kuri, anot G.Griniūtės verčia klausantis įsivaizduoti, kad pasileidus plaukus važiuojama JAV keliais.

„Rūtos Loop praeitas įvaizdis patiko labiau, bet, jei kalbu apie įvaizdį, vadinasi, su daina – viskas puiku“, – sakė Gerūta.

Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Gerūta Griniūtė
Justino Stacevičiaus / LRT nuotr./Gerūta Griniūtė

R.Zilnys pastebėjo, kad Augustė spinduliuoja pasitikėjimą savimi, o Rūtos Loop pasirodymas tarsi krištolas, tai jam buvo vienas pačių geriausių kūrinių, kuris, kaip teigė R.Zilnys, tiesiog užburia.

„Ieva, jei nebūtų anksčiau pasirodžiusi „Eurovizijoje“, jos kūrinys būtų vertinamas daug geriau, iš esmės, ji daro tą patį, ką puikiai moka, priekaištų nėra, tai bus daina, viena iš Ievos vizitinių kortelių“, – sakė A.Zilnys.

Stano komentavo, kad nėra nieko gražiau, nei žmogus, kuris gali išdainuoti visus savo jausmus, taigi, anot jo, Ieva Zasimauskaitė verta dar kartą keliauti į konkursą, kuris šiais metais vyks Italijoje.

„Rūta Loop padarė nuostabų šviesų spektaklį, į kurį norisi žiūrėti dar ir dar, o muzika yra tarsi gražus pasirodymo fonas“, – sakė Stano.

Pusbrolių duetas Titas ir Benas „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos scenoje pasirodė su ne tokia lyriška daina „Getting Through This“. Ją parašė vienas geriausių Lietuvos prodiuserių Faustas Venckus ir atlikėjas, dainų autorius Audrius Petrauskas-Gebrasy. Tie patys kūrėjai parašė ir praėjusių metų kūrinį „No“.

Daina „Getting Through This“ yra apie patiriamą spaudimą viską daryti teisingai ir neklysti. Taip pat, tai kūrinys apie kitų požiūrį į tave bei imitavimą aplinkai, kad viskas yra gerai.

„Pirmoje laidoje gavome pastebėjimų, kad neturime choreografijos. Ją turėjome, bet neparodėme. Dainuoti ir šokti tuo metu mums buvo sudėtinga, todėl nusprendėme, kad gerai dainuosime. Šį kartą pasistengsime, kad ir pasirodymas atrodytų įspūdingai“, – sakė Titas ir Benas.

Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Titas ir Benas
Edvardo Blaževič, LRT nuotr./Titas ir Benas

Monika Liu konkurse atliko lietuvišką dainą „Sentimentai“.

„Atėjau į „Euroviziją“, kad parodyčiau Europai, kaip skamba lietuvių kalba. Daina – tikrai labai sentimentali, ten apdainuoju moterį, kuri gyvena praeityje. Tiesa, aš labai bijau, nes nekenčiu konkursų, jaučiu didelę atsakomybę, bet labai noriu“, – prisipažino Monika Liu, dar pridūrusi, kad jau turi nusipirkusi bilietą į Italiją, kur vyks „Eurovizijos“ konkursas.

„Daug žmonių mėgsta šią dainą, tai labai vertinu ir dėkoju už visus gautus patarimus. Dabar šiek tiek keisime vizualus, dar eksperimentuojame, bandome išspausti, kas geriausia, kas labiausiai tiktų dainai ir visam pasirodymui.

Mano daina lietuvių kalba, tai labiausiai pastebi žmonės. Pasitikiu tuo, ką darau ir manau, kad atėjo laikas Europai išgirsti lietuvišką dainą. Nežinau, ar būsiu finale, ar laimėsiu, bet labai tikiu šia idėja“, – sakė Monika Liu.

Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Monika Liu
Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Monika Liu

„Moosu X“ nariai pasirodė su kūriniu „Love that Hurts“. Kai kam jų pasirodymas galėjo priminti ir kitus „Eurovizijos“ dalyvius, tačiau ir čia buvo galima išgirsti naujus skambesius.

„Esame labai seni draugai, susipažinome grodami gatvėje, kai buvome paaugliai ir pradėjome muzikuoti kartu. Iki šiandien esame geri draugai, o grupės pavadinimu įprasminome, ką kartu praėjome“, – apie pažintį pasakojo „Moosu X“.

Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Moosu X
Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Moosu X

Paskutinius tris pasirodymus įvertino komisijos nariai. Vytautas Bikus sakė, kad įspūdžiai puikus, o visus atlikėjus norėtų matyti finale.

„Tito ir Beno pasirodyme man trūko laisvumo, vokalistai įsitempę. „Moosu X“ sudainavo šį kartą daug geriau, o apie Moniką Liu aš nieko neparašiau, nes viskas labai patinka. Klausai Monikos ir tu ja tiki. Lietuvių kalba šiai dainai visiškai ne kliūtis“, – sakė komisijos narys.

Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Vytautas Bikus
Justino Stacevičiaus, LRT nuotr. /Vytautas Bikus

Ieva Narkutė pritarė V.Bikui teigdama, kad Tito ir Beno pasirodyme trūksta laisvumo, o Monikos Liu pasirodymas – idealus, daugiau nieko nei pridėti nei atimti nereikėtų.

Daugiausia teigiamų komentarų Monika Liu sulaukė ir iš Gerūtos: „Norisi jos klausytis, girdėti balsą, žiūrėti į ją. Apima labai geras jausmas, tarsi būtumei su ja kambaryje dviese.“

Komentuodama Tito ir Beno pasirodymą Gerūta sakė, kad daina galėtų kiek ūgtelėti, tuomet viskas būtų gerai.

Ramūnas Zilnys taip pat gyrė Moniką Liu, teigė, kad atlikėjos įvaizdis – geriausias, ji – viena favoričių.

„Neabejoju, kad ji bus finale. O „Moosu X“ vokalistui pritrūko balso, tačiau atnešė ryškų pasirodymą, daug kas jų paieškos internete, galbūt tai ir buvo tiksas“, – sakė R.Zilnys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius