-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paaiškėjo paskutiniai trys „Eurovizijos“ finalininkai: tai – I.Zasimauskaitė, Paula, Monika Marija

Praėjusią savaitę išaiškėjus trims dalyviams, užsitikrinusiems vietą „Eurovizijos“ finale, šeštadienį virė ne ką mažiau aršesnė kova. Čia varžėsi dar 7 dalyviai, iš kurių tik 3 pasirodys kitą savaitę vyksiančiame paskutiniame etape.
Paula, Ieva Zasimauskaitė, Monika Marija
Paula, Ieva Zasimauskaitė, Monika Marija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kai lieka paskutinis žingsnis iki galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“, muzikantai atiduoda visą save. Ne išimtis ir šeštadienio vakarą LRT vykusi pusfinalio laida.

Čia varžėsi 7 dalyviai. Tai – Marija Grabštaitė, „Twosome“, Ieva Zasimauskaitė, Paula, „Saulės kliošas“, Ruta Loop, Monika Marija Paulauskaitė.

Visus juos vertino komisija. Ją šįkart sudarė Darius Užkuraitis, Dalia Ibelhauptaitė, Arnoldas Lukošius ir Ramūnas Zilnys.

Tiesioginės transliacijos metu savo nuomonę balsuodami galėjo išsakyti ir žiūrovai. Laidos pabaigoje, susumavus publikos ir komisijos balus paaiškėjo, kurie dar 3 dalyviai keliauja į finalinę kovą, vyksiančią kovo 11-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje. Kaip lentelėje išsidėstė atlikėjai, rasite straipsnio pabaigoje.

Savo kelialapį į paskutinį etapą jau užsitikrino Kotryna Juodzevičiūtė, Jurgis Brūzga ir grupė „The Roop“.

O prie jų prisijungia šio šeštadienio nugalėtojai: Ieva Zasimauskaitė, Paula ir Monika Marija Paulauskaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Eurovizijos“ pusfinalio akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Eurovizijos“ pusfinalio akimirka

Laidos transliacija prasidėjo pagerbiant šeštadienį Anapilin iškeliavusį Lietuvos operos grandą Virgilijų Noreiką. Konkurso vedėjai Mantas Stonkus ir Ugnė Skonsmanaitė pareiškė gilią užuojautą maestro artimiesiems ir pakvietė prisiminti mylimą solistą su jo daina „Švelnumas“.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ pusfinalyje – pagarba Virgilijui Noreikai ir publika sugraudinęs jo „Švelnumas“

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Eurovizijos“ pusfinalio akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Eurovizijos“ pusfinalio akimirka

Pirmoji į sceną lipo „X Faktoriuje“ išgarsėjusi Marija Grabštaitė su savo debiutine daina „This Love“. Per visus tris etapus atlikėja keitė aprangą – šįkart pasiliko su lateksinėmis kelnėmis bei blizgančiais marškinėliais. Šokio su vizualizacijomis taip pat nebeliko – už jos nugaros šįkart buvo pastatyta daugybė lempų, kurios spalvas keitė kartu su melodija.

„Tai tikrai nebuvo blogai. Turbūt jaudulys didžiulis, bet pabaigoje labai trūko energijos. Beje, pati daina pernelyg standartinė. Šiandien išgirdau akustinę versiją ir pagalvojau, ar nebuvo klaida pasirenkant elektroninę versiją. O štai džiazas būtų galbūt įdomiau“, – mintimis dalijosi Darius Užkuraitis.

„Į šias atrankas eidamas žadėjau nekalbėti apie šou. Bet kai tai yra tokia ryški popdaina, ramus stovėjimas scenoje man kelia abejonių. Reikėjo parengti kažkokį šokių numerį. Nežinau, ar tokia daina gali laimėti, bet gali egzistuoti“, – kalbėjo Arnoldas Lukošius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Marija Grabštaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Marija Grabštaitė

Kiti į sceną žengė duetas „Twosome“ su daina, kurioje skamba bene visos pasaulio kalbos – „Hello“. Šįkart pasirodymas buvo ramesnis – į sceną neišbėgo vaikinas, šokantis su flamingo formos gelbėjimosi ratu. Į komisijos komentarą, kad grupės narys Paulius galėtų daugiau šokti, kad jau yra choregorafas, buvo atsižvelgta – vyras judėjo kur kas daugiau.

„Aš šitos dainos nesu girdėjusi – ką mačiau, apie tą ir kalbu. Man patinka toks dainų žanras, nes jis toks crazy – nereikia ieškoti prasmės. Su tokia idėja „LT United“ užėmė šeštą vietą. Bet man pritrūko jūsų drąsos, beprotybės, pritrūko nerealių fantazijų. Buvo labai saugi choreografija, buvote padoriai saugūs, viskas vidutiniškai gerai. Visgi idėja man patinka“, – sakė Dalia Ibelhauptaitė.

„Aš galvoju, kad duetas turi keletą kozirių – jie vieninteliai vyrai per visą vakarą, man patinka tai, kad jie plaukia prieš srovę, nors dauguma sako, kad su juokeliais į konkursą nereikia eiti. Bet šis juokelis yra toks geraširdiškas, kad gali gerai pasirodyti. Bet jūsų draugas flamingas, kuris buvo anksčiau, jis privalo grįžti“, – kalbėjo Ramūnas Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Twosome“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Twosome“

Trečioji – viena iš konkurso favoričių Ieva Zasimauskaitė su kūriniu „When we're old“. Apie amžiną meilę dainuojanti atlikėja pasirodymą, kaip ir praėjusius kartus, pradėjo sėdėdama. O vidury kūrinio atsistojusi, ji dainavo iš visos širdies – pasirodymo gale vos tramdė ašaras.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.Stonkus paaiškino savo vaikams, kodėl „Eurovizijos“ scenoje pravirko I.Zasimauskaite

„Aš esu jūsų didelis fanas jau daug metų. Jūs turite tikrą nuoširdumą. Džiaugiuosi, kad ir šiais metais tą išlaikote ir sudėjote į kūrinį. Daina man labai patiko. Bet turiu pasakyti kaip profesionalė. Kai jūs pradėjote tyliai ramiai, man buvo klausimas – kaip vystysite šią temą. Jūs pakeitėte poziciją, bet neintensyvėjote su savo energija, viskas buvo truputį vienoje linijoje. Jei pateksite į finalą, atiduokite daugiau. Video man labai gražus, emocionalus, bet pabandykite būti jo dalimi, nes jūs net atsistojate į šoną. Jei jūs integruotumėtės, nebūtų taip iliustratyvu“, – sakė Dalia Ibelhauptaitė.

„Manau, kad tai yra vienas pavyzdžių, kai daina ir atlikėjas fantastiškai tinka vienas kitam. Jūs su savo įtaiga, perteikiamomis emocijomis kūrinį labai sustiprinate. Jūs jau pasiekėte pergalę, per ilgą karjerą pataikėte į žmonių širdis su šita daina. Bet reiktų per pirmą minutę pagriebti žiūrovą“, – kalbėjo Ramūnas Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Ieva Zasimauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Ieva Zasimauskaitė

Vėliau pasirodė jaunoji atlikėja Paula su savo kūrybos daina „1 2 3“. Atlikėja nusprendė rizikuoti – kardinaliai pakeitė kūrinio aranžuotę – daina suskambo visai kitomis spalvomis, čia pagrindinę melodiją grojo gitara. Dainininkė atsisakė šokio – dainavo viena scenoje sėdėdama ant kėdės, kurią galiausiai metė ant grindų ir sulaužė.

„Pavojingus žaidimus žaidi. Pamatėme visiškai naują dainos versiją. O kai pateksi į finalą, kokia tada bus? Ir kaip į Portugaliją? Man asmeniškai šita versija labiau patinka už pirmą. Pirmoji buvo pernelyg eurovizinė, o dabar ji nebėra tokia eurovizinė, įdomiau klausosi. Taip pat man patiko estetika, gražu, judesiai puikūs. Rekomenduoju šios versijos laikytis. Tikiuosi, žiūrovai įvertins drąsą ir meistriškumą“, – kalbėjo Darius Užkuraitis.

„Praeitą versiją girdėjau. Šita versija man taip pat labiau patiko. Ji buvo netikėta. Kai iš instrumentų liko tik gitara, pasigedau gitaristo scenoje. Tas kėdės sudaužymas buvo dirbtinis, o iš gitaristo išspirta kėdė būtų įdomiau. Dėl judesio – manau, kad reikia tau save filmuoti ir žiūrėti, kaip geriau atrodo“, – sakė Arnoldas Lukošius.

„Norėjau pasakyti, kad jūs, mano galva, turite viską, ką reikia turėti žmogui scenoje. Fantastika, charizma, talentas. Jūs pirmas žmogus, į kurį man buvo visą laiką įdomu žiūrėti“, – liaupsino Dalia Ibelhauptaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paula
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paula

Atėjo eilė ir grupei „Saulės kliošas“ su kūriniu „Įkvėpk ir nepaleisk“. Šįkart muzikantai išsiskyrė itin energingu ir pozityviu pasirodymu, o lyderės Justės šokis neleido atitraukti akių nuo jų pasirodymo.

„Man patinka šita daina ir grupė. Aš visada užduodu klausimą, kodėl žiūrovai mažai balsuoja. Manau, kad priedainyje turi būti euforija, bet Justei trukdo aukštakulniai. Ten turi šaudyti konfeti, jūs turite lakstyti po sceną, nes ta dainos vieta to reikalauja. Beje, aš galvoju, kad jei patektumėte į „Euroviziją“, turėtumėte dainuoti angliškai“, – sakė Ramūnas Zilnys.

„Nepaprastai neorganiška choreografija. Manau, kad visa bėda yra batuose, nes jie neleidžia judėti ir būti savimi. Nedarykite to, kas iš jūsų atims tai, kas galėtų būti jūsų jėga“, – kalbėjo Dalia Ibelhauptaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Saulės kliošas“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Saulės kliošas“

Šeštoji – Ruta Loop su daina „Positive thoughts“. Atlikėja jau buvo iškritusi iš atrankų, tačiau gavus gausybę balsų, gerbėjų buvo sugrąžinta. Šįkart Rūta pakeitė pasirodymą – apsirengusi taškuotu kostiumu, į sceną žengė šokdama su pritariančiosiomis vokalistėmis.

„Pakeitėte pasirodymą į gerą pusę. Viskas spalvinga, šilta, miela. Ar einu iš proto dėl šios dainos? Ne, bet man gražu“, – kalbėjo Ramūnas Zilnys.

„Man patiko pati pradžia. Šitas pasirodymas geresnis už praeitą. Bet jei statomas sinchroninis pasirodymas, jūs subyrate, tada vėl grįžtate į vietą. Deja, negaliu pasakyti, kad daina mane žavėtų ar išsiskirtų“, – sakė Arnoldas Lukošius.

„Man anksčiau labiau patikote. Tuomet priminėte Vokietijos nugalėtoją Leną, kuri be fejerverkų laimėjo konkursą“, – prieštaravo Darius Užkuraitis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ruta Loop
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ruta Loop

Paskutinė – „Lietuvos balso“ nugalėtoja Monika Marija Paulauskaitė su Ericos Jennings eurovizine daina „The Truth“. Per visus etapus atlikėja keitė savo aprangą, šįkart – ne išimtis. Monika pasipuošė raudona suknele, su kuria, kaip pati sakė, jaučiasi geriausiai. Apie jos balsą, kaip ir visuomet, nėra ką pridurti – visa esybe išjausta ir nepriekaištingai sudainuota.

„Man labai gražu. Atrodote kaip iš serialo „Sostų karai“. Bet žiūrovai balsuoja už jūsų balsą, o ne įvaizdį. Jūs ateinate sceną paimti balsu. Bet jei pateksite į finalą, visi atlikėjai visada galvoja dar kažką. Tad jei aš būčiau jūsų prodiuseris, manau, kad reiktų sugalvoti kažkokį vizualinį sprendimą. Tai būtų dar įspūdingiau“, – nuomone dalijosi Ramūnas Zilnys.

„Aš esu šoke. Esu susižavėjusi. Praleidau visus realybės šou. Jūsų dieviškas balsas, jūs turite teatrinį talentą – nors stovite ir dainuojate, bet jūsų energetika ir balsas parodė, kad jūsų lauktų puiki miuziklinė ar teatrinė karjera, jei to norėtumėte. Jei jūs pasistengtumėte pridėti daugiau to teatro, jūsų balsas nuo to nenukentėtų, bet pasirodymas gautų dar daugiau pliusų“, – gražių žodžių negailėjo Dalia Ibelhauptaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

Komisijos balai išsidėstė taip:

12 balų – Ieva Zasimauskaitė

10 balų – Paula

8 balai – „Twosome“

7 balai – Monika Marija Paulauskaitė

6 balai – „Saulės kliošas“

5 balai – Marija Grabštaitė

4 balai – Ruta Loop

Žiūrovų balsai išsidėstė taip:

12 balų – Ieva Zasimauskaitė

10 balų – Monika Marija

8 balai – Marija Grabštaitė

7 balai – „Twosome“

6 balai – Paula

5 balai – „Saulės kliošas“

4 balai – Ruta Loop

Bendra balsavimo lentelė:

12 balų – Ieva Zasimauskaitė

10 balų – Monika Marija

8 balai – Paula

7 balai – „Twosome“

6 balai – „Saulės kliošas“

5 balai – Marija Grabštaitė

4 balai – Ruta Loop

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius