Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Išgirdęs apie galimai supainiotus Rusijos komisijos balus Jurijus Veklenko nesisieloja: „Yra, kaip yra“

Po šeštadienį nugriaudėjusio „Eurovizijos“ finalo netyla kalbos, kad Lietuvos padėtis antrajame pusfinalyje galėjo būti kiek kitokia. Pranešama, kad vienas iš Rusijos eurovizinės komisijos narių galėjo supainioti reitingavimo eigą, apie tai informuotas ir Jurijus Veklenko.
Iš Eurovizijos į Lietuvą sugrįžo Jurijus Veklenko
Iš Eurovizijos į Lietuvą sugrįžo Jurijus Veklenko / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nors „Eurovizija“ pasibaigė prieš kelias dienas, internete vis dar tęsiasi diskusijos, kodėl Lietuva šiais metais nepateko į finalą. Atsirado teigiančių, kad į konkurso komisijų balsavimą įsivėlė klaidų. Manoma, jog tai galėjo turėti įtakos ir lietuvio galutiniam rezultatui antrajame pusfinalyje – jis buvo per plauką nuo patekimo į finalą.

Tokias kalbas pakurstė konkurso gerbėjai, akylai išnagrinėję Rusijos komisijos balsavimo rezultatus. Jie stebėjosi komisijos nario Igorio Gulyaevo balsavimu, kuris pusfinalyje aukščiausius balus skyrė Danijos atlikėjai, o žemiausias vietas Albanijai – 16-ą, Azerbaidžanui – 17-ą.

Tačiau finalo metu I.Gulyaevo nuomonė kardinaliai pasikeitė – Azerbaidžanas tapo jo favoritu, albanė buvo įvertinta antra vieta, o Danija – paskutine.

Gerbėjai įsitikinę, kad taip Igoris sumaišė vertinimo tvarką ir geriausius bei blogiausius surašė ne ta tvarka. Jie pastebi, kad Jurijaus taškų tai nebūtų paveikę, bet Danijai būtų kainavę 3 taškus. Toks rezultatas būtų nulėmęs Lietuvos patekimą į finalą.

„Apie tai sužinojau nusileidęs Lietuvoje ir įsijungęs internetą. Sulaukiau daugybės žinučių, kad galimai balsai buvo sumaišyti. Mums tai būtų balų nei pridėję, nei atėmę, tačiau iš Danijos būtų atimti tris taškai. Tai Lietuvą iš karto būtų nusiuntę į finalą.

Tiesa, tai kol kas tai yra tik spėliojimai, tačiau kas buvo, tas buvo. Visi, kurie pateko į finalą, tikrai verti jame būti. Visi dalyviai dirbo, stengėsi, kovojo iš paskutinių jėgų, “, – 15min studijoje kalbėjo Jurijus.

Kaip pats sakė, išgirdęs šią informaciją per daug nenuliūdo.

Visą pokalbį žiūrėkite čia:

VIDEO: Jurijus Veklenko atvirai apie tai, ko nematė žiūrovai: nuo pasimatymų iki konkurencijos su S.Lazarevu

TAIP PAT SKAITYKITE: Pabandžiusi pagudrauti Madonna prajuokino Stano: oficialiame puslapyje paviešino suredaguotą pasirodymą

VIDEO: Spaudos centre Tel Avive – emocijų pliūpsnis: ovacijomis palydėtas ir Jurijus Veklenko

TAIP PAT SKAITYKITE: Palestinos vėliavų iškėlimas „Eurovizijoje“ gali apkarsti: skandalingiesiems islandams gresia bauda

VIDEO: Jurijus Veklenko po nesėkmės „Eurovizijoje“: „Pasirodžiau taip, kad man negėda“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius