Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palestinos vėliavų iškėlimas „Eurovizijoje“ gali apkarsti: skandalingiesiems islandams gresia bauda

Nors „Eurovizija“ pagal idėją turėtų būti dainų, o ne politikos konkursas, šeštadienį praūžusio finalo metu Tel Avive neišvengta akibrokštų – skandalingieji Islandijos atstovai „Hatari“ transliacijos metu ėmė demonstruoti Palestinos vėliavas. Reaguodami į šį veiksmą, „Eurovizijos“ organizatoriai pranešė, kad islandai gali susilaukti bausmės – jų poelgį svarstys konkurso vykdomoji taryba.
Islandijos atstovai „Eurovizijoje“ grupė „Hatari“
Islandijos atstovai „Eurovizijoje“ grupė „Hatari“ / Stop kadras ir 15min nuotr.

Dar prieš transliaciją „Hatari“ kritikavo Izraelio politiką – Izraelį išvadino okupantais, pasisakė už Palestinos nepriklausomybės idėją. Atvykę į „Euroviziją“ jau pirmomis dienomis grupės nariai sumanė apsilankyti Palestinoje, o Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu iškvietė sudalyvauti tradicinėse islandų imtynėse.

Šįkart, finalo transliacijos metu, „Hatari“ pateikė dar viena akibrokštą – iškėlė Palestinos vėliavėles. Tai įvyko tada, kai transliacijai artėjant į pabaigą buvo skelbiami žiūrovų balsai kiekvienai šaliai ir, atėjus islandų eilei, kameros buvo nukreiptos į juos. Paskelbtame „Eurovizijos“ atstovų pranešime teigiama, kad šio veiksmo pasekmes aptars konkurso vykdomoji taryba.

VIDEO: Eurovision 2019 Iceland is opening the Palestine flag.

Išplatintame komentare skelbiama: „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiojo finalo tiesioginės transliacijos metu islandų grupė „Hatari“, sėdėdami žaliajame kambaryje, trumpam parodė Palestinos vėliavėles.

„Eurovizijos“ dainų konkursas yra ne politinis įvykis ir toks veiksmas tiesiogiai prieštarauja konkurso taisyklėms. Vėliavėlės buvo greitai konfiskuotos, o šio veiksmo pasekmės po konkurso bus aptartos konkurso vykdomosios tarybos.“

Iš paviešintos medžiagos matyti, kad apsaugos darbuotojai stengėsi greitai ištaisyti situaciją. Vaizdo įraše užfiksuota akimirka, kai prie grupės narių priėjo darbuotojas ir pareikalavo atiduoti Palestinos vėliavą.

View this post on Instagram

???????? #eurovision2019

A post shared by Einar Stef (@einar.stef) on

Tiesa, nors skelbiama, kad „Eurovizija“ turėtų būti ne politinis renginys, šiais metais politikos apraiškų buvo apstu dar prieš jam prasidedant – palestiniečių aktyvistai ragino konkursą boikotuoti.

Be politikos neapsieita ir per itin lauktą pop žvaigždės Madonnos pasirodymą – jo metu ant dviejų šokėjų nugarų buvo matyti Izraelio ir Palestinos vėliavos. „Eurovizijos“ organizatoriai suskubo paskelbti, kad tai neturėjo būti pasirodymo dalis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po ilgai laukto Madonnos pasirodymo „Eurovizijoje“ – kritika internete: „Finale užimtų paskutinę vietą“

TAIP PAT SKAITYKITE: Po „Eurovizijos“ – žinomų žmonių vertinimai: gyrė už seksualinę laisvę, peikė už kaimynių balsavimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius