Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno savivaldybė norėjo geriau, išėjo kitaip: gudročiai rado būdą, kaip pasipelnyti iš „Eurovizijos“

Šeštadienį daugybė „Eurovizijos“ gerbėjų plūs į Kauną, kur bus išrinktas Lietuvos atstovas didžiausiame dainų konkurse. Gyvai išvysti savo favoritus norėtų kiekvienas, bet tokia sėkmė nusišypsos tik 10 tūkstančių šou gerbėjų, kurie gavo pakvietimus į „Žalgirio“ areną. Vis dėlto prie durų gali kilti lengvas sąmyšis, mat pirštus prikišo ir pasipelnyti nusprendę gudročiai.
Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis
Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min jau rašė, kad šiemet galimybių įsigyti bilietų į didįjį „Eurovizijos“ finalą nebuvo. Toks sprendimas priimtas todėl, kad finalas organizuojamas kartu su Kauno miesto savivaldybe – jis vyks drauge su kasmet laikinojoje sostinėje rengiama Vasario 16-ajai paminėti skirta švente „Aš – dalis tavęs“.

Nemokamus pakvietimus į Vasario 16-osios minėjimo koncertą ir iškart po jo vyksiantį „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finalą vasario 6 dieną platino savivaldybė, „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ biure.

Skelbta, kad iš viso išdalyta 10 tūkst. bilietų. 6 tūkst. iš jų buvo padovanoti švietimo, kultūros darbuotojams, akademinėms bendruomenėms, jaunimo organizacijoms. Į koncertą iš anksto pakviesti policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, sveikatos įstaigų darbuotojai.

Netrukus ir likę 4 tūkstančiai nemokamų pakvietimų miestiečiams į „Žalgirio“ areną dėl didelio poreikio spėjo išnykti kaip dūmas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pirmojo „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pirmojo „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio akimirka

Nemokamas kvietimas – būdas pasipelnyti

Ir nors šiemet „Eurovizijos“ organizatoriai nusprendė pradžiuginti žiūrovus išdaliję nemokamus kvietimus, panašu, kad iš pirmo žvilgsnio graži idėja atrišo rankas norintiems pasipelnyti.

Likus savaitei iki finalo socialiniuose tinkluose, įvairiose grupėse ir skelbimų portaluose pradėjo plisti siūlymai nusipirkti kvietimus, nors šiuos pardavėjai yra gavę nemokamai.

O norinčių iš arti pamatyti atrankos finalą, tačiau nespėjusių gauti kvietimų, taip pat apstu – internetas mirga nuo „Eurovizijos“ gerbėjų klausimų, kas galėtų perleisti šią galimybę.

15min susisiekė su vienu iš pardavėjų. Pastarasis dėmesį patraukė dėl itin aktyvaus bendravimo ir primygtinio siūlymo įsigyti jo turimus kvietimus. Kone kiekvienam, kuris išreiškė norą apsilankyti finale, asmuo paprašė susisiekti asmenine žinute.

Socialinio tinklo vartotojas bendrauja greitai ir tik pasiteiravus, ar dar turi likusių kvietimų, jis akimirksniu atrašė, kad jų turi net keturis. Paklausus, ar už 20 eurų pavyktų gauti du bilietus, asmuo atšovė, kad reikėtų primesti dar 10 eurų ir „pokalbį galėtume rišti“.

Tiesa, įsitikinti, ar tokį pasiūlymą gavo visi susidomėję ir tie patys keturi bilietai nebūtų išsiųsti visiems norintiems, nėra įmanoma. Rezultatas paaiškėtų šeštadienio vakarą arba, kitais žodžiais, kas pirmesnis, tas gudresnis. Jei pasitvirtintų pirmoji sukčiaus schema, tikėtina, kad prie arenos durų gali likti nemažai melomanų.

Ir tai – tik vienas iš savo kvietimus pardavinėjusių asmenų. Štai kitas skelbimų portale už 2 bilietus į atrankos finalą prašo 40 eurų.

Norintys įsigyti kvietimus į „Eurovizijos“ atrankos finalą ir juos siūlantys
Norintys įsigyti kvietimus į „Eurovizijos“ atrankos finalą ir juos siūlantys

„Eurovizijos“ organizatoriai nežino, kas darosi socialiniuose tinkluose

LRT atstovė spaudai Jovita Bazevičiūtė 15min sakė apie nelegaliai parduodamus kvietimus nieko negirdėjusi. Anot jos, organizatoriai už tokias kilusias problemas neatsako – tai Kauno savivaldybės organizuojamas renginys, tad ji ir atsako už bilietų dalinimą.

Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus projektų vadovė Urtė Povilaitytė 15min patikslino, kad miestiečiams tikrai atiteko 4 tūkst. bilietų, dar 3050 bilietų įteikti moksleiviams, studentams, policininkams, švietimo ir sveikatos apsaugos atstovams, kultūros sektoriaus darbuotojams, sportininkams, Kauno bendruomenių atstovams ir kt.

TAIP PAT SKAITYKITE: Paskutinę minutę pakeisti pasirodymą planavusiai A.Pilvelytei pritrūko laiko: „Turėsime pasitempti“

Likę pakvietimai išdalyti vyriausybės atstovams, diplomatams, politikams, Kauno garbės piliečiams, verslo atstovams, žiniasklaidai, akademinei visuomenei, asociacijoms, signatarams, draugijoms ir kt.

Vis dėlto Kauno savivaldybė lyg ir nemano, kad ši situacija kelia papildomų klausimų. Pasiteiravus, ar dalindami kvietimus savivaldybės darbuotojai įspėjo žmones, kad tai yra asmeninis kvietimas ir niekaip kitaip negalima jų platinti ar perpardavinėti, atsakė, kad tokie veiksmai patvirtina, jog susidomėjimas renginiu yra išties didelis.

„Visa tai tik parodo, kokio didelio populiarumo susilaukė šis renginys. Todėl viena vertus, galima pasidžiaugti, kad jis vyksta būtent Kaune.

Kita vertus – tenka apgailestauti, kad nemokamus kvietimus į šventinį koncertą gavę pavieniai asmenys nutarė iš jų pasipelnyti. Tačiau užtikriname, kad toks nelegalus uždarbis toli gražu neprilygs reginiui, kurį šie žmonės turės praleisti", – į klausimus raštu atsakė atstovė spaudai.

Ji pridūrė, kad kvietimas – tai bilietas į renginį. Bilietas turi brūkšninį kodą, kurį nuskenavus, žmogus galės įeiti į areną. Išėjęs iš arenos pro turniketus, atgal su tuo pačiu bilietu grįžti negalės.

Sena kaip pasaulis apgaulė, naujos apgavikų aukos

Ir kaip pagalvoji, gudrūs tie žmonės sukčiai. Tokie netikėti bilietų pardavimai ir perpardavinėjimai socialiniuose tinkluose tikrai nesvetimi. Kiekvienais metais įvairių festivalių organizatoriai imasi už galvų, pastebėję, kad ilgapirščiai kuria schemas, kurios leidžia pasipelnyti iš nieko dėtų, linksmybių ištroškusių žmonių.

Praėjusią vasarą 15min redakciją pasiekė skaitytojos laiškas. Mergina pasakojo susiradusi feisbuko grupę „Granatos Live 2019 Perku – Parduodu“, kur susidomėjo pasiūlymu įsigyti gerokai pigesnius bilietus į Rumšiškėse vyksiantį festivalį. Įsigyti trijų dienų bilietą į „Granatas“ siūlė ne vienas asmuo, tačiau didžiulė paklausa įtarimo tąkart nekėlė.

Susisiekusi asmeniškai su vienu iš grupėje esančių asmenų, mergina buvo įpareigota pervesti tam tikrą pinigų sumą. Oficialiame puslapyje bilietų kainos siekia apie 60 eurų, čia aferistai bilietus siūlė įsigyti gerokai pigiau – bene 20 eurų pigiau. Vis dėlto užsisakiusi keletą bilietų ir pervedusi pinigus į nurodytą sąskaitą, mergina išsiaiškino, kad jie yra netikri.

Vilniaus 1-ojo policijos komisariato vyriausiasis tyrėjas Povilas Revuckas teigė, kad ši schema jau yra įprasta. Priklausomai nuo žalos sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą. Jei žala nesiekia 150 eurų, pradedamas administracinis tyrimas, kuris taikomas ir šiuo atveju.

15min primena, kad prieš du metus, kai Lietuvai atstovauti „Eurovizijoje“ buvo išrinkta Ieva Zasimauskaitė, bilietai į finalą kainavo 12 eurų, tačiau žmonėms pasipiktinus, kaina nuleista iki 3 eurų.

15min susisiekus su tuometiniu nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos prodiuseriu Lauru Lučiūnu, šis teigė, kad bilietai iš pradžių kainavo brangiau norint, jog renginys atsipirktų.

„Tačiau atsirado papildomas finansavimas, todėl nusprendėme renginį padaryti nemokamai. Žiūrovams reikia susimokėti tik mokesčius, kuriuos nustato arena už bilietus“, – 15min sakė Lauras Lučiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius