Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po ilgai laukto Madonnos pasirodymo „Eurovizijoje“ – kritika internete: „Finale užimtų paskutinę vietą“

Ilgai lauktas ir paslapčių gaubtas popmuzikos karalienės Madonnos (60 m.) pasirodymas eurovizinėje Tel Avivo scenoje įvyko. Atlikėja tiesiogine to žodžio prasme surengė milijono JAV dolerių vertės pasirodymą – jo metu atliko dvi dainas.
Madonna
Madonna / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Muzika suburia žmones“, – savo legendinės dainos „Music“ žodžius prieš pasirodymą kalbėdama su vedėju Assi Azaru citavo Madonna ir ragino nebijoti siekti savo svajonių. Pokalbio metu ji taip pat sulaukė vedėjo pasiūlymo tekėti.

Šeštadienio vakarą atlikėja atliko dvi dainas: trisdešimtmetį šiemet švenčiantį 1989-ųjų hita „Like A Prayer“ ir naują, kartu su JAV reperiu Quavo įrašytą singlą „Future“.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijoje“ triumfavo Nyderlandai: Europą pakerėjo lyriškasis Duncanas Laurence'as

AFP/„Scanpix“ nuotr./Madonna
AFP/„Scanpix“ nuotr./Madonna

„Like A Prayer“ ji atliko apsupta vienuolių ant didelių laiptų. Tiesa, ne viskas popmuzikos karalienei sekėsi gerai – pasirodymo metu ji neintonavo. Antrai dainai „Future“ dainininkė pakeitė įvaizdį – atsisakė ilgo apsiausto ir apnuogino kūną. Teatrališko pasirodymo metu jai pritarė reperis Quavo, gausybė šokėjų ir muzikantų. Pasirodymo pabaigoje ant laiptais lipančių, rankomis susikabinusių šokėjų švarkų buvo matyti Izraelio ir Palestinos vėliavos. Galiausiai Madonna su reperiu nušoko nuo laiptų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Madonnos pasirodymas „Eurovizijoje“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Madonnos pasirodymas „Eurovizijoje“

Po pasirodymo atlikėja internete sulaukė kritikos bangos. „Madonna negalėjo leisti, kad San Marinas ją nustelbtų“, – socialiniame tinkle rašė kompozitorius Deivydas Zvonkus.

„Prašau, maldauju kas nors įjunkite Madonnai fonogramą... Tai bus pirmas kartas, kai tuo džiaugsiuosi. Su visa pagarba“, – dainininkės pasirodymą komentavo dainininkas Vaidotas Baumila.

„Jėzau Marija. žinok. jau galvojau gaus širdies smūgį ir ji, ir aš!!!“ – nuostabos po Madonnos pasirodymo neslėpė dainininkė Gintarė Karaliūnaitė.

„Nesumokėjo už pataikymą į natą“, – socialiniame tinkle juokavo prodiuserė Neringa Zeleniūtė.

„Kam man tas soundchekas, kai aš mikrofono nemačius?“ – klausė dainininkas Dainotas Varnas.

Dar savaitės pradžioje buvo neaišku, ar Amerikos superžvaigždė pasirodys „Eurovizijos“ scenoje. Aiškaus atsakymo nebuvo iki pat savaitės galo – iš Londono į Tel Avivą atlikėja delsė pasirašyti sutartį su konkurso rengėjais.

Galiausiai žinią ketvirtadienį patvirtino Izraelio valstybinis transliuotojas KAN: „Po kelių įtemptų dienų sutartis tarp Madonnos ir „Eurovizijos“ organizatorių šiandien pasirašyta.“

Į Tel Avivą drauge su Madonna atvyko 135 žmonių grupė, o užsienio žvaigždės pasirodymas kainuos net milijoną JAV dolerių (887 tūkst. eurų). Šią sumą sutiko sumokėti multimilijardierius Sylvanas Adamsas. Tai dar anksčiau patvirtino jo verslo partneris Danny Ben-Naimas.

Tiesa, Madonna sulaukė ne tik plojimų ir susižavėjimo šūksnių, dar prieš prasidedant konkursui, ji buvo raginama boikotuoti Izraelyje vykstantį renginį.

Dėl Madonnos pasirodymo protestą surengė judėjimas „Boycott, Divestment and Sanctions“ („Boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos“), kuris skatina investuotojus ir menininkus nevykti į Izraelį dėl žydų vykdomos palestiniečių teritorijų okupacijos.

Madonnos sprendimą pasirodyti Tel Avive kritikavo škotų muzikantas Bobby Gillespie. „Madonna dėl pinigų padarytų bet ką, ji yra visiška prostitutė“, – sakė muzikantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius