Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Eurovizijoje“ triumfavo Nyderlandai: Europą pakerėjo lyriškasis Duncanas Laurence'as

Visą savaitę prie ekranų kausčiusi „Eurovizija“ pasiekė finišo tiesiąją. Šeštadienio vakarą įvyko didysis finalas, kuriame 26 dalyviai aršiai kovojo dėl Europos simpatijų ir nugalėtojo vardo. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad šiais metais pergalę užsitikrino 25-erių Duncanas Laurence'as iš Nyderlandų.
Duncanas Laurence'as
Duncanas Laurence'as / „Scanpix“ nuotr.

„Tai yra svajonės išsipildymas. Viskas galų gale vyksta dėl muzikos, ji čia yra svarbiausia“, – iš karto po pergalės, neslėpdamas neapsakomo džiaugsmo, sakė atlikėjas.

Iš praėjusių metų nugalėtojos Nettos Barzilai gavęs krištolinę skulptūrėlę, 25-erių metų atlikėjas po 44 metų pertraukos Nyderlandams padovanojo išsvajotą pergalę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jo svajonė išsipildė! „Eurovizijos“ nugalėtojas iš Nyderlandų dėkojo LGBT už palaikymą

Antrą kartą atlikęs savo lyrišką kūrinį „Arcade“, Duncanas Laurence'as turėjo stiprų užnugarį – kartu su juo dainavo visa salė.

Dainoje sugulė itin asmeniniai dainininko išgyvenimai netekus mylimo žmogaus.

Prieš kelis metus Duncaas prisipažino esąs biseksualus, taip pat pasakojo, kad vaikystėje patyrė nemažai patyčių.

Finalinis atlikėjo pasirodymas:

VIDEO: WINNER'S PERFORMANCE: Duncan Laurence - Arcade - The Netherlands - Eurovision 2019

Finale kovojo 26 šalys. Tai: Malta, Albanija, Čekija, Vokietija, Rusija, Danija, San Marinas, Šiaurės Makedonija, Švedija, Slovėnija, Kipras, Nyderlandai, Graikija, Izraelis, Norvegija, Jungtinė Karalystė, Islandija, Estija, Baltarusija, Azerbaidžanas, Prancūzija, Italija, Serbija, Šveicarija, Australija, Ispanija.

Po visų atlikėjų pasirodymų buvo skirta laiko televizijos žiūrovų balsavimui. Komisijos nariai, kurių balsai sudaro 50 procentų galutinio rezultato, savo balsus atidavė dar penktadienio vakarą, stebėdami antrąją generalinę finalo repeticiją.

Paaiškėjo, kad pergalė atiteko atlikėjui iš Nyderlandų, kuris iš viso surinko 492 taškus. Jis antroje vietoje likusią Italiją aplenkė vos 37 taškais. Po balsavimo, kaip ir 2016 metais, Sergejus Lazarevas liko trečioje vietoje.

Susumavus komisijos narių balus, TOP 5 išsidėstė taip:

1. Švedija
2. Šiaurės Makedonija
3. Nyderlandai
4. Italija
5. Azerbaidžanas.

Susumavus kartu su žiūrovų balsais, TOP 5 išsidėstė taip:

1.Nyderlandai
2.Italija
3.Rusija
4.Šveicarija
5.Norvegija.

Šeštadienio vakarą paaiškėjo, kad Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko į finalą nepateko per plauką – skyrė vos vienas taškas.

„Scanpix“/AP nuotr./Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as, nugalėjęs „Eurovizijoje“
„Scanpix“/AP nuotr./Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as, nugalėjęs „Eurovizijoje“

Dviejų pusfinalių ir finalo vedėjais šiemet tapo keturi Izraelyje žinomi veidai. Tai – tarptautinis supermodelis Bar Refaeli, kuri antrojo pusfinalio metu prisipažino turinti lietuviškų šaknų, laidų vedėjas Erezas Talas, „Eurovizijos“ gerbėjams iš Izraelio nacionalinės atrankos „Rising Star“ pažįstamas vedėjas Assi Azaras ir praėjusiais metais Izraelio komisijos balsus finalo metu skelbusi Lucy Ayoub.

Didysis finalas prasidėjo nuo įspūdingo „skrydžio“ – visų 26-ių šalių pasisveikinimo, kurį lydėjo daug šviesų ir muzikos. Visus dalyvius į Tel Avivą atskraidino praėjusių metų konkurso nugalėtoja Netta Barzilai, o finalininkų eisena buvo palydėta fejerverkais, trumpą šou surengė ir 1998 metais su daina „Diva“ „Eurovizijos“ dainų konkursą laimėjusi Dana International.

„Scanpix“ nuotr./Duncanas Laurence'as
„Scanpix“ nuotr./Duncanas Laurence'as

Atidaryti finalą teko 18-metei Michelai iš Maltos, kuri antrajame pusfinalyje pasirodė prieš mūsų šalies atstovą Jurijų Veklenko. Į „Euroviziją“ atlikėja atvyko laimėjusi Maltos „X faktorių“.

Scenoje atlikėja pristatė žaismingą ir jaunatvišką popmuzikos dainą „Chameleon“, kurią atlikėja atliko su keturiais šokėjais. Pasirodymas nuo pusfinalio nepasikeitė – už jų nugarų nuolat keitėsi spalvingos vizualizacijos: nuo plaukiojančių žuvų iki džiunglių ir ryškiausių spalvų. Vienu metu fone pasirodė ir chameleonas. Pati atlikėja scenoje buvo apsirengusi baltai – vilkėjo šortus ir palaidinę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Maltos atstovė Michela Pace
Luko Balandžio / 15min nuotr./Maltos atstovė Michela Pace

Antroji scenoje Albanijos atstovė Jonida Maliqi, kuri „Eurovizijoje“ dalyvauja su kūriniu „Ktheju tokës“ („Grįžimas į gimtinę“). Gimtąja kalba atliktas kūrinys papasakoja apie žmonių emigraciją Kosovo karo metu.

Tai atspindėta ir pasirodyme – scenoje ir vizualizacijose naudota ugnis. Vis dėlto neabejotinai daugiausia ovacijų pelnė atlikėjos stiprus ir išraiškingas vokalas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Albanijos atstovė Jonida Maliqi
Luko Balandžio / 15min nuotr./Albanijos atstovė Jonida Maliqi

Tretieji– čekai „Lake Malawi“, kurie pristatė smagią dainą „Friend of a Friend“, kuri, kaip suprantama, pasakoja apie draugystę. Anot grupės narių, pasaulyje visiškai pakanka turėti vos kelis draugus, kad būtum laimingas, kad su jų pagalba pasiektum viską.

Žaismingą dainą lydėjo ir smagus pasirodymas – vizualizacijos televizijos ekranuose sukūrė vaizdą tarsi atlikėjai būtų patalpinti skirtingų dydžių ir spalvų ekranuose, o ir patys vaikinai scenoje puošėsi ryškiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Čekijos atstovas „Lake Malawi“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Čekijos atstovas „Lake Malawi“

Ketvirtosios – tiesiai į finalą deleguotos Vokietijos atstovės, grupė „S!sters“. Sprendžiant iš grupės pavadinimo atrodytų, kad dvi grupes merginas – 19-metę Carlotta Truman ir 26-erių Laurita Kastel – sieja kraujo ryšys, tačiau jos nėra sesės. Jas suvedęs dalykas yra meilė muzikai, o duetas gimė būtent dėl šių metų „Eurovizijos“.

Jos scenoje atliko dainą „Sister“, kuri taip pat pasakoja, kaip svarbu turėti ir rūpintis savo artimu. Dviese scenoje stovėjusios atlikėjos daug efektų nenaudojo.

Carlotta Vokietijoje išgarsėjo 2014-aisiais patekusi į šou „Vaikų balsas“ finalą, tuo tarpu Laurita šlovė aplankė 2010-aisiais – ji buvo „Eurovizijos“ nugalėtojos Lenos pritariančioji vokalistė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vokietijos atstovės grupė „S!sters“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vokietijos atstovės grupė „S!sters“

Atėjo eilė Rusijos atstovui Sergejui Lazarevui, kuris scenoje atliko jam itin asmenišką dainą „Scream“. Rusijos atstovas scenoje pasirodė apsirengęs baltai, daug dėmesio skirta greitai besikeičiančioms ir dramatiškoms vizualizacijoms.

Atstovauti Rusijai atlikėjas konkurse siekė keletą kartų, galiausiai jam pavyko tai padaryti 2016-aisiais. Tais metais jis užėmė trečiąją vietą, nors buvo konkurso žiūrovų favoritas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tik 15min: Rusijos atstovas Sergejus Lazarevas – apie F.Kirkorovo kritiką, Ukrainos skandalą ir Jurijų

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rusijos atstovas Sergejus Lazarevas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rusijos atstovas Sergejus Lazarevas

Šiais metais Danija į konkursą išsiuntė Leonorą Colmor Jepsen, o scenoje ji pristatė dainą „Love Is Forever“, kurią išgirdę žiūrovai galėjo pasijusti tarsi miuzikle.

Apie nekaltą meilę dainuojančios atlikėjos pasirodymas prasidėjo šalia sienos, kurią puošė piešti debesys, oro balionai. Didžiąją dalį pasirodymo atlikėja dainavo sėdėdama ant didžiulės kėdės, šalia jos sėdėjo pritariančios vokalistės

Luko Balandžio / 15min nuotr./Danijos atstovė Leonora
Luko Balandžio / 15min nuotr./Danijos atstovė Leonora

Į „Euroviziją“ San Marinas išsiuntė konkurso gerbėjams jau žinomą atlikėją Serhatą. Jis 2016 metais Stokholme pasirodė su kūriniu „I Didn’t Know“ ir pusfinalyje užėmė 12 vietą. Šį kartą atlikėjui su kūriniu „Say Na Na Na“ pavyko nukeliauti į finalą, tačiau jo pasirodymas sukėlė nemažai diskusijų. Netrūksta svarstančių, kad tarp nepatekusių į finalą buvo žymiai vertesnių.

Vis dėlto scenoje turkų kilmės Serhatas surengė tikrą šou kartu su keturiais pritariančiaisiais vokalistais ir dviem šokėjais pasirodęs atlikėjas panaudojo daug šviesų, fejerverkus. Pasirodymas buvo palydėtas ovacijomis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./San Marino astovas Serhat
Luko Balandžio / 15min nuotr./San Marino astovas Serhat

Po nuotaikingo „Say Na Na Na“ į sceną žengė Šiaurės Makedonijos atlikėja Tamara, kuri atliko dramatišką kūrinį „Proud“. Didžiuotis savimi Tamara skatina visus, ypatingai moteris ir savo vaikus Hana ir Daren.

Tiesa, atlikėjai „Eurovizija“ nėra naujiena. Pirmą kartą konkurse atlikėja dalyvavo dar 2008-aisiais kartu su Vrčak ir Adrian. Patekti į finalą trio nepavyko. 2015 metais Tamara bandė sugrįžti į konkursą, tačiau nacionalinėje atrankoje užėmė antrąją vietą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šiaurės Makedonijos atstovė Tamara Todevska
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šiaurės Makedonijos atstovė Tamara Todevska

Dainą „Too late for love“ scenoje atlikęs Švedijos atstovas Johnas Lundvikas buvo tituluojamas vienu iš favoritų laimėti konkursą. Kad jau pasisekė užkariauti širdis antrojo pusfinalio metu, pokyčių finale nebuvo. Atlikėjas scenoje pasirodė su tamsiomis kelnėmis ir juodais marškinėliais, todėl neretai buvo palyginamas su panašų įvaizdį pristačiusiu Jurijumi Veklenko.

Savo pasirodyme Švedija ypatingų specialiųjų efektų nenaudojo, pagrindinė jėga buvo daina, atlikėjo charizmatiškumas ir, žinoma, keturios stiprios ir visą salę pakerėjusios pritariančiosios vokalistės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Švedijos atstovas Johnas Lundvikas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Švedijos atstovas Johnas Lundvikas

Slovėnijai atstovaujantis duetas Zala Kralj ir Gašperas Šantlas vadinami vieni iš konkurso žiburių, paguoda pavargusiems nuo kičo ar perdėto šou. Jie atliko švelnią dainą su elektronikos prieskoniais „Sebi“ (liet. „Sau“), o visą pasirodymą duetas nenuleido akių vienas nuo kito. Vis dėlto žvelgti vienas kitam į akis jie, matyt, įpratę – Zala ir Gašperas pora ne tik scenoje, bet ir gyvenime.

Ir nors dėl savo unikalumo bei kokybiškos dainos duetas sulaukė daugybės ovacijų, deja, bet jų elgesys po pirmojo pusfinalio vykusioje spaudos konferencijoje daliai gerbėjų atrodė nederamas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Slovėnijos atstovai Zala Kralj ir Gašperas Šantlas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Slovėnijos atstovai Zala Kralj ir Gašperas Šantlas

Kipro atstovė Tamta sakė neapsakomai svajojanti apie pergalę konkurse, ypatingai, kad tai nėra jos pirmas bandymas patekti į šou.

Šį kartą ji konkurse kovojo su kūriniu „Replay“, o po pirmojo pusfinalio, Tamtos pasirodymas menkas pasikeitė. Tik vienas atlikėjos noras išsipildė – ji meldėsi į sceną eiti ne pirma.

Tamta yra kilusi iš Sakartvelo, tačiau būdama 21-erių su šeima emigravo į Graikiją.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kipro atstovė Tamta
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kipro atstovė Tamta

Paprasta, švelnu, tikra. Taip kalbama apie Nyderlandų atstovo Duncano Laurence'o pasirodymą. Finale jis kovojo su jau ne vieną širdį užkariavusiu kūriniu „Arcade“ ir galiausiai jam pavyko – kūrinys padėjo jam tapti 2019-ųjų metų „Eurovizijos“ nugalėtoju.

Atlikėjas pripažino besitikintis, kad pavyks po 44 metų į Nyderlandus nuvežti laimėtojo statulėlę, o ir pačiam toks palaikymas labai svarbus. Prieš kelis metus jis prisipažino esąs biseksualus, taip pat pasakojo, kad vaikystėje patyrė nemažai patyčių.

„Vaikystėje ir paauglystėje man nebuvo lengva, – pasakojo dainininkas. – Patyriau patyčių, nes buvau „storas“, „bjaurus“, „gėjus“ ir „dėvėjau juokingus drabužius ir akinius“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as

Graikijos atstovė Katerina Duska dalyvauja su daina „Better Love", kuri taip pat pretendavo gauti aukštą vietą.

Kanadoje gimusi Katerine giriama ne tik už savo skonį, estetiką scenoje, bet ir, žinoma, gilų, sodrų balsą. Dėl jo ir išvaizdos atlikėja neretai lyginama su popžvaigžde Dua Lipa.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Graikijos atstovė Katerine Duska
Luko Balandžio / 15min nuotr./Graikijos atstovė Katerine Duska

Šių metų Izraelio atstovas Kobis – aktorius. Jis turėjo išties mažai muzikinės patirties, tačiau vis tiek išplėšė pergalę šalies „Eurovizijos“ konkurse „Rising Star“.

Priešingai nei praėjusiais metais, Izraelio atstovas pristatė lyrišką baladę „Home“. Scenoje atlikėjas pasirodė su penkiais pritariančiais vokalistais, panaudotos ir dainos pavadinimą ir dramatiškumą atitinkančios vizualizacijos. Šeimininkų atstovas sutiktas gausiai aplodismentais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Izraelio atstovas Kobi Marimi
Luko Balandžio / 15min nuotr./Izraelio atstovas Kobi Marimi

Vieni juos myli, kiti nesupranta, kas įvyko scenoje. Taip pasiskirstė simpatijos Norvegijai ir jai atstovaujančiai grupei „KEiiNO“, kurią sudaro trys muzikos profesionalai: reperis Fredas Buljo, Alexandra Rotan ir Tomas Hugo. Kiek nuomonių, tiek skirtingų dalykų vyko ir scenoje.

Pristatydami kūrinį „Spirit in the skynorvegai išnaudojo aukštą Alexandros Rotan balsą ir Fredo Buljo joikavimą, taip pat scenoje skambėjo samių kalba. O kad nebūtų maža, vizualizacijas, kuriose panaudoti šiaurės pašvaitės motyvai, elnias, papildė fejerverkų sprogimai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Norvegijos atstovai grupė „KEiiNO“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Norvegijos atstovai grupė „KEiiNO“

Pirmą kartą pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje Tel Avive atėjo eilė Jungtinės Karalystės atstovui. 21-erių metų Michaelis Rice'as išpopuliarėjo laimėjęs BBC rengiamą talentų šou „All Together Now“, vėliau dalyvavo ir muzikos projekte „X faktorius“.

Vis dėlto jo viena didžiausių svajonių buvo dalyvauti „Eurovizijoje“, o jai buvo lemta išsipildyti šiemet. Scenoje jis pristatė šiuolaikišką kūrinį „Bigger than us“, kurį atliko su keliais energingais pritariančiaisiais vokalistais.

Bendras vaizdas atrodė išties profesionaliai, o, kaip pripažino pats Michaelis, to Jungtinei Karalystei jau seniai trūki. Beje, Michaelis taip pat turi vaflių ir kokteilių verslą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jungtinės Karalystės atstovas Michaelas Rice’as
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jungtinės Karalystės atstovas Michaelas Rice’as

Nors atrodytų, kad islandų bomba „Eurovizijoje“ galėtų būti nesuprasta, „Hatari“ populiarumas kyla žvėriškai. Net svarstoma, kad ekstravagantiškoji grupė, kuri scenoje surengė kone sadomazochistinį šou, galėtų laimėti konkursą.

Jų gimtąja kalba atliekamas kūrinys „Hatrið Mun Sigra“ skelbia apie misiją demaskuoti kapitalizmo nuosmukį. Tiesa, nuotykių netrūko ir užkulisiuose – jie iškvietė Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu sudalyvauti tradicinėse islandų imtynėse, tik atvykę į Izraelį apsilankė Palestinoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Islandijos atstovai „Hatari“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Islandijos atstovai „Hatari“

Estijai šiemet atstovauja 27-erių švedas Victoras Crone, kuris scenoje atliko nemažo susidomėjimo sulaukusią dainą „Storm“ (liet. „Audra“). Victoras tiki, kad kartu su estų kompozitoriais parašyta daina pavyks užkariauti ir Europos žmonių širdis, ypač, kad patį muzika lydėjo visą gyvenimą.

Atlikėjas pasirodymą pradėjo lyriškai grodamas gitara, o scenoje buvo rodomos audringą dangų primenančios vizualizacijos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Estijos atstovas Victoras Crone’as
Luko Balandžio / 15min nuotr./Estijos atstovas Victoras Crone’as

Baltarusijai atstovauja 16-metė atlikėja Zinaida Alexandrovna Kupriyanovich, žinoma sceniniu vardu Zena. Ji dainų konkurse dalyvauja su žaismingu kūriniu „Like it“.

Scenoje atlikėja pasirodė su keliais šokėjais, o jos energingą pasirodymą papildė ryškios šviesos, liepsnų šou. Akis neabejotinai traukė ir merginos rausvas įvaizdis – liemenį atidengiantis viršus, šortai ir ilgaauliai batai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Baltarusijos atstovė ZENA
Luko Balandžio / 15min nuotr./Baltarusijos atstovė ZENA

Azerbaidžano atstovas Chingizas Mustafajevas, geriau žinomas sceniniu vardu Chingizas, taip pat buvo tituluojamas vienu iš konkurso favoritų.

Jis atliko kūrinį „Truth“, kuriame pasakoja apie skaudžius dviejų žmonių santykius, apie išdavystę bei sunkų sprendimą, kurį turi priimti išduotasis: palikti viską taip, kaip yra, ar išsivaduoti iš iliuzijų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Azerbaidžiano atstovas Chingizas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Azerbaidžiano atstovas Chingizas

Prancūzas Bilalas Hassanis tūkstančių širdis užkariavo pasirodęs šou „The Voice Kids“, kur teisėjus ir žiūrovus užbūrė „Eurovizijos“ perdainavęs nugalėtojos Conchitos Wurst dainą „Rise Like a Phoenix“ .

Šiemet 19-metis atstovauja šaliai su daina „Roi“ (karalius – liet.), kuri siunčia stiprią žinią apie buvimą savimi ir drąsą kovoti už savo pasirinkimus.

Ne paslaptis, kad atlikėjas atvirai kalba apie savo orientaciją, save priskiria draq kultūrai. Scenoje Bilalas taip pasirodė su ilgu šviesių plaukų peruku, o stiprioji dalis buvo ne tik daina „Roi“, bet ir pasirodymas, atspindėjęs dainos žinutę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Prancūzijos atstovas Bilalas Hassani
Luko Balandžio / 15min nuotr./Prancūzijos atstovas Bilalas Hassani

Vienu iš favoritų tituluojamas ir charizmatiškasis atlikėjas MahmoodasItalijos.

Dainų konkurse atlikėjas dalyvauja su išties liūdnu kūriniu „Soldi“, kuriame papasakoja apie savo sunkius santykius su nepatikimu tėvu, kurio pagrindinis prioritetas buvo ne šeima, o pinigai.

Egiptiečių kilmės Alessandro Mahmoudas gimė 1992-iaisiais Milane. Mokytis dainuoti pradėjo vaikystėje. Į didžiąją muzikos sceną Alessandro žengė 2012-aisiais, būdamas 20-ies – jis dalyvavo Italijos „X-Faktoriuje“, nors jo ir nelaimėjo, tačiau būtent po šio projekto pats pradėjo kurti dainas. Jų Alessandro yra sukūręs tokiems atlikėjams kaip Marco Maengoni (2013-ųjų Italijos atstovas „Eurovizijoje“), Tomas Walkeris.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ žvaigždė italas Mahmoodas siunčia Lietuvai linkėjimus: žiūrėkite vaizdo įrašą

Luko Balandžio / 15min nuotr./Italijos atstovas Mahmoodas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Italijos atstovas Mahmoodas

Serbijai šiemet atstovauja 24-erių atlikėja Nevena Božovič, kuri atliko švelnią baladę „Kruna“. Nevena scenoje pasirodė viena, o atlikdama jautrų kūrinį atlikėja stovėjo ant skylančio stiklo vizualizacijos, kas pasirodymui turėjo suteikti dar daug dramatiškumo.

Prie kūrinio nuotaikos buvo priderintas ir įvaizdis – Nevena puošėsi tamsia, žemę siekiančia suknele.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Serbijos atstovė Nevena Božovič
Luko Balandžio / 15min nuotr./Serbijos atstovė Nevena Božovič

Šveicaras Luca Hanni, atlikęs kūrinį „She Got Me“, privertė šokti visą Tel Avivą, neabejotinai ir žiūrovus prie televizijos ekranų. Būtent apie šokančią merginą atlikėjas ir dainuoja, kuris scenoje taip pat daug judėjo.

Pasirodymas nuo antrojo pusfinalio nepasikeitė Luca Hanni scenoje buvo apsirengęs juodai ir tapo ryškiu kontrastu raudonai švytinčiai scenai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šveicarijos atstovas Luca Hänni
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šveicarijos atstovas Luca Hänni

Šiemet Australijai atstovauja atlikėja Kate Miller-Heidke, kuri dėl savo vokalinių sugebėjimų yra pelniusi ne vieną prestižinį apdovanojimą. Jos daina „Zero gravity“ yra elektroninės ir operinės muzikos mišinys.

Tačiau daugiausia dėmesio australė susilaukė dėl išskirtinio pasirodymo – sukurtas vaizdas, kad atlikėja su pritariančiomis atlikėjomis tarsi išskrido virš žemės, o visą pasirodymą jos atliko pritaisytos prie specialių, dažniausiai cirke naudojamų, ilgų pagalių, kurie leido atlikėjoms scenoje laisvai judėti. Australė sutikta su didžiausiomis ovacijomis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Australijos atstovė Kate Miller-Heidke
Luko Balandžio / 15min nuotr./Australijos atstovė Kate Miller-Heidke

Atlikėjas Miquelis Pozo, geriau žinomas sceniniu vardu Miki, išpopuliarėjo Ispanijoje 2018-aisiais laimėjęs talentų šou „Operación Triunfo“. Ir nors jo eurovizinė daina vadinasi „La Venda“ („Užrištomis akimis“), šis kūrinys yra išties pozityvus, kviečiantis džiaugtis gyvenimu.

Tuo įsitikinti galėjo ir finale su Ispanijos atlikėju pirmą kartą susipažinę konkurso gerbėjai. Viso pasirodymo metu žiūrovai salėje atlikėją palaikė gausiais plojimais, o Ispanijos koziriu tapo ne tik įsimenanti daina, bet ir įspūdingas pasirodymas scenoje buvo įrengta didelė, dviejų aukštų dekoracija, primenanti namo vidų. Po jį vaikščiojęs atlikėjas scenoje daug judėjo, o jo pozityvia energija užsikrėsti išties sunku.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ispanijos atstovas Miki
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ispanijos atstovas Miki

26 šalims atlikus savo dainas, Izraelyje įvyko tikras „Eurovizijos“ žvaigždžių antplūdis. Į konkurso sceną sugrįžo dar bent keturi ankstesnių metų favoritai: Conchita Wurst, Mansas Zelmerlowas, Eleni Foureira ir Verka Serduchka. Izraelyje jie „pasikeitė“ savo dainomis – jas perdainavo.

2014-ų metų konkurso nugalėtoja Conchita atliko Manso Zelmerlowo „Heroes“, Mansas perdainavo Eleni Foureiros šokių hitą „Fuego“. Praėjusių metų antrosios vietos laimėtoja Eleni atliko 2007-aisiais antrąją vietą užėmusios Verkos Serduchkos dainą „Dancing Lasha Tumbai“. Tuo tarpu Verka perdainavo praėjusių metų nugalėtojos kūrinį „Toy“.

Netrukus pasirodė ir pati Netta, pristačiusi balandžio pabaigoje pasirodžiusį singlą „Nana Banana“. Žinoma, didžiojo atidarymo kulminacija tapo popžvaigždės Madonnos pasirodymas.

Didžiojo finalo akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius