Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistai įvertino Jurijaus Veklenko stilių: „Tai yra saugus variantas“

Šių metų Lietuvos „Eurovizijos“ atstovas – Jurijus jau spėjo išbandyti Izraelyje vyksiančio dainų konkurso sceną. Pirmojoje repeticijoje jis pasirodė vilkėdamas juodomis kelnėmis bei militaristinio stiliaus švarku, antrojoje lipo į sceną apsirengęs juodos spalvos marškinėliais ir išbandė dar vieną naują stilių. Klasikinę spalvą pasirinkusio atlikėjo aprangą įvertino ir žymūs Lietuvos stilistai.
Jurijus Veklenko
Jurijus Veklenko / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Diskusiją apie stilių sukėlė atlikėjo Ruslano Kirilkino ganėtinai aštrus komentaras feisbuke. Vyras teigė labai palaikantis Jurijų Veklenko ir jo pasirodymą, tačiau stebėjosi atstovo stilistų darbu. Pasak žinomo vyro, tokiai ramiai dainai tiktų akį traukiantis garderobas.

„Pasislėpti militaristiniuose sluoksniuose, sakyčiau, yra tiesiog labai bloga idėja. Reikia pripažinti ir tai, kad daina nėra itin įsimintina, aš pats su ja susidraugavau gal po dviejų jo pasirodymų... Manau šis ale saugus juodas variantas tik dar labiau jį paskandins. Jurijus labai išvaizdus vaikinas, jam tikrai nevilkčiau blizgančio kostiumo, bet kažkaip pritempti prie dainos buvo galima“, – 15min sakė Ruslanas.

Pasak atlikėjo, daina turi labai aiškią mintį apie laisvę, drąsa ir ryžtą, šiuo atveju, jo pasirinktas įvaizdis tam prieštarauja. Ruslanas teigė, kad tikrai nėra stilistas ar dizaineris, tačiau Jurijų įsivaizdavo scenoje atrodantį lengvai, gaiviai ir įsimintinai, o tai, anot Ruslano, padaryti nėra per daug sudėtinga.

„Visgi akivaizdu, kad stilistai, kurie su juo dirba, pabijojo ir pasirinko juodą spalvą. Žinoma, tai saugiausias variantas, bet ne „Eurovizijos“ scenoje. Jei būčiau Jurijus, išsitraukčiau iš savo garderobo plėšytus šviesius džinsus ir užsivilkčiau paprastus baltus marškinėlius, o gal net ir marškinius, nes šiam kūriniui reikia šviesos, pozityvo, o ne depresijos. Bet tai nėra pirmas kartas, kai susipykstame su įvaizdžiais, jei ne megztos beretės, tai karininko uniforma. Linkiu visiems stilistams ir dizaineriams drąsos bei laisvės“, – teigė R.Kirilkinas.

Jurijaus Veklenko pirmoji repeticija „Eurovizijoje“:

VIDEO: Lithuania

Jurijaus Veklenko antroji repeticija „Eurovizijoje“:

VIDEO: Lithuania

15min paklausė nuomonės žinomų šalies dizainerių bei stilistų. Visgi jie teigiamai vertina Jurijaus Veklenko stilių ir teigia, kad jis pasirodymui įtakos tikrai neturės.

Liutauras Salasevičius sako, kad iš pradžių Jurijaus apranga jam pasirodė neįdomi, tačiau pažiūrėjęs pasirodymą, stiliuje neįžvelgė nieko blogo: „Nors apranga atrodo liūdnokai, visgi aš keisčiau ką nors su apšvietimu, scenografija. Pakeitus rūbus, vis tiek kas nors kam nors neįtiks, juk čia lietuvių tauta, todėl nereikėtų kreipti dėmesio. Viską sudėjus į visumą, atrodo labai gerai. Nežinau, aš nematau problemos, nelabai sirgau už šią dainą, o išvaizda, manau, yra tik galutinis rezultatas.“

Paklaustas, kaip Liutauras keistų Jurijaus stilių, vyras 15min tikino, kad galbūt išbandytų kitokius audinius, tačiau publiką, anot stilisto, vargu ar sužavėtų pompastika.

„Yra „fotogeniškų“ ir „nefotogeniškų“ audinių. Šis, Jurijaus „matinis“ įvaizdis – nefotogeniškas. Galbūt kitoks audinys, žvilgesys suteiktų išskirtinumo. Scena reikalauja ko nors ypatingesnio. Visgi publiką gali sužavėti ir toks stilius – minimalus, be blizgučių, odinių kelnių. Dabar madinga atrodyti taip, kaip nori, todėl nematau jokių problemų“, –komentavo Liutauras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liutauras Salasevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liutauras Salasevičius

Visgi jis įsitikinęs, apranga įtakos Jurijaus pasirodymui neturi: „Jis yra simpatiškas, su juo viskas gerai. Vyrui apranga nelabai svarbi, o moteriai tikrai turi įtakos, 10 proc., garantuoju. Tuo labiau, jo daina tokia lyriška, nemanau, kad pakeitęs šmutkes užimtų geresnę vietą. Jei reikėtų rinktis iš pirmojo ir antrojo įvaizdžio, manau, kad Jurijui labiau tiktų neįpareigojantys juodi marškinėliai.“

Dizaineris Robertas Kalinkinas taip pat laikosi panašios nuomonės. Jis teigia, kad Jurijaus stilistų parinkti rūbai šiuo metu tikrai madingi, visgi niekuo neišsiskiriantys. Lietuvos atstovui, šiuo atveju, pasak Roberto, tikrai tinka toks įvaizdis, nes priderintas prie dainos, jo atlikimo stiliaus.

„Jurijus yra labai modernus, tokie rūbai yra madingi – jie stilizuoti, primena gatvės madą. Man atrodo, kad viskas yra gražu, visgi tai nėra labai įspūdingas ar įsimenantis įvaizdis. Juodoje scenoje, juodas kostiumas – nieko naujo, todėl įvaizdis tikrai nesublizgės. Tačiau jis yra tvarkingas gražus. Vaikinas ant scenos – ką tu daugiau iš jo padarysi. Žmogus turi būti labai ryškus popkultūros atstovas, pavyzdžiui, toks kaip Artūras Žabas-Beissoul, kuris turi konkretų, atpažįstamą braižą, tada galėtų daryti manipuliacijas su faktūromis ir spalvomis.“

Tiesa, R.Kalinkinas teigė Jurijaus dainą girdėjęs vos du kartus, jo visai nepažįsta, nėra niekaip su juo susijęs, todėl labai sunku spręsti, kaip vyras galėtų atrodyti. Robertas įsitikinęs, kad apranga J.Veklenko pasirodymui tikrai jokios įtakos neturės.

„Galbūt aš Jurijų įsivaizduočiau su juodais džinsais, marškinėliais ir odine striuke, tačiau tai būtų toks šablonas, kad Dieve, apsaugok, visi taip daro, nors jam tikriausiai derėtų. Iš esmės, jei jį rengčiau, būčiau susipažinęs su tematika, daina, panašu, kad taip pat kurčiau stilių iš juodų spalvų drabužių. Tai yra saugus variantas. Galbūt šiek tiek pažaisčiau su aksomu, odine medžiaga. Išvaizda gali būti apie nieką, stilius tikrai nieko nepakeis, nebent reikėtų pasirinkti ką nors ryškaus“, – sakė Robertas.

Organizatorių nuotr./Robertas Kalinkinas
Organizatorių nuotr./Robertas Kalinkinas

Julija Janus taip pat pritarė tokiai dizainerio ir stilisto nuomonei: „Eurovizijos“ scena turi tokią specifiką, kad joje viskas yra truputėlį perdėta – emocijos ir potyriai, kaip veikiami žiūrovai, yra padidinti. Didžiulė scena duoda daug galimybių išraiškai, vizualinei taip pat, ir atlikėjo vizualinei išraiškai, tai Jurijaus rūbas sako tai, kad jisai nenori naudotis suteikiamomis galimybėmis. Aš čia nesu specialistė, bet gal jo daina yra tokia stipri, kad jam nereikia papildomų vizualinių priemonių.“

Paklausta, ką būtų galima pakeisti Jurijaus stiliuje, dizainerė pateikė net kelis aprangos variantus. Ji 15min sakė, kad atlikėjas galėtų pasipuošti baltu arba kokios nors neįprastos spalvos rūbu. Tiesa, Julija paminėjo, kad jam tiktų ir šiek tiek agresyvesnis stilius, kuris prieštarautų dainos švelnumui.

Visgi Julija buvo linkusi teigti, kad sprendimą dėl jo aprangos turėtų priimti dainininko komanda: „Na čia daug sprendimų, reikia tartis su visa grupe, nes aš tikiu, kad ne vienas žmogus ruošia Jurijų šitam konkursui. Reikėtų surasti sprendimą, kuris būtų netikėtas ir sustiprintų dainos įvaizdį, nes šiuo metu, jo rūbas dainos įvaizdžio nesustiprina.“

Pauliaus Peleckio, Gretos Skaraitienės /„ŽMONĖS Foto“ ir Aleksandro Broko nuotraukos./Julija Janus
Pauliaus Peleckio, Gretos Skaraitienės /„ŽMONĖS Foto“ ir Aleksandro Broko nuotraukos./Julija Janus

Tačiau, kad ir kokia būtų J.Veklenko stiliaus siunčiama žinia, drabužiai, pasak dizainerės, daug įtakos pasirodymui neturi.

„Apranga viena nelemia nieko, jeigu daina yra silpna. Bet jeigu daina yra stipri ir įvaizdis yra stiprus, tai sinergija lemia labai daug. Stilius yra papildomas pliusas arba papildomas minusas“, – sakė J.Janus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius