Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„The Roop“ virusas plinta: užsieniečiai Lietuvai prognozuoja itin aukštas vietas

„Užsidegė“ ne tik Lietuva, bet ir pasaulis. Paaiškėjus, kad Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaus unikalieji „The Roop“, savo nuomonę pateikė ir gerbėjai užsienyje. Prognozės kol kas labai geros.
„The Roop“
„The Roop“ / Pauliaus Zaborsko nuotr.

VISAS „EUROVIZIJOS“ NAUJIENAS RASITE ČIA.

„Vieni sako, kad nieko nereiškia, kiti baksnoja pirštu į lenteles, sakydami, kad „geriau nei pernai“, ar „su kitu atlikėju būtume dar aukščiau“. Pagal lažybininkus tik per pusdienį pakilome nuo prieš tai buvusios 21-osios vietos iki pat septintos – sunku prisiminti, kada tokioje stadijoje paskutinį kartą buvome taip aukštai. Kadangi nuo mūsų finalo praėjo nedaug laiko, yra galimybė, kad šioje lentelėje Lietuva dar kils.

Pastebėtina, kad šiuo metu prognozuojama 4 proc. „Eurovizijos“ atvežimo į Kauną (Vilnių) tikimybė yra tikrai geras rezultatas. Kol „hype“ traukinys mėgina atvažiuoti į mūsų stotį – laukime kitų valstybių dainų bei pokyčių lažybininkų skaičiukuose“, – sekmadienį feisbuke rašo „Eurovizijos“ tinklaraštis „Dūzė Pua“.

Eurovisionworld.com nuotr./Naujausios lažybininkų prognozės „The Roop“ žada aukštą vietą
Eurovisionworld.com nuotr./Naujausios lažybininkų prognozės „The Roop“ žada aukštą vietą

„Eurovizija“, kurioje šiemet dalyvauja 41 šalys, vyks Nyderlandų mieste Roterdame gegužės 12–16 dienomis. Lietuvos atstovas pasirodys pirmajame didžiosios „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 12 dieną.

Pirmajame pusfinalyje taip pat pasirodys dar 16 šalių atstovai: Airijos, Australijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Belgijos, Izraelio, Kipro, Kroatijos, Norvegijos, Maltos, Rumunijos, Rusijos, Slovėnijos, Šiaurės Makedonijos, Švedijos, Ukrainos.

O kaip manote jūs? Savo nuomonę išreikškite apklausoje:

TAIP PAT SKAITYKITE: Grupės „The Roop“ iššūkis: minia gerbėjų prie „Žalgirio arenos“ sušoko „On fire“ dainos „flashmobą“

VIDEO: Grupė „The Roop“ prie „Žalgirio“ arenos surengė „flashmobą“

Pergalę apkartino kilęs sąmyšis

Šeštadienio vakarą internete pradėjo plisti žmonių nepasitenkinimas balsavimu. Nemažai žmonių išreiškė nusivylimą, kad balsuojant trumposiomis žinutėmis nėra užfiksuojami balsai, žmonės negauna patvirtinimo, kad jų balsas yra įskaitytas.

15min iš karto susisiekus su LRT atstove spaudai Jovita Bazevičiūte, ji patvirtino, kad organizatoriai dėl šios problemos buvo informuoti, tačiau balsavimus prižiūrinti įmonė patikino, kad visi balsai buvo užfiksuoti.

Komisijos ir žiūrovų balsavimą stebėjo audito įmonės „Grant Thornton Baltic“ atstovai.

Vis dėlto apie 2 val. nakties LRT atstovai pranešė, kad dalis balsų įskaičiuoti nebuvo. Šiuo metu aiškinamasi, ar tai galėjo pakeisti balsų pasiskirstymą.

„Telekomunikacijų bendrovė „TCG Telecom“, teikusi balsavimo paslaugą, LRT informavo, kad dėl didelio SMS žinučių srauto dalis jų atėjo pavėluotai, jau po balsavimo sustabdymo. Įmonės teigimu, tokie balsai nebuvo įskaityti ir už juos nebus pritaikytas mokestis.

Turima informacija leidžia teigti, kad pavėlavę SMS galutinių rezultatų nepakeistų. Šiuo metu su partneriais toliau aiškinamės situaciją“, – pranešė LRT.

Už žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei.

Apie rekordinį atotrūkį nuo antros vietos laimėtojos – Monique – spaudos konferencijos metu buvo paklaustas ir „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius. Atlikėjas ką tik po pergalės sakė, kad toks įvertinimas jam ir visai komandai yra labai svarbus, jie patys sunkiai patikėjo, kad jų svajonei buvo lemta išsipildyti.

„Kalbant apie šitą persvarą, manau, kad tai įrodo, jog siekdamas svajonės turi savimi labai tikėti. Net ir tada, kai tavo kelyje atsiras tų, kurie gal keliasdešimt kartų turi daugiau sekėjų, kai iš šono atrodė, kad net neverta bandyti. Tačiau mes labai tikėjome savo daina, o tai tik įrodymas, kad jeigu labai nori, turi siekti, eiti ir daryti“, – sakė Vaidotas.

Žiūrovų balsavimas:

1. „The Roop“

2. Monique

3. Aistė Pilvelytė

4. Monika Marija

5. Rūta Loop

6. KaYra

7. „The Backs“

8. MEANDI.

Komisijos balsavimas:

1.„The Roop“

2. Monique

3. Monika Marija

4. Rūta Loop

5. MEANDI

6. Aistė Pilvelytė

7. KaYra

8.„The Backs“

Didysis „Eurovizijos“ finalas vyko šeštadienį, Kauno „Žalgirio“ arenoje. Dėl kelialapio į Nyderlandus čia kovojo aštuoni atlikėjai: Aistė Pilvelytė, Rūta Loop, KaYra, Monika Marija, MEANDI, „The Roop“, „The Backs“, Monique.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius