-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

700 žmonių pritraukusio „PravalFesto“ organizatorius: „Atlikėjus reikėjo patikinti, jog tai – ne patyčios“

Rugpjūčio 15–16 dienomis Prienų rajoną drebino grandiozinis sugrįžimas metais atgal – „PravalFeste“ ant scenos žengė tokie atlikėjai kaip Vitalija Katunskytė, Eugenijus Ostapenko, grupės „69 danguje“, „Balius“, Aidas Manikas, DJ dalgis ir „Studio Maruko“. Sukvietęs išsiilgtos muzikos veidus Vytautas Mikaitis sako, kad toks pirmasis blynas buvo geresnis, nei buvo galima tikėtis, ir kitais metais jis vėl tikisi sukviesti visus, šokančius pagal „Robinzoną“, „Velnišką greitį“ ir kitus senuosius hitus.
„PravalFesto“ akimirka
„PravalFesto“ akimirka / Igno Gaižausko nuotr.

Kam vaikystės, kam paauglystės, o kam jaunystės nostalgiją sukeliantys atlikėjai rugpjūčio 15–16 dienomis linksmino į Guostos sodybą Prienų rajone susirinkusius melomanus. Vadinamąjį ten vykusį „PravalFestą“ suorganizavęs „PravalTuro“ veidas Vytautas Mikaitis sako prieš renginį girdėjęs įvairių nuomonių, viena jų – kad festivalis, kaip pirmasis blynas, esą bus prisvilęs.

Na, bet, Vytauto laimei, taip neatsitiko, ir dabar organizatorius jau sau kelia klausimų, kaip kitais metais išlaikyti panašų klausytojų skaičių ir nepadaryti to mados tendencija.

Kai kurie atlikėjai nepatikėjo festivalio tikrumu

Idėja organizuoti būtent tokio pobūdžio festivalį V.Mikaičiui kilo iš paties „PravalTuro“ koncepto. Jis pasakoja, kad karantino metu buvo organizuojamos nuotolinės diskotekos, tad penktadienio-šeštadienio vakarais į klubus negalinti patraukti auditorija turėdavo galimybę ištaškyti energiją prie kompiuterio ekranų.

Festivalio akimirkos – galerijoje:

Visgi paskelbus, kad organizuoti didesnius renginius – jau nebe nuodėmė, virtualūs vakarėliai tapo labai realūs. Čia pat gimusi ir idėja perkelti seną gerą lietuvišką muziką ant vienos scenos.

„Žmonės senas dainas tikrai mėgsta. Galbūt iš šono netgi keistai atrodo, kad dabar festivaliai vyksta tik su dabartinėmis, populiariosios muzikos žvaigždėmis. O šitie atlikėjai yra ir kažkiek amžiuje, dažnai jų šlovės metai – jau praeityje arba smarkiai praeityje. Tai šiuo atveju išeina tarsi jų atgimimas ar bandymas juos įlieti į jaunimą, parodant, kad tokios muzikos klausyti yra vis dar smagu“, – teigia „PravalTuro“ veidas.

Tiesa, į „PravalFestą“ prisikviesti 2000-ųjų scenos divas ir dievaičius, pasirodo, nebuvę taip paprasta. Kai kurie iš jų net netikėjo renginio realumu, galvojo, jog visa tai tebuvęs pokštas ar net patyčios.

Igno Gaižausko nuotr./„PravalFesto“ akimirka
Igno Gaižausko nuotr./„PravalFesto“ akimirka

„Vitalijai sakėme, kad ją labai palaikome ir mylime. Galbūt ji iš pradžių galvojo, jog čia koks nors bajeris. Na, bet po to suprato, kad čia labai gera chebra, kuri moka linksmintis, palaikyti, – teigia pašnekovas. – Bet turbūt atsisakė tik keli atlikėjai, kurie galvojo, kad šitas festivalis ne visai tikras.“

Tarp tokių muzikantų – ir anksčiau buvusi skandalinga grupė „B'Avarija“, kadaise jaunas merginas žavėjusi daina „Angelai“ ir šįkart, matyt, ne visai supratusi kvietimo įšokti į nostalgiškąjį muzikos traukinį.

Na, bet kartu, rodos, tai nebuvęs didžiulis praradimas, nes festivalyje nuo 17 val. vakaro išsirikiavo net 7–8 atlikėjai, atidavę savo širdį jų išsiilgusiems gerbėjams. Vienas jų – daugeliui gerai žinomas kaip DJ Dalgis. „Po renginio DJ Dalgis man parašė, kad tai buvo geriausias renginys, kokiame jis yra buvęs, nes žmonės žinojo visas jo dainas“, – prisimena renginio organizatorius.

Igno Gaižausko nuotr./„PravalFesto“ akimirka
Igno Gaižausko nuotr./„PravalFesto“ akimirka

Šlovės spinduliuose galimybę pasikaitinti gavo ir prieš DJ Dalgį pasirodę atlikėjai, nuo kurių publika vos galėjo tvardytis netrypdami kojomis. V.Mikaitis juokiasi, kad nuo tokio entuziazmo galimai bus nukentėjusi ir renginio tvora.

„Žmonės buvo labai išsitaškę. Didžioji dauguma buvo gan aktyvūs, pertraukos buvo nedidelės, o kai ateina Ostapenko, visi išprotėja, po jų – jau Vitalija, tai viskas vėl kartojasi“, – sako festivalio organizatorius.

Nenori, kad festivalis taptų trendu

Kol kas pirmasis „PravalFestas“ prišaukė apie 700 gerbėjų, nors tikėtasi buvo apie 1000-io. Visgi V.Mikaitis dėl to pernelyg neliūdi, sako, kad organizuoti tokį renginį jam, palyginti, apsimokėjo.

„Daug kas sako, kad pirmi kartai būna nuostolingi, o šiuo atveju renginys galbūt nebuvo itin pavykęs, bet kartu ir nenuėjome į minusą“, – šypsosi vyras.

Igno Gaižausko nuotr./„PravalFesto“ akimirka
Igno Gaižausko nuotr./„PravalFesto“ akimirka

Toks, atrodytų, nedidelis festivalininkų skaičius jam kaip tik pasirodęs gana optimalus. Turintis minčių kitąmet pakartoti šventę V.Mikaitis teigia supratęs, kad turbūt daugiau žmonių geram vakarėliui ir nereikia.

„Šis festivalis man daugiau yra kaip giminės balius. Kai žmonės sueina į vieną vietą, atrodo, kad jie vieni kitus pažįsta. Nesinori padaryti taip, kad kitais metais atvažiuotų tie, kurie girdėjo, jog praeitais metais buvo fainai, kad žmonės atvažiuotų tik iš mados.

Man atrodo, kad svarbiausia surinkti ne didžiausią žmonių kiekį, o teisingą publiką. Šiemet visi tarpusavyje labai draugiškai bendravo ir, kiek teko su žmonėmis kalbėti ir su darbuotojais, visi, kokios būsenos bebūtų, buvo mandagūs, sveikinosi“, – teigia „PravalFesto“ organizatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius