-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Tapino pergalė: Žurnalistų etikos inspektorius J.Statkevičiaus skundą pripažino nepagrįstu

Nors Visuomenės informavimo etikos komisija žurnalisto Andriaus Tapino žodžius „Juozai, tu esi skuduras. Ir kaip paprastas, drėgnas skuduras net nesupranti, kad į tave valosi purvini kerziniai batai“ įvertino kaip neetiškus ir užgaulius, Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimas – visai kitoks.
Andrius Tapinas ir Juozas Statkevičius
Andrius Tapinas ir Juozas Statkevičius / 15min nuotr.

Kovo 1-ąją A.Tapino paviešintame Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendime teigiama, kad Juozo Statkevičiaus skundas dėl garbės ir orumo pažeidimo yra nepagrįstas.

„Visuomenės informavimo komisija priima sprendimus remdamasi tuo, ar buvo kabutės ant žodžio „skuduras“ bei „Juozo“ „Statkevičiaus“ kliedesiais apie sukurtas PR grupes, gaminančias jį žeminančias maikutes.

Žurnalistų etikos inspektorius priima sprendimą parengęs išsamų išaiškinimą, kuriame remiasi Konstitucija, Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija, daugiamete Lietuvos ir Europos teismų praktika bei atsižvelgia į konflikto kontekstą.

Ir nustato, kad Juozo Statkevičiaus skundas dėl garbės ir orumo pažeidimo yra nepagrįstas, o pateikta informacija Visuomenės informavimo įstatymo nepažeidžia“, – socialiniame tinkle trečiadienį rašė A.Tapinas.

TAIP PAT SKAITYKITE: A.Tapinas: „J.Statkevičius ir jo advokatas yra paprasti melagiai ir šmeižikai. Be kabučių“

Žurnalistų etikos inspektoriaus išvada:

Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimas
Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimas

Tačiau anksčiau skelbtame Visuomenės informavimo etikos komisijos Sprendime rašoma, kad Andriaus Tapino komentaras pažeidė Lietuvos visuomenės informavimo kodekso 21 straipsnį, nustatantį, jog žurnalistai, viešosios informacijos rengėjai savo kūriniuose turi vengti vartoti nepadorių, užgaulių žodžių ir posakių. Taip pat ir 59-ąjį straipsnį, kuriame rašoma, kad žurnalistai, reikšdami savo nuomonę viešojoje erdvėje, turi laikytis Visuomenės informavimo etikos kodekso nuostatų.

Visuomenės informavimo etikos komisijos išvada:

15min primena, kad praėjusių metų spalio pabaigoje ir socialiniuose tinkluose, ir žiniasklaidoje kilo didžiulis skandalas, kai paaiškėjo, kad Juozas Statkevičius Kremliaus propagandiniam portalui „Sputnik“ davė interviu. Jame iš dizainerio lūpų Lietuvai buvo skiriami kartūs žodžiai, jis pasakojo „apie masinę lietuvių emigraciją ir apie tai, kodėl gimtoje šalyje jį bando padaryti „tautos priešu“.

Tai neprasprūdo pro Andriaus Tapino akis – žurnalistas nepagailėjo Juozui aršios kritikos, ragino neiti į jo mados šou.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po J.Statkevičiaus interviu Kremliaus portale A.Tapinas rėžė: „Juozai, tu esi skuduras“

Po viso to Juozas Statkevičius atsiprašė, teigdamas, jog nežinojo, su kuo kalba.

„Dabar būsiu pamokytas, belieka atsiprašyti, – sakė tąkart Juozas. – Nuoširdžiai atsiprašau, nes nesupratau, su kuo šneku. Žodžiai buvo pastiprinti ir išimti iš konteksto.“

15min nuotr./Andrius Tapinas, Juozas Statkevičius
15min nuotr./Andrius Tapinas, Juozas Statkevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius