Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorės G.Malinauskaitės metai: gelbėjusi televizija, muzikos grupė ir nėštumas

Aistra vaidybai besidžiaugianti aktorė Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė (34) ir per prabėgusius metus nuo savo pagrindinės veiklos neatitolo. Nors teatro žiūrovai nuo lapkričio mėnesio jos negalėjo matyti, tačiau televizijos ekranuose ji pasirodydavo dažnai. Veiklos netrūko ir namuose – čia Gabrielė gamino, užsiėmė fizine veikla ir su kolegomis tobulino muzikos grupės veiklą. O didžiausia karantino laikotarpio dovana – į jos gyvenimą ateinantis mažas stebuklas, kuris, anot aktorės, yra labai laukiamas.
Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė, Valentinas Kirejevas, Emilija Latėnaitė ir Juozas Gaižauskas
Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė, Valentinas Kirejevas, Emilija Latėnaitė ir Juozas Gaižauskas / Eglės Rimšelės ir asmeninio albumo nuotr.

Pasiilgo žiūrovų gyvų reakcijų ir nuoširdžių emocijų

Su Gabriele pasikalbėjome likus vos dienai iki kalendorinės vasaros pradžios, tad nenustebkite, kad ir pats tekstas dvelks šiltomis nuotaikomis ir nuoširdžiomis šypsenomis. Juk tokia ir yra ši aktorė – smagią ir humoristinę pusę demonstruoja ne tik teatre ar ekrane, bet ir gyvenime.

O ir vaidybos per šiuos neeilinius metus Gabrielei netrūko. Aktorę žiūrovai pastaruoju laikotarpiu galėjo išvysti populiariame seriale „Rimti reikalai“, laidoje „Dviračio žinios“. Tiesa, nors metai buvo darbingi, tačiau aktorė visą šį laiką troško pagaliau vėl pajusti gyvas žmonių emocijas vaidinant teatro scenoje.

„Labai džiugu sugrįžti į teatrą. Laukiau susitikimo su žiūrovais, kolegomis. Smagu, kad viskas po truputį atsidaro. Dabar jau padidino ir į teatrą įleidžiamų žiūrovų skaičių, tad be galo gera girdėti jų gyvas reakcijas, juoką ir plojimus“, – šypteli Gabrielė.

Tokias emocijas aktorė pajuto po ilgą laiką nevaidinto spektaklio „Psichai“, kuriame atlieka du kartus tuos pačius žodžius kartojančios Loros vaidmenį. Lora nuoširdi, smagi, plačiomis akimis ir atvira širdimi visus gyvenimo išbandymus priimanti asmenybė – sako Gabrielė, pripažįstanti, kad ir pati į gyvenimą stengiasi žvelgti per optimistinę prizmę.

„Nebijau pasijuokti nei iš savęs, nei iš kitų, nei iš situacijų, į kurias tenka pakliūti. Viskas taip susidėliojo, kad po akademijos karjera pakrypo į humoristinę pusę. Tame yra daug džiaugsmo, nes man patinka juoktis, šypsotis, mane supa linksmi žmonės. Visame kame stengiuosi įžvelgti pozityvumą, susidėti teigiamus dalykus“, – atvirauja Gabrielė.

Eglės Rimšelės nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė
Eglės Rimšelės nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė

Visgi aktorė stengiasi nemaišyti gyvenimo su vaidyba. Prisiminusi studijų laikais gautus patarimus iš vieno dėstytojo, ji teigia, kad personažas turi likti scenoje, o už teatro durų – tikroji Gabrielė.

„Aš esu aš, o personažas lieka personažu. Aišku, nori nenori, bet tas personažas kažkuo panašus ir į tave, nes jį gi tu kuri. Tu turi savyje atrasti vaidmeniui reikiamų savybių, kurias perkeli į personažą, tačiau neturi su juo susitapatinti“, – sako ji.

Kiekvieną vaidmenį su džiaugsmu priimanti Gabrielė teigia, kad labiausiai jai patinka ne tik rezultatas, bet ir pats kūrybos procesas. Ją žavi ne tik įsikūnijimas į naują personažą, bet ir supanti kūrybinė aplinka, aktoriai, režisieriai.

„Pavyzdžiui, man visada gera dirbti su režisieriumi Dainiumi Kazlausku. Su juo kūriau vaidmenis „Domino“ teatro spektakliuose „Psichai“ ir „Tobuli melagiai“. Dirbome kartu ir Panevėžyje Juozo Miltinio dramos teatre.

Žinoma, džiugina ir įsimena didesni vaidmenys, teatro scenos, į kurias pirmą kartą išeini. Jei kalbėčiau apie filmus, tai, žinoma, išskirčiau užsienio produkcijas, nes vėlgi kitokia patirtis – skiriasi kūrybos mastai, ten sutinki naujus, įdomius žmones, susiduri su kitokiu darbo stiliumi ir kitokia kūrybinės veiklos virtuve“, – apie darbus prakalbo G.Malinauskaitė-Rudzienė.

Daugiau G.Malinauskaitės-Rudzienės – galerijoje:

Interviu metu neišvengėme ir Gabrielės nelaukiamo klausimo – koks būtų jos svajonių vaidmuo? Ji visada manydavo, kad geriausia tokio vienintelio neturėti.

„O kas bus, kai suvaidinsi tą vienintelį? Ką tuomet teks daryti? Baigti karjerą? Na, bet jei tikrai reiktų rinktis, tai norėčiau, kad tas vaidmuo būtų pagrindinis, ypatingas ir suteiktų daug kūrybinio džiaugsmo ir atradimų.

Pavyzdžiui, jei žiūrėtume iš charakterio pusės, norėčiau atlikti drąsios moters vaidmenį, tarkim, šalies prezidentės. Va, pavyzdžiui, kaip veikėjos Claire Underwood iš serialo „Kortų namelis“ ar ką nors panašaus“, – apie vaidmenis atviravo Gabrielė.

„Domino“ teatro nuotr./Spektaklio akimirka
„Domino“ teatro nuotr./Spektaklio akimirka

Su kiek kitokiu vaidmeniu aktorei tenka susidurti paskutiniame vaidintame seriale – „Rimtuose reikaluose“ ji įkūnija nusikaltėlio mylimąją, o „Dviračio žiniose“ – Kauno miesto mero sekretorę.

Pandemijos laikotarpiu moteris dalyvavo ir projekte „X faktorius. Žvaigždės“, pasirodė humoro laidoje „Klo(u)nai“, kur turėjo galimybę įkūnyti įvairias Lietuvos žvaigždes. Čia jai teko išbandymas ir pavirsti virtuvės šefu Gian Luca Demarco – tai vienas iš retesnių atvejų, kai vaidino vyrą. Ir nors teko priverstinai pamiršti gyvą teatro pojūtį, tačiau Gabrielė džiaugiasi, kad karantino metu tokių televizinių projektų buvo nemažai.

Su kolegomis įkūrė muzikos grupę

G.Malinauskaitę-Rudzienę džiugino ne tik televizijos projektai, bet ir neseniai įkurta muzikos grupė „Šaltinių trio“, kurią įkūrė kartu su aktoriais Juozu Gaižausku ir Emilija Latėnaite.

Autorinių dainų grupės populiarumas akimirksniu išaugo – prieš karantiną spėjo surengti porą koncertų, o po karantino atlaisvinimų grojo Editos Mildažytės laidoje ir koncertavo Lietuvos Teatro sąjungos scenoje, o rugpjūtį jų laukia bardų festivalio „Purpurinis vakaras“ scena.

Beje, įdomi ir šios grupės pavadinimo istorija – „Šaltinių trio“, nes grupės nariai rinkosi pas Šaltinių gatvėje gyvenančią Emiliją.

Kitas muzikinis projektas, džiuginęs visą rudenį, buvo „Dideli maži dalykai“, kurio idėjos autorius ir prodiuseris yra Ignas Žvinakis. Gabrielė kartu su aktoriumi Irmantu Jankaičiu ir muzikantu Adu Gecevičiumi kūrė lietuvių liaudies kūryba paremtas dainas vaikams.

„Kai yra kažko mažiau, kaip kad šiuo laikotarpiu – nevyko spektakliai, tai vis tiek atsiranda kitų veiklų, kurios praplečia saviraiškos ir kūrybos galimybes. Būtent taip nutiko ir su šiais muzikiniais projektais.

Netgi su televizija panašiai – kai neturi spektaklių, žiūrėk, jau tave kviečia dalyvauti vienoje ar kitoje laidoje“, – kalbėjo G.Malinauskaitė-Rudzienė.

Asmeninio albumo nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė ir „Šaltinių trio“
Asmeninio albumo nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė ir „Šaltinių trio“

Nauja muzikinė veikla Gabrielei priminė ir senus laikus. Ji prisiminė dainavusi „Tele Bim-Bam“, vysčiusi muzikinį projektą kartu su Justu Mamontovu, kuomet su grupe „Atsitiko“ išleido muzikinį albumą „Mėnulio laikai“, kuriame – bossa nova stiliumi perdainuotos žymiausios 86-tųjų dainos. Kalbėdama apie tai, ji patikino, kad muzika ją lydėjo visą gyvenimą.

„Daug metų mokiausi dainavimo. Tik šiais išėjo, kad dėl visos pandeminės situacijos daugiau negalėjau to daryti. Bet muzika mane lydėjo visada.

Esu baigus ir muzikos mokyklą fortepijono klasę, pati išmokau groti gitara. Dainavimą laikau savo mylimu hobiu. Kadangi dabar irgi pakoncertuoti tenka, tad tai tapo malonia veikla, peraugusia į didesnius dalykus“, – džiaugiasi ji.

Be to, praeitais metais kartu su aktore E.Latėnaite Gabrielė laimėjo Lietuvos Kultūros tarybos stipendijas, dėl kurių savo parengtą autorinę muzikinę programą rudenį pristatė senelių ir vaikų globos namuose.

Pakartotinai šiemet gavusios stipendijas, aktorės vėl galės aplankyti jas šiltai sutikusius senjorus ir mažuosius žiūrovus globos namuose: „Važiuosime ir koncertuosime tiems žmonėms, kuriems asmeninio dėmesio ir socializacijos dabar labiausiai reikia. Tai irgi tampa dar vieno gražaus ir prasmingo muzikinės veiklos etapo dalimi.“

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Stasikėlė – apie tėvų perduotą meilę muzikai, „Tele Bim-Bam“, vyrą ir mokytojavimą

TAIP PAT SKAITYKITE: „The Roop“ pavadinimą sugalvojusi T.Bernotaitė dabar veda Lietuvoje retą jogą

Karantino metu – laikas sau ir sustiprėjusi meilė sutuoktiniui

Kiek laisvesnį laiką aktorė išnaudojo ne tik įvairiems projektams, bet ir pačiai sau. Daug skaitė, mokėsi nuotoliniu būdu, lankė aktorinių technikų tobulinimo kursus. Negana to, per pirmąjį karantiną, kuris prasidėjo praeitų metų pavasarį, ji sugalvojo kepti duoną.

„Net savo raugą kildinau ir kepiau skirtingų rūšių duoną. Bet vėliau raugą sugadinau ir duonos jau daugiau nebekepu. Iš tiesų ruošti maistą man visada patiko. Ypač mėgstu visokius saldumynus: ne tik valgyti, bet ir juos gaminti. Ne vieną naują receptą išbandžiau. Sužinojau, kas geriau pavyksta, o kas nelabai“, – paaiškina Gabrielė, pabrėždama, kad skaniau gamina jos vyras, tad dėl vakarienės jaudintis jai tikrai nereikia.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė su vyru Justinu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė su vyru Justinu

Kaip ir dalis lietuvių per karantiną, taip ir Rudzių šeima stengėsi aktyviai leisti laiką. Jie prigalvodavo įvairių maršrutų ilgiems pasivaikščiojimams, o taip pat ir sportu užsiėmė.

„Žinoma, ilgainiui pripranti daryti pratimus iš kompiuterio ekrano, bet vis tiek karantinui įpusėjus turėdavome vienas kitą kartais ir pastumti. Jau laukėme, kada vėl galėsime grįžti į normalų sportą“, – apibūdina aktorė.

O kaip klostėsi jos asmeniniai santykiai su vyru? Dauguma porų išgyveno amerikietiškus kalnelius, bet tik ne Gabrielė su Justinu. Nors daugiau laiko ėmė leisti namie, kaip teigia pati moteris, jų šeimoje niekas nepasikeitė. Jie, kaip ir prieš karantiną, kartu užsiėmė vienodais hobiais, vakarieniaudavo, žiūrėdavo filmus, serialus, skaitė knygas ir turiningai leisdavo laiką gamtoje bei namuose.

„Buvome pripratę, kad reikia lėkti, kažkur skubėti, važiuoti į gastroles ar komandiruotes. Todėl pačioje pradžioje buvo net keista, kai niekur nebereikia skubėti“, – pastebėjo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė
Asmeninio albumo nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė

Stebint moters emocijas, kalbančios apie meilę vyrui, pasmalsavome ir apie jų pažintį. Pasirodo, prieš ketverius metus susituokusios poros bičiulystė prasidėjo dar paauglystėje. Iš pradžių jie susipažino vasaros stovykloje, kurį laiką bendravo, o vėliau susitiko tik po maždaug aštuonerių metų.

„Po stovyklos susitikdavome, o vėliau tas bendravimas nutrūko. Po to, kai po daugelio metų įvyko draugės mergvakaris, su Justu, galima sakyti, dar kartą susipažinau. Tada stovėdami vyninėje apsikeitėme telefono numeriais, bet pažadėjęs pakviesti į pasimatymą, jis to nepadarė. Tačiau vėliau aš jį pasveikinau su gimtadieniu, o jis pakvietė susitikti ir mes taip pradėjome draugauti“, – juokdamasi pasakoja Gabrielė.

Tik gražiausiais žodžiais apie sutuoktinį atsiliepianti aktorė sako, kad sunku išvardinti tik kelis bruožus, dėl kurių Gabrielė jį iš naujo įsimylėjo. Tačiau pabrėžia, kad santykiuose svarbus ne tik vyro ar žmonos statusas, bet ir galimybė vienas kitą laikyti geriausiais draugais.

„Man atrodo, kad tai labai svarbu. Reikia, kad tas žmogus, su kuriuo gyveni, nebūtų tik tam, jog kartu gyventumėte. Reikia būti realiais draugais, kurie vienas su kitu gali atvirai kalbėtis, bendrai spręsti problemas ir viskuo kartu dalintis“, – savo mintimis pasidalijo G.Malinauskaitė-Rudzienė.

Labai lauktas mažasis stebuklas

Kalbėdama apie meilę vyrui, Gabrielė netrukus išgirdo ir dar vieną klausimą – galbūt jie planuoja šeimos pagausėjimą? Po šių žodžių aktorės veide atsirado dar didesnė šypsena, nes jų šeima išgyvena džiuginantį laikotarpį – pasirodo, šiuo metu ji laukiasi pirmagimio.

„Vis tiek aplinkui visi žino, tai gal nieko tokio, kad prisipažinsiu. Nujaučiau, kad galite to užklausti. Galvojau, sakyti ar ne, bet ką jau čia prislėpsi“, – juokiasi Gabrielė.

Moteris atskleidė, kad šiuo metu gyvena visiškame džiaugsme, nes į pasaulį ateinantis mažylis yra labai laukiamas.

„Ta būsena labai maloni, kupina pilnatvės. Tikrai gražus laikotarpis. Aišku, yra visokių fizinių pojūčių, dabar jie aprimę. Jaučiuosi laiminga“, – sako ji.

Pasiteiravus, ar dėl nėštumo mažėja darbų gausa, Gabrielė tikina, kad laikui bėgant jos vaidybos režimas natūraliai truputį pasikeis. Ji įsitikinusi, kad į šeimą ateinant naujam nariui, visada atsiranda pokyčių, kurie yra visiškai normalūs.

Asmeninio albumo nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė
Asmeninio albumo nuotr./Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė

„Net dabar atrodo, kad vis tiek ilgai nelauksiu ir sugrįšiu į teatrą. Manau, kad negalėsiu ilgai sėdėti namie. Tiesiog kartu su savimi mažylį visur vešiuosi ir jis kartu dalyvaus, stebės spektaklius ir repeticijas. Tikiuosi, kad taip ir bus“, – šyptelėjo aktorė.

G.Malinauskaitė-Rudzienė kol kas neskuba sustabdyti darbų, nes fiziniai kūno pokyčiai dar netrukdo koncertams ir spektakliams. Ji pabrėžia, kad kaip ir visos besilaukiančios moterys dirbs tol, kol jos situacija leis.

„Dar ir rugpjūtį planuoju koncertuoti „Purpuriniame vakare“. O su spektakliais truputį anksčiau baigsiu, gal nuo liepos vidurio.

Juk ne visiems vaidmenims tinka nėščiosios pilvas, o kai kuriuose spektakliuose dar ir vaidmenys reikalauja didelio fizinio aktyvumo, todėl vis tiek reikia truputį sulėtinti tempą“, – 15min šyptelėjo Gabrielė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius