Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anapilin iškeliavusio V.Cololo gyvenimo vingiai – nuo sudėtingos vaikystės iki lemtingu tapusio vandens

Iškalbingas, entuziastingas ir humoro jausmo niekada nestokojantis turbūt bene kiekvienam lietuviui žinomas laidų vedėjas, humoristas, aktorius Vitalijus Cololo pirmadienį netikėtai iškeliavo Anapilin. Pagerbiant žinomo vyro atsiminimą – 15min straipsnis apie tai, kaip susiklostė humoristo gyvenimo keliai.

Taip pat skaitykite:

Vitalijų Cololo bičiuliai išlydi gražiausiais žodžiais: „Jis ir mirtis nėra suderinami“

Paskutinis Vitalijaus Cololo interviu 15min: „Džiaugsmą patiriu tuomet, kai žmonės nusišypso“

15min primena, kad pirmadienį Ispanijoje atostogų metu staiga mirė žinomas laidų vedėjas, humoristas Vitalijus Cololo, kuriam buvo 45-eri. 15min šią žinią patvirtino artimi šeimos draugai. Pranešta, kad teko atlikti skubią operaciją, tačiau ligoninėje vyrui prasidėjo uždegimas, kuris baigėsi komplikacijomis. Po jų humoristui sustojo širdis.

Ir vis dėlto ši širdis per gyvenimą matė daug – nuo sudėtingos vaikystės, bado, chuliganizmo iki karjeros televizijoje ir šeimos, kuri pakeitė V.Cololo neatpažįstamai.

Sunkus vaikas

Dar 2008-aisiais humoristas atviravo apie savo vaikystę. O pasirodo, jog idėjų, kaip praskaidrinti savo vaikišką kasdienybę, jam tikrai netrūkdavo. V.Cololo vaikystėje išnarstė visus miestelio kampus ir pakampes, o studijų metais netgi buvo visų Šiaulių studentų „siaubas“. Kaip anksčiau portalui pasakojo Cololo, jo kompanija gyvai žaisdavo tai, ką dabar vaikai žaidžia kompiuteriniais žaidimais, ir, beje, tikrai ne prasčiau.

„Galiu drąsiai teigti, jog buvau blogas. Slėpynės ir gaudynės tikrai nebuvo mano mėgstamiausi žaidimai. Paprasčiausiai su draugais tuo neužsiimdavome. Darydavome iš metalo šalmus ir tokio galingumo „bambioškes“, kaip rodo koviniuose filmuose. Daug mano draugų yra be rankų ir pirštų“, – nelinksmus vaikystės nuotykius pasakojo Cololo.

V.Cololo gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Tik „bambioškių“ gaminimu humoristas neapsiribodavo. Tarprajoninės muštynės buvo vaikų kasdienybė, o už save pakovoti tekdavo nuolatos. Tačiau kartą Vitalijaus vaikiški žaidimai vos nesibaigė kraupia nelaime.

Žmogus gyvenime turi viską patirti savo kailiu. Reikia nueiti visus gyvenimo etapus, kaip tikram studentui valgyti bulves. Tik tada išmoksi gyventi, – juokėsi Cololo

„Kartą vaikystėje labai netinkamai papokštavau. Prisivogę su draugais kaučiuko, pagaminome bombą, kuri skleidė dūmus. Mes, prisidarę tokių bombų, mėtydavome jas į butus. Kartą įmetėme į šalia esantį butą, o tame kambaryje miegojo vaikas. Gerai, kad jo tėvai greitai sureagavo, nes viskas galėjo baigtis didele nelaime. Už tai mane tėvas lupo penkias valandas be sustojimo“, – liūdnus vaikystės epizodus anuomet prisiminė Vitalijus.

„Jei manęs nebūtų lupę, aš jau seniai sėdėčiau kalėjime“, – tada teigė Cololo. Tiesa, taip humoristas vos nepateko į nepilnamečių koloniją. Inteligentų šeimoje augusio vaiko pagailėjo policija ir leido pasitaisyti.

Be to, vaikystėje Vitalijus norėjo kuo toliau sprukti nuo namų. Baigęs mokyklą ir įstojęs į Šiaulių pedagoginį institutą, jis ir toliau pokštaudavo.

„Tai buvo beprotybės laikas, nuolatinis chuliganizmas. Aš netgi po bendrabutį vaikščiodavau su šautuvu“, – savo nuotykius pasakojo Cololo. Kaip anuomet pridūrė aktorius, kai kurie šiauliečiai dar ir dabar prisimena instituto pirmakursių krikštynas, o bendrabučiuose iki šiol liko Cololo studentavimo žymių.

TV3 nuotr./Vitalijus Cololo
TV3 nuotr./Vitalijus Cololo

Studijuodamas Cololo, kaip tikras studentas, patyrė visko: badą, nakvynes bet kur, pramiegotas paskaitas... „Žmogus gyvenime turi viską patirti savo kailiu. Reikia nueiti visus gyvenimo etapus, kaip tikram studentui valgyti bulves. Tik tada išmoksi gyventi“, – juokėsi Cololo.

Tiesa, nors interviu metu V.Cololo buvo linkęs pabrėžti savo išdaigas, studijas jis vis dėlto baigė be skolų.

„Buvau sunkaus būdo jaunuolis, nenuorama ir išdaigininkas, mane už netinkamą elgesį mažiausiai penkis kartus išvijo iš bendrabučio, kuriame gyvenau, du sykius grasino išmesti iš mokymo įstaigos, todėl niekas nesitikėjo, kad be skolų per ketverius metus baigsiu mokslus. Bet man pavyko!“ – anuomet žurnalui „Privatu!“ pasakojo vyras.

Taip V.Cololo įgijo pradinių klasių mokytojo specialybę. Tame pačiame interviu jis pridūrė, jog nusprendė rinktis šią specialybę dėl to, kad tuo metu tai esą buvo vienintelė galimybė kuo greičiau pabėgti iš namų Druskininkuose į mokymo įstaigą Šiauliuose. „Vos baigęs institutą, pradėjau dirbti mokykloje“, – sakė humoristas.

Žmonos įtaka

Tokį Vitalijų, kokį atsimename šiandien, iš dalies „nulipdė“ ir žmona Inga. „Ilgą laiką krėtęs nesąmones persilaužiau tik tada, kai sutikau Ingą. Tiesą sakant, ne iš karto ji mane pamilo, nes iš pradžių Inga, kaip ir kiti bendrabučio gyventojai, manęs bijojo. Aš buvau brutalus! Tačiau po truputį juk viskas pavyksta! Inga buvo mano pirmoji meilė. Nors, kita vertus, aš net nežinau, kas yra meilė. Ją sugalvojo rusai, kad nereikėtų pinigų už seksą mokėti“, – pokštavo humoristas.

Vėliau, kaip pasakojo Vitalijus, jis tapo atsakingu šeimos vyru. Šeimą papildė dukra Evita.

Asmeninio albumo nuotr. /Vitalijus Cololo su žmona Inga ir dukra Evita
Asmeninio albumo nuotr. /Vitalijus Cololo su žmona Inga ir dukra Evita

„Ant mano pečių guli daug rūpesčių. Aš esu šeimos galva. Šeimai stengiuosi skirti kuo daugiau laiko, net nėra kada išgerti. Žmona neįsivaizduoja, kad galėčiau, ko nors jai paprašius, nepadaryti. O mūsų santuoka – kaip tradicinė graikiška šeima. Pas mus vyrauja patriarchatas“, – juokėsi Cololo.

Humoristas prisipažino, kad jo santuoka – laiminga, o jo aplinkoje galima rasti ir banditų, ir verslininkų, ir policininkų, taigi gyvenimas – įvairus.

„Geru žmogumi, kaip ir geru pedagogu, gali tapti tik išėjęs gyvenimo mokyklą ir augęs ne tik geroje aplinkoje“, – teigė Cololo.

Vis dėlto vėlesniuose interviu V.Cololo nebuvo linkęs atvirauti apie savo šeimą. Anaiptol – pasirinkimą viešai kalbėti apie artimuosius jis vertino neigiamai. Tačiau tai netrukdė humoristui ant scenos lipti drauge su šeimos nariais.

Dar 2016-aisiais TV3 tautinių šokių šou „Kadagys“ metu Vitalijui Cololo ir „Vilniaus pynimėliui“ padėti iš Druskininkų atvyko jo dukra Evita. Tėtis ir dukra kartu uždainavo „Mūsų dienos kaip šventė“. Vėliau V.Cololo 15min pasakojo, jog jo dukra scenoje atsirado dėl savo talentų, o tai – visai kitokios priežastys nei tiesiog noras viešinti savo šeimą.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vitalijus Cololo su dukra Evita
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vitalijus Cololo su dukra Evita

Darbų kraitis

Per savo gyvenimą V.Cololo pakeitė ne vieną darbą. Kaip žurnalui „Privatu!“ yra pasakojęs laidų vedėjas, pirmuosius pinigus jis uždirbo dar būdamas 12-os.

Druskininkuose yra toks ežeras Alka. Su draugu šmirinėdavome pakrantėmis ir ieškodavome porelių. Prieidavome prie jų ir pasiūlydavome vaikinams palenktyniauti plaukiant ežeru. Jie, norėdami pasirodyti prieš savo paneles, dažniausiai sutikdavo. Žinoma, visuomet laimėdavome mes su draugu ir taip gaudavome maždaug po 10 rublių. Lengvi pinigėliai!“ – paaiškino jis.

Vėliau sekė galybė kitų darbų – nuo mokytojo, pionierių stovyklos auklėtojo iki turgaus prekeivio. Ir vis dėlto geriausiai V.Cololo buvo žinomas dėl televizinės karjeros peripetijų.

Vienuolika metų vyras dirbo TV3, vėliau jis perėjo į LNK televiziją. Beje, bene didžiausią savo karjeros dalį humoristas praleido drauge su jau Anapilin iškeliavusiu kolega ir bičiuliu V.Šapranausku – kartu jie dirbo net 13 metų.

„Viskas prasidėjo nuo „Tegyvuoja karalius“, vėliau buvo „Šapro šou“, „Puikusis šou“, „Šeštadienio šou“... Turbūt su juo pasirodė pirmi mano personažai“, – jau po V.Šapranausko mirties atsiminė V.Cololo ir pridūrė, jog kartkartėmis su Vytautu susiskambindavo be jokios priežasties – tarkim, vien tam, kad papasakotų anekdotą.

Taip pat Vitalijų buvo galima pamatyti „Kioskelyje“, laidoje „Dzin“, seriale „Grybauskai“. Daugelis humoristą atsimena ir iš ištvermės realybės šou „Džiunglės“ ir LNK laidos „Oplia“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vitalijus Cololo, Raimundas Bingelis, Raimondas Šilanskas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vitalijus Cololo, Raimundas Bingelis, Raimondas Šilanskas

V.Cololo vesdavo apdovanojimus, renginius, laidas, tarp jų ir „Lietuvos talentus“, „Vaikų balsą“. Su Rasa Kaušiūte jis dalyvavo projekte „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“, o su Natalija Bunke „Žvaigždžių duetuose“ laimėjo 3-iąją vietą. Taip pat humoro šou „Prajuokink mane“ ir „Juoko kovos“ V.Cololo užėmė komisijos nario kėdę.

Išvardyti visas laidas ir projektus, kurių dalimi buvo žinomas humoristas, būtų turbūt neįmanoma, nes jų – apstu. Tačiau darbų sąraše nugulė ir nedaug kam žinomas jo indėlis į kultūrinį gyvenimą – V.Cololo teko pabuvoti ir Druskininkų miesto muziejaus filialo (Vaikų dailės galerijos) vadovu.

Vienas iš paskiausių humoristo akibrokštų scenoje – tai jo įkūnyta politikė Agnė Širinskienė. Apie tai, kad 2018-ųjų „Auksinių svogūnų“ jubiliejinėje ceremonijoje V.Cololo teks suvaidinti A.Širinskienę, vyras sužinojo paskutinėmis dienomis. Vis dėlto vaidmuo, rodos, pavyko puikiai.

V.Cololo teigė dėl stulbinamo panašumo renginio metu sulaukęs aplinkinių klausimų, kuriuos jie jam užduodavo ne kaip Cololo, o kaip A.Širinskienei.

„Žiūrėdami į mane, kaip į personažą, žmonės pamiršo, kad esu Cololo ir jiems kilo skirtingų minčių. Manęs pradėjo klausinėti apie mano (Širinskienės) asmeninį gyvenimą, klausė, ar turiu vyrą ir panašiai. Džiaugiuosi, kad buvome panašūs tik išvaizda, nes viduje jaučiausi Cololo ir atsakinėjau kaip Cololo, gelbėjau tą moterį. Net juokinga – personažas su savo atsakymais gelbėja originalą“, – 15min kalbėjo V.Cololo.

Juozo Butnoriaus nuotr./V.Cololo įkūnyta A.Širinskienė
Juozo Butnoriaus nuotr./V.Cololo įkūnyta A.Širinskienė

Iš ankstesnių humoristo vaidmenų daugeliui įstrigo parodijų šou „Pakartok!“ įkūnyta D.Bilevičiūtė (2015). Audringų ovacijų sulaukė ir netikėtas V.Cololo pasirodymas „Chorų karų“ laidoje – V.Cololo pasirinko „Euroviziją“ laimėjusios Austrijos atstovės Conchitos Wurst įvaizdį ir dainą.

Nuodėmes išpirkinėjo vandenyje

Vitalijaus širdyje ypatingą vietą užėmė ir vanduo. Prieš 5-erius metus portalui duotame interviu jis juokėsi, kad svarbiausias jo gimtadienio atributas tikrai nėra tortas ir ant jo besipuikuojanti žvakutė, ne dovanos, net ir ne bičiulių sveikinimai, o būtent vanduo. Nesvarbu, kiek jam besueitų, kur bebūtų, visada gimimo diena turėjo būti minima prie vandens. Tokio, kur būtų galima maudytis – upė, ežeras, baseinas. Nesvarbu, kur, svarbu, kad tik būtų. Reikia pridėti, kad net nesvarbu, kuris sezonas bebūtų.

Pastaruosius ketverius metus Vitalijus buvo tapęs tikru ruoniu – nesivaizdavo savo gyvenimo be žiemos maudynių. Sakydavo, kad taip „išperka savo visas metų nuodėmes“. Lediniame vandenyje jis minėdavo sausio 19-ąją visame pasaulyje švenčiamą Jėzaus Kristaus krikšto dieną. Ir nors katalikai Jėzaus krikštą švenčia sekmadienį po Trijų Karalių, stačiatikiai šią dieną mini vėliau.

Tikima, kad tą dieną vanduo tampa šventas ir įgauna ypatingų savybių. Ši diena netrukus tapo ir jo draugų tradicija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vitalijus Cololo
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vitalijus Cololo

„Kai su imtynininku Aleksandu Kazakevičiumi dalyvavome „Šuolyje“, jis man pasiūlė pabandyti. Taip išėjo, kad prieš ketverius metus pirmąkart pabandžiau, po to visus metus nesirgau, labai gerai jaučiausi. Pernai irgi pakartojau, vėl sveikata buvo labai gera... Taigi šįmet irgi noriu užsitikrinti sveikatą visiems metams“, – šypsojosi humoristas.

V.Cololo pabrėžė, kad šis ritualas – ne šiaip pasipliuškenimas ar įbridimas vandenin. „Tai nėra įprastos maudynės. Reikia tris kartus panerti, persižegnoti. Įlipi į vandenį, paneri, persižegnoji, vėl paneri... Man tai – šioks toks išsivalymas.“ Tiesa, iš tiesų labai labai šaltu vandeniu V.Cololo apsiliedavo kasdien.

Vandeniu Vitalijus džiaugėsi ir paskutinėmis savo gyvenimo akimirkomis. Atostogaudamas Ispanijoje Vitalijus viešėjo pas artimą bičiulį, grupės „Išjunk šviesą“ lyderį Valdą Burnį. Kaip ir visiems, taip ir jam ši skaudi žinia buvo tarsi žaibas iš giedro dangaus. Būtent jis 15min patvirtino apie nelaimę, pridūręs, kad vieną dieną jis mėgavosi gyvenimu, maudėsi jūroje, o kitą – jo nebėra.

Linkėjo sau daugiau darbų

Paskutiniame savo interviu 15min (2017m.) V.Cololo užsiminė, kad daugybė suplanuotų darbų, projektų liko nepadaryta. Bet dėl to neliūdėjo – manė turįs ką veikti ateityje.

„Aš esu darboholikas ir manau, kad šie metai buvo pakankamai subtilūs. Norėjau padaryti daug daugiau, ko nepadariau. Dėl to negaliu sąžiningai mirti, nes esu dar daug ko nepadaręs“, – sakė V.Cololo.

Aš norėčiau, kad po manęs liktų ne atsiminimas, o liktų šypsena, – sakė V.Cololo

Vitalijus teigė, kad ateityje stengsis dar daugiau dirbti, kad galėtų džiuginti savo gerbėjus. Pasak jo, dar yra daugybė vaidmenų, humoro laidų, projektų, kuriuos norėtų įgyvendinti. Be to, verta prisiminti ir senus projektus.

Tuo metu jis teigė norinti atgaivinti populiarų sketch show „Dzin“, nes pastebėjo, jog praėjusios laidos serijos yra įdomios jaunimui. Apskritai, garsus vyras teigė, kad didžioji laimė ir gyvenimo tikslas jam – džiuginti žiūrovus.

Karolio Bakūno nuotr./Vitalijus Cololo
Karolio Bakūno nuotr./Vitalijus Cololo

„Žinote, kada patiriu džiaugsmą? Ne tada, kai suprantu, kad esu garsus, ir ne tada, kai mane atpažįsta einantį gatve. Džiaugsmą patiriu tuomet, kai žmonės nusišypso – tai yra geriausia padėka. Didžiausia jėga yra suprasti, kad suteikei kažkam geras emocijas. Sako, žinomi žmonės aukojasi. Aš nesiaukoju, aš iš jūsų semiuosi džiaugsmą, nes jūs žiūrėdami į mane džiaugiatės“, – kalbėjo V.Cololo.

Savo 43-iojo gimtadienio proga humoristas sau linkėjo viena – daugiau darbų ateityje.

„Labai noriu kuo daugiau darbo, naujų projektų ir kuo daugiau stengtis, kad žmonės, pamatę mane, šypsotųsi. Noriu kitiems suteikti gerų emocijų, nes mes gyvename iš tikrųjų ne sau, o pasauliui, mes turime kažką po savęs palikti. Aš norėčiau, kad po manęs liktų ne atsiminimas, o liktų šypsena“, – sakė V.Cololo.

VIDEO: 10 Vitalijaus Cololo minčių apie save ir gyvenimą: „Norėčiau, kad po manęs liktų ne atsiminimas, o liktų šypsena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius