Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 03 /16:02

Andriui Kandeliui – nauji nemalonumai: šokėja apkaltino bandymu susidoroti

Ne kartą teismo slenkstį mynęs šokėjas Andrius Kandelis vėl priverstas aiškintis dėl savo veiksmų. Šį kartą 37-erių metų vyras kaltinamas dėl fizinio smurto ir grasinimų nužudyti.
Šokėjas Andrius Kandelis teisme
Šokėjas Andrius Kandelis teisme / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Byla atversta pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme, kur pasirodė ir pats kaltinamasis. Jam iškelta baudžiamoji byla, nukentėjusiąja pripažinta šokėja Viktorija. Po teismo posėdžio su 15min kalbėjęs A.Kandelis teigia neigiantis bet kokius kaltinimus, situaciją vadina absurdiška ir pabrėžė pats besijaučiantis įvykio auka.

„Tai yra didžiulė nesąmonė, kuri, tikiu, labai greitai baigsis“, – 15min teigė šokėjas.

Kaip teigė nukentėjusioji pusė, praėjusių metų rugpjūtį Andriaus Kandelio studijoje įvyko konfliktas, jo metu prieš šokėją Viktoriją buvo panaudotas smurtas, mergina taip pat sulaukė grasinimų nužudyti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šokėjas Andrius Kandelis teisme
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šokėjas Andrius Kandelis teisme

A.Kandelis neslėpė, kad konfliktinė situacija išties buvo, tačiau, jo teigimu, būtent jis šioje byloje yra auka. Anot jo, tądien studijoje vyko atvirų durų dienos, viešėjo ir jo motina, o dėl neįvardintų priežasčių kilus konfliktui jiedu tapo nukentėjusiaisiais.

Paklaustas, kokia buvo konflikto priežastis, A.Kandelis teigė likęs nesupratęs. Vis dėlto nukentėjusiosios advokato teigimu, konfliktinė situacija įvyko dėl nesumokėto atlyginimo ir ignoravimo.

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Kandelis
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Kandelis

Po posėdžio A.Kandeliui atstovaujantis advokatas Karolis Rugys paprašė bylą nagrinėti neviešai. 15min paklaustas, kodėl pareiškė tokį prašymą, A.Kandelis teigė, kad bus nagrinėjami klausimai apie privatų gyvenimą, kurių visuomenė neturėtų žinoti, taip pat uždaro posėdžio prašoma ir dėl didelio susidomėjimo.

Į klausimą, ar gali būti, kad teisme jis ir nukentėjusioji aiškinasi dėl asmeninių santykių kilusį konfliktą, A.Kandelis pabrėžė, kad juodu nesiejo joks ryšys, o studijoje mergina nedirbo.

Reikalaus žalos atlyginimo

Nukentėjusios šokėjos advokatas Arvydas Montrimas 15min taip pat pabrėžė, kad konfliktas įvyko dėl darbinių reikalų, ir yra įsitikinęs, kad tarp teisme atsidūrusių asmenų nebuvo jokių kitų santykių.

Kaltinimuose pateikta, kad šokėja sulaukė grasinimų nužudyti, A.Kandelis kaltinamas dėl nežymaus kūno sužalojimo. Teismas spręs, ar surinkta pakankamai įrodymų, jog būtų galima buvusiam pramoginių šokių čempionui pateikti kaltinimus. Jeigu teismas nepatenkins nukentėjusiosios interesų, ji ruošiasi sprendimą skųsti.

„Ji siekia, kad būtų teisybė ir žmogus atsakytų už savo veiksmus“, – 15min teigė nukentėjusiosios advokatas.

Šokėja taip pat siekia moralinės žalos atlyginimo, kuri galėtų siekti apie tūkstantį eurų.

Advokatas A.Montrimas taip pat galvoja skųsti prašymą posėdžius paversti uždarais, jo teigimu, trūksta įrodymų, kad toks reikalavimas būtų pagrįstas.

Nukentėjusioji: „Jis pakėlė prieš mane ranką“

15min susisiekus su nukentėjusiąja Viktorija Gaidyte, ji sutiko papasakoti, kas nutiko A.Kandelio šokių studijoje. Mergina teigė, kad dirbo trenere, jį pavadavo, dirbo su vaikais. Žinomas šokėjas jai laiku nesumokėdavo algos, todėl praėjus kuriam laikui paprašė, kad atiduotų skolą ir daiktus, kurie buvo likę jo studijoje.

„Buvo susirinkimas, aš pasakiau, kad nežadu dirbti tokiomis sąlygomis. Arba jis man oficialiai viską išmoka ir mes išsiskiriame, arba aš pas jį daugiau nedirbsiu ir nepadėsiu kaip trenerė. Norėjau, kad grąžintų skolą. Po susirinkimo nuėjau su juo pasikalbėti, tuomet jis prieš mane pakėlė ranką, užpuolė.

Jis yra labai arogantiškas žmogus, kai pasakiau, kad toks jo poelgis yra negražus, jis negeras treneris, kuris nesilaiko savo pareigų, A.Kandelis sureagavo agresyviai“, – sakė V.Gaidelytė.

Paklausus, kodėl jos manymu A.Kandelis laiko save auka, šokėja 15min sakė, kad tai – labai žema gynybos taktika.

Suprasti akimirksniu

  • Vilnietis Andrius Kandelis yra žinomas tiek dėl pasiekimų šokių aikštelėje, tiek ir už jos ribų. Ne kartą paslydęs šokėjas prieš kelerius metus buvo teisiamas už avariją ir pabėgimą iš įvykio vietos. Vilniaus miesto apylinkės teisme 2016 m. birželį šiam vairuotojui buvo skirta griežta nuobauda: teisės vairuoti atėmimas 3 metams ir piniginė 950 eurų bauda.
  • Reputaciją žlugdžiusių epizodų šokėjo gyvenime buvo ir anksčiau. 2016 m. vasarį teismas išnagrinėjo bylą, kurioje A.Kandelis buvo kaltinamas Vilniaus prekybos centre „Ozas“ esančioje parduotuvėje pavogęs drabužių. A.Kandelis teisme nutarė atgailauti ir tokiu būdu sulaukė švelniausios bausmės. Teismo procesas buvo tik simbolinis ir greitai baigėsi, teisėjui paskyrus 452 eurų piniginę baudą. Jis taip pat buvo įpareigotas atlyginti žalą prekybininkams.
  • 2015 m. spalį teismas nutraukė profesionalaus šokėjo A.Kandelio ir tuometės jo žmonos Mildos Kandelienės santuoką. Sutuoktiniai santuokoje pragyveno ketverius metus. A.Kandeliui vestuvės su Milda buvo jau trečios.

15min primena, kad 2019 metų sausio pradžioje galiojančio leidimo dirbti šokių teisėju nebeturintis šokėjas A.Kandelis pasiraitojo rankoves – teisme jis kovėsi už galimybę valgyti duoną ne tik iš trenerio veiklos, bet ir teisėjavimo įvairiose varžybose.

Praėjusią vasarą jau pasakojo, dėl ko prasidėjo šis teismas – A.Kandelis buvo apkaltintas tarptautine afera ir neteko teisėjo licencijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius