Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Andrius Šedžius – atvirai: „Monika turi kitą, spynų nekeičiau, o kalbamės per advokatą“

Jau trečia savaitė netyla Monikos (25) ir Andriaus (41) Šedžių skyrybų dramos aidai. Apie tai, kad ketverius metus trukusi santuoka byra į šipulius, nebeslepia nei Monika, nei Andrius. Po to, kai Monika apie santykių krizę prakalbo televizijos laidoje, Andrius Šedžius davė atvirą interviu 15min.
Andrius Šedžius ir Monika Šedžiuvienė
Andrius Šedžius ir Monika Šedžiuvienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Spalio pradžioje 15min pranešė apie pašlijusius Šedžių santykius – jiedu jau kurį laiką negyvena kartu ir nevyniodami į vatą kalba apie santuoką ištikusią krizę.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.Šedžiuvienės atkirtis A.Šedžiui: „Vos laikausi, kad neprikalbėčiau apie jo romaniūkščius“

Kurį laiką nuo komentarų susilaikiusi M.Šedžiuvienė pirmadienį ryžosi atviram pokalbiui ir laidoje „Nuo... iki“ atvirai papasakojo apie skyrybų dramą, apie tai, kodėl ji išėjo iš šeimos namų ir kodėl pastarąjį pusmetį daugiau laiko praleidžia Vilniuje, o ne Šiauliuose.

Ji sakė sostinėje susiradusi darbą, čia kurį laiką apsistodavusi Andriaus turimame name, tačiau buvo priverstinai iš jų iškraustyta. Neva Andrius vieną dieną sukrovė jos daiktus ir pasakė, kad ji čia nebepageidaujama. Maža to, informavo pakeitęs namų spynas.

Tačiau Andrius visą šią istoriją mato kiek kitomis akimis. Po laidos 15min susisiekė su A.Šedžiumi. Pirmi jo žodžiai buvo: „Viskas, ką Monika pasakė laidoje, yra melas.“

Valdo Aglinsko nuotr./Monika Šedžiuvienė ir Audrius Janonis
Valdo Aglinsko nuotr./Monika Šedžiuvienė ir Audrius Janonis

Pasak jo, toks Monikos tariamas atvirumas – tik povyza, bandymas atkreipti į save dėmesį, o tuo pat metu... neva puiki reklaminė kampanija prieš paleidžiant į dienos šviesą naują kūrinį – antradienį pasirodė jos ir Audriaus Janonio dainos „Širdy tyla“ premjera.

„Galvojau, kodėl žmogus taip meluoja? Kam jai to reikia? Nors gal ji nori, kad jos gailėtųsi? Tik ar yra dėl ko?“ – tokius klausimus šiandien sau kelia A.Šedžius.

Tad ar yra? 15min paklausė A.Šedžiaus.

Ji viską išsigalvoja ir tai gali patvirtinti visi man artimi žmonės. Po laidos man skambino dukros, sako, tėveli, kodėl ji taip meluoja? Dukros pyksta, sako pasakysim mes visą teisybę ir jai bus labai didelė gėda.

Ką jūs vadinate melu? Kuri vadinama netiesa jus labiausiai žeidžia?

Man tik užkliuvo tas Monikos pasakymas, kad iš jos pusės nebuvo pagrindo skirtis. Net juokinga. Tai iš jos pusės čia viskas!

Tačiau viskas čia labai komplikuota. Skaudžiausia, kad Monika viešai sako, kad aš nežinau, kur ji Vilniuje gyvena ir nežinau dėl to, kad man tai nesvarbu. O kaip aš galiu žinoti, jei ji su manimi nesikalba?

Užpraėjusį sekmadienį išskridau į komandiruotę, grįžau ketvirtadienį ryte. Ji tuo tarpu praėjusį pirmadienį nusprendė išsikraustyti iš namo Vilniuje ir išsinuomoti butą, o antradienį davė interviu „Nuo... iki“ laidai, kurioje tikino, kad, jei aš norėčiau pasiimti mūsų vaiką, net nežinočiau, kur jo ieškoti.

Istorija toliau klostėsi taip – ketvirtadienį grįžau ir Vilniuje kartu su uošviu iš jos pasiėmiau vaiką, visi kartu išvykome į Šiaulius. Be Monikos, ji atsisakė važiuoti ir čia atvyko tik šį antradienį – tuomet, kai nutarė, jog reikia grįžti į Šiaulius ir aplankyti vaiką, kuris gulėjo ligoninėje.

Susitikome ten. Ji mane pakeitė, negaliu vienas ligoninėje dvi paras iš eilės sėdėti.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika ir Andrius Šedžiai

Turbūt spėjote ir pasikalbėti. Ką ji pati sako, kodėl taip elgiasi?

Nieko ji nesako. Klausiau, kodėl ji prišneka tokių nesąmonių, kad paskui žmonės susidaro vaizdą, kad aš nesirūpinu vaikais. Nors realiai ji nuo kovo mėnesio nuolat Vilniuje.

Nežinau, kuo ji užsiima, ji man nesako, tačiau pastovus jos pasiteisinimas – „mes juk skiriamės“. Ji tą kartoja nuo kovo mėnesio, nuo tada, kai man pareiškė, kad turi ir myli kitą.

Į bet kokį mano klausimą, kur buvai, kur dingai, ji tik kartoja – „mes juk skiriamės“. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio ji dažniausiai išjungia telefoną. Nuo kovo mėnesio ji kada nori, tada atvažiuoja, kada nori – išvažiuoja.

Sakote, kad susirado kitą. Iš kur apie tai sužinojote? Žinote, kas jis toks?

Taip. Jis žinomas pramogų pasaulio atstovas. Apie jų santykius sužinojau dar pavasarį, tuomet, kai man mano pažįstami atsiuntė keletą nuotraukų iš pasilinksminimo naktiniame klube, ten jie abu dalyvavo. O tuomet jau ir pati Monika neslėpė, tiesiai šviesiai pasakė.

Kiti galvoja, kad A.Janonis tas žmogus, tačiau galiu taip galvojančius nuraminti, kad ne. Tik nenoriu apie tai plačiau komentuoti, tegu pati pasisako.

Sakoma, kad santykiuose nėra vieno kalto. Kaip manote, kodėl ši istorija taip išsirutuliojo? Gal Monikai kažko trūko santykiuose, kodėl viskas taip pakrypo?

Labiausiai žmogų gadina įvairūs televizijos projektai, dėmesys. Po laidos „Muzikinė kaukė“, kurioje ji dalyvavo, mūsų santykiai gerokai suprastėjo, viskas buvo priėję iki skyrybų. Tada Monika pasijuto žvaigžde, jautėsi labai svarbi, gavo daug dėmesio.

Vėliau aistros aprimo, viskas sugrįžo į savo vėžes. Tačiau pavasarį vėl vyko televizijos filmavimai, ji išvyko į Vilnių. Prasidėjo vakarėliai, ji paryčiais grįždavo į namus Vilniuje. O aš tuo tarpu būdavau Šiauliuose su vaiku. Klausdavau jos, ar čia normalu? O ji man – oi, čia toks draugiškas kolektyvas, taip smagu. Tik kad tame kolektyve – vien vyrai.

O kaip jūs bandėte spręsti situaciją? Bandėte kalbėtis?

Kalbėtis nelabai išeina, nes nuo kovo jos beveik nebūna Šiauliuose, visi savaitgaliai Vilniuje, o ji neretai ir telefoną išjungia, negaliu priskambinti. Tuomet grįžta sekmadienį 22 val., klausiu jos kur buvai? O ji man kartoja, kad mes skiriamės.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė ir Andrius Šedžius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė ir Andrius Šedžius

Sykį neapsikentęs iš namo Vilniuje surinkau jos daiktus, nuvežiau jai ir pasakiau, kad daugiau į šiuos namus gali nebevažiuoti, kad pakeičiau spynas. Iš tiesų aš jų nekeičiau, tiesiog pareiškiau taip, kad ji negalvotų, kad kaskart atvykus į Vilnių gali name daryti ką nori, būti kur nori ir nejausti jokios atsakomybės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Deda taškus ant „i“: M.Šedžiuvienė išliejo širdį apie skyrybų su A.Šedžiumi dramą

Manau, kad turiu tam visišką teisę. Namas buvo pirktas dar gerokai anksčiau, nei mes susipažinome, jis yra mano nuosavybė. Tai toks iš tiesų buvo tas vadinamasis „spynų pakeitimas“, man tiesiog trūko kantrybė.

Kaip judu su Monika bendraujate šiandien?

Praeitos savaitės trečiadienį man paskambino advokatas iš Kauno, prisistatęs Monikos Šedžiuvienės vardu pasakė: „norime su jumis aptarti skyrybų sąlygas“. Sakau, gerai, tegu Monika man paskambina ir aptarsime. O jis man – „Monika su jumis nebendraus, bendrausiu aš“. Taip pat pabrėžė, kad „turime išspręsti turtinius klausimus“. Dar jo perklausiau – o su Monika galiu apie tai kalbėti? Jis pasakė – ne.

O kaip dalinatės vaiko priežiūra? Tokiais atvejais akis į akį su Monika bendraujate ar taip pat per teisininkus?

Vaikas beveik visą laiką gyvena Šiauliuose. Į Vilnių Monika jį atsiveždavo tik tuomet, kai aš išvykdavau į komandiruotę. Kuri, beje, trukdavo 2–3 dienas, ne taip, kaip ji teigė, jog savaitę. Savaitei per metus buvau išvykęs tik kartą.

Kai aš išskrendu, ji pasiima vaiką, tuomet susitinkame, nors daug nešnekame, tačiau vaiką prižiūri Monikos tėvas, jis pabūna su juo. O visi savaitgaliai su vaiku – mano.

Ar su Monikos šeima palaikote kokį nors ryšį, ji su jūsų šeima bendrauja? Kaip į tokius pašlijusius judviejų santykius reaguoja jos, jūsų artimieji?

Monikos tėvas neretai prižiūri Gabrielių, nors tie mūsų santykiai paremti susitarimu. Jis nesikiša į mudviejų su Monika reikalus, sako, čia jūs patys ir spręskitės. O su mano šeima Monika nebendrauja. Mano močiutė jau klausia, kur ji, nuo kovo nematė, sako, visai Monika nebeatvažiuoja, klausia, kas atsitiko. O ką man sakyti? Užsiėmusi, sakau, negali, reikalų turi.

Tačiau ką ten apie šeimos narius kalbėti, kai ji nuo kovo mėnesio net Šiauliuose beveik nebūdavo – visus savaitgalius Vilniuje praleisdavo. O jei grįždavo – kelioms dienoms su vaiku pabūti.

Monika laidoje sakė, kad jai nereikia, kad jūs ją išlaikytumėt, kad ji nori vienintelio – kad pasirūpintumėte judviejų sūnumi.

O dėl ko tuomet man skambina advokatas? Skambina ir sako – „mums reikia aptarti finansinius skyrybų klausimus“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Šedžius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Šedžius

Jei žmogus nori skirtis ir jam nieko iš tavęs nereikia, tuomet gerai – pateikim dokumentus ir viso gero. Mes jų kol kas nepateikėm. Bet išsiskirstytume savais keliais ir liktume su tuo, ką kiekvienas iš mūsų iki santuokos turėjome. Jei būčiau jos vietoje ir jei būtų noras tiesiog būti laisvam – elgčiausi būtent taip.

Tačiau kai žmogus samdo advokatą... Manau, kaip ir aišku – „aš noriu iš tavęs prisiteisti pinigų“.

Kaip manote, ar ji pati taip sugalvojo, ar kažkas taip patarė?

Tų patarėjų labai daug aplink, ypač šou pasaulyje – oi! Tie žmonės, kurie ją supa, labai daug visko gali patarti, jie irgi yra pripratę gyventi laisvą gyvenimą, su lengvais pinigais.

O mano versle lengvų pinigų nebūna, man jie lengvai iš dangaus nekrenta. Priešingai nei šou pasaulyje, kur atėjai, atlikai kažką savo malonumui ir esi laisvas.

Kaip, jūsų akimis, Monika pasikeitė per tuos draugystės, santuokos metus? Kokia ji buvo santykių pradžioje?

Tos Monikos, kurią aš mylėjau, jau nebėra. Taip, yra jos kūnas, jos išvaizda, tačiau tos Monikos jau nebėra. Ji ypač pasikeitė po pirmo televizijos projekto, tačiau vėliau senoji Monika grįžo. O po antro karto jos nebėra nė kvapo.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Andrius Šedžius ir Monika Kvietkutė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Andrius Šedžius ir Monika Kvietkutė

Kiti man sako – mes tave užjaučiame. Tačiau man visai neskauda širdies. Galiu gyventi dėl vaiko, galiu apgaudinėti save, sakyti, kad galime būti šeima. Tačiau kokia gali būti šeima, kai nebeturi žmogaus, kuris buvo?

Tos Monikos jau nebėra ir nežinau, ar įmanoma, kad ji begrįžtų. Jos kūne – visiškai kitas žmogus. Žmogus, su kažkokiais materialiniais siekiais, su kažkokiomis ambicijomis.

Su šypsena sakau, tačiau tame yra tiesos – tai yra žvaigždė. Žvaigždė su savo įnoriais, užgaidomis. Ji įsivaizduoja, kad taps super-mega-žvaigžde, kuria visi žavėsis.

Gal čia tas jaunatviškumas dabar prasiveržė? Monika anksti sukūrė šeimą, gal iš tiesų – per anksti visas tas šeimyninis gyvenimas, nemanote?

Vaikas gimė, kai jai buvo 23-eji, nemanau, kad tai anksti, moteriai tai normalus amžius.

Priežastis kita. Manau, kad nereikia jauniems žmonėms dalyvauti tokiuose projektuose, nes jie gadina žmones, suteikia jiems bereikalingos vilties, kad jie labai svarbūs, reikalingi, nerealūs, žinomi, padaro juos trumpalaikėmis žvaigždėmis.

Deja, tokiais atvejais tos „žvaigždės“, tie įvairių TV projektų laimėtojai po kokio mėnesio nusivilia, nes pasirodo, kad jie – ne tokie įdomūs, kaip jie patys įsivaizdavo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šiauliuose susituokė Andrius Šedžius ir Monika Kvietkutė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius