Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Apie vėžį prabilęs Stano dėkoja jį palaikantiems: „Jūsų dėka geriau pasijautė tūkstančiai“

Apie onkologinę ligą viešai prisipažinusio Stanislovo Stavickio-Stano žinutė jo gerbėjams buvo kaip žaibas iš giedro dangaus. Penktadienį feisbuke atlikėjas, dainų autorius prisipažino – jis serga kraujo vėžiu. Šis jo įrašas sulaukė didžiulio dėmesio, sveikatos Stano linkėjo ir jo draugai, ir nepažįstami – jų buvo daugiau nei 17 tūkstančių.
Stano
Stano / Asmeninio albumo nuotr.

Muzikos kūrėjas prisipažino sulaukęs gausybės laiškų, tarp kurių ir šimtus iš tų, kuriems likimas skyrė panašius išbandymus – vieni serga patys, kiti esą rūpinasi sergančiais artimaisiais. Tačiau visus juos vienija viena mintis – visus sunkumus galima išgyventi lengviau, jei jais pasidalini su kitais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Stanislavas Stavickis-Stano: „Aš sergu vėžiu, bet pasveiksiu“

Sekmadienį Stano nusprendė pasidalinti ir dar viena žinute. Šįkart – padėkoti jį palaikantiems. Feisbuke jis rašė:

„Tai ką, draugai. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad jūsų turiu tiek daug, net 17 tūkstančių. Galėčiau pasakyti, kad jaučiuosi labai dėkingas, bet tie žodžiai, žodžiai... Geriau papasakosiu, kas nutiko per pastarąsias dienas ir galbūt tai paaiškins daugiau.

Aš gavau šimtus laiškų iš žmonių, kuriems likimas skyrė panašius išbandymus. Vieni patys serga, kiti rūpinasi sergančiais vaikais ar artimaisiais ir visus šiuos laiškus vienija bendra mintis – galima išgyventi bet kokį skausmą, jei gali juo pasidalinti, arba tiesiog pasipasakoti.

Realiai istorija, kuria pasidalinau feisbuke, tai vieno žmogaus, Stano, pasakojimas, niekuo nesiskiriantis nuo kitų, panašaus likimo žmonių, pasakojimų.

Ši istorija tapo ypatinga dėl jūsų komentarų, „šerinimų“, „laikinimų“ ir tuo, kad nelikote abejingi. Jūs ne vien man linkėjote sveikatos ir stiprybės, bet ir visiems su panašia liga susiduriantiems žmonėms. Jūsų dėka geriau pasijautė tūkstančiai.

Nuoširdžiai dėkoju.

P. S. Sveikata mano dabar tikrai puiki, pergyventi neverta, nemeluoju. Ir labai panašu, kad viskas bus gerai.“

Asmeninio albumo nuotr./Stanislavas Stavickis Stano
Asmeninio albumo nuotr./Stanislavas Stavickis Stano

15min primena, kad Stano apie vėžio diagnozę prabilo penktadienį. Nors apie tai, kad jo pečius užgulė rūpesčiai, jis prasitarė jau anksčiau, kai rugsėjo 25-ąją, praėjus 10 metų nuo pirmųjų vestuvių, jis antrą kartą vedė savo žmoną Indrę.

Tąkart džiaugdamasis meilės priesaika atlikėjas garsiai prabilo apie patirtus iššūkius ir privertė sunerimti sakydamas, kad jo gyvenime šiuo metu sudėtingas periodas.

„Kad nesu nemirtingas, sužinojau vėlyvą šių metų pavasarį stovėdamas Santariškių ligoninėje“, – lapkričio 16-ąją atvirai išpažinčiai ryžosi Stano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius