-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimo numylėtinis Free Finga – apie M.A.M.A: „Dalinti seniams apdovanojimus iš mandagumo yra juokinga“

„Visi suprantam, kad ne G&G yra metų hiphopas, metų albumas. Kad ne Dynoro remiksas yra metų daina“, – socialiniame tinkle iškart po M.A.M.A apdovanojimų aštriai rėžė jaunosios kartos numylėtinis, R&B atlikėjas ir prodiuseris Tomas Narkevičius, geriau žinomas kaip Free Finga. Akimirksniu ši kritika socialiniuose tinkluose išplito kaip virusas, ja dalijasi ir jaunieji atlikėjai, ir pramogų pasaulio garsenybės.
Free Finga
Free Finga / 15min ir „Ryšių kiemelio 837“ nuotr.

Free Finga M.A.M.A 2018 apdovanojimų scenoje penktadienio vakarą vienas pirmųjų surengė išskirtinį pasirodymą – atliko hitu tapusį kūrinį „Tu maivais“. Tą vakarą atlikėjas nebuvo nominuotas jokiai kategorijai.

Bet ne tai papiktino Free Finga, jis socialiniame tinkle sukritikavo apdovanojimus už tai, kad buvo apdovanoti ne tie atlikėjai, kurie apdovanojimų labiausiai nusipelnė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka

„Visi suprantam, kad ne G&G yra metų hiphopas, metų albumas, kad ne Dynoro remiksas yra metų daina. Per metus mūsų scena pasikeitė drastiškai, ir pakvietimas ant scenos it dekoracijos, nėra pakankamas to įvertinimas („Flyer Saucer Gang“ yra metų proveržis, net lo**** aišku)“, – „Instagram“ rašė Free Finga.

Atlikėjas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kaip svarbu sulaukti tinkamo palaikymo iš klausytojų, ne tik žodžiais ir plojimais, bet ir perkant albumus, dainas ir bilietus į koncertus.

„Tai pasikeis tada, kai jūs, klausytojai, parodysit savo streamais, ėjimais į koncertus ir palaikymu. Mes ne ateinam, mes jau atėjom, ir dalint seniams apdovanojimus iš mandagumo yra juokinga. Ne apdovanojimuose esmė, čia šou, bet linkiu šiemet palaikyt jaunus atlikėjus savo ausim ir piniginėm, tada bus neįmanoma paneigti, kad šita banga yra įtakinga, ir tik taip muzikos kokybė gerės. Didžiausi linkėjimai metų hiphopo grupei „Despotin Fam“, proveržiui „Flying Saucer Gang“, grupei „Garbanotas“ ir dainoms, kurios nebuvo nominuotos vietoje Dynoro remikso“, – piktinosi Free Finga.

„Instagram“ nuotr./Free Finga įrašas
„Instagram“ nuotr./Free Finga įrašas

Palaikymą atlikėjo išsakytoms mintims išreiškė ir Remigijus Daškevičius, grupės „Flying Saucer Gang“ lyderis, jį palaikė ir mylimoji, socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino. Taip pat pritarimą išreiškė ir žinutėje paminėti grupės „Garbanotas“ nariai. Visi jie pasidalijo šia kritika savo socialiniuose tinkluose.

Griežtų žodžių interneto erdvėje nevengė ir televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė, ji taip pat kritikavo apdovanojimus dėl to, kad trys apdovanojimai buvo skirti „G&G Sindikatui“, esą tai nė kiek nepadeda jaunoms grupės ir atlikėjams.

O kokia jūsų nuomonė apie šių metų M.A.M.A ir apdovanotas grupes bei atlikėjus?

Free Finga arba Tomas Narkevičius, taip pat jau kuris laikas kuriantis elektroninę muziką po Fingalick slapyvardžiu, – ne naujokas Lietuvos muzikos scenoje.

Vaikystę kūrėjas praleido vaikų pop grupėje „Tele-Bim-Bam“, buvo grupės „Without Letters“ narys ir jau kuris laikas vysto solinę karjerą.

VIDEO: Free Finga - Tu Maivais

Debiutinį albumą atlikėjas pristatė praėjusių metų lapkritį, o klausytojų širdis užkariavo su daina „Tu maivais“.

„Ši daina – apie trumpą romaną su vakarėlyje sutikta mergina, – apie dainą anksčiau pasakojo Free Finga. – Tačiau viskas – ne taip paprasta, o po žaisminga priedainio melodija slepiasi viso kūrinio ir apdainuotos situacijos problema.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius