-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balsavimas: pažiūrėkite, kaip keitėsi Vilniaus ir Kauno eglės per 9 metus

Gruodžio pirmosiomis dienomis didieji Lietuvos miestai įžiebė Kalėdų egles, o socialiniuose tinkluose netrukus užvirė ir diskusija – kuri gražiausia? Internautai juokauja, kad įnirtingiausia kova kasmet vyksta tarp Vilniaus ir Kauno pagrindinių aikščių žaliaskarių. Ta proga 15min surinko pastarųjų 9 metų kalėdinių eglių nuotraukas ir kviečia jus išreikšti savo nuomonę.
Vilniaus ir Kauno eglės prieš kelis metus
Vilniaus ir Kauno eglės prieš kelerius metus / 15min ir Scanpix nuotr.

Kiekvienais metais internautai juokais lygina didžiųjų miestų žaliaskares. Vilnius stengiasi žavėti savo didybe, puošnumu, o Kaunas stengiasi pateikti siurprizų ir nustebinti originalumu.

Šie metai – ne išimtis. Šiemet Kaunas stebina 20 metrų aukščio žaliaskare, kurioje dominuoja gamtos natūralumas ir daug šviesų. Pusnys laikinosios sostinės kalėdinei eglutei sukurtos iš vienkartinių skaidrių kokteilinių šiaudelių. Iš viso jų sunaudota net 2,5 milijono. Kitiems papuošimams kurti prireikė pagaminti kristalus.

Tuo tarpu Vilniaus Katedros aikštėje stovinti eglė žavi menine kompozicija, pavadinta „Laikas“. Žvelgiant iš paukščio skrydžio šalia eglės sudėliota konstrukcija atrodo lyg stilizuotas laikrodis. Ant eglės esančios 4 šviečiančios kompozicijos – tai dinamiški stilizuoti laikrodžio krumpliaračiai-snaigės.

Vis dėlto diskusija, kuri šių dviejų miestų eglė gražesnė, tęsiasi jau ne vienerius metus. Tad kviečiame prisiminti pastarųjų metų egles ir įvertinti – kam tais metais pasisekė labiau – Vilniui ar Kaunui?

Kaip didžiųjų Lietuvos miestų eglutės pasikeitė bėgant laikui, taip pat galite išvysti galerijose. Pokyčiai – išties labai ryškūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius