Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atvertė Agnės ir Artūro Zuokų skyrybų bylą: prasidėjo kova dėl milijoninio turto

Pirmadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme atversta besiskiriančių Agnės ir Artūro Zuokų byla – čia vyko parengiamasis posėdis dėl jųdviejų santuokos nutraukimo. Tiesa, jame dalyvavo tik vienas iš sutuoktinių.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kiek po 13 valandos į posėdį atvyko A.Zuokas. Tačiau ieškovė A.Zuokienė teisme taip ir nepasirodė.

Pastebėtina, kad svarstymas truko itin trumpai – tik kiek daugiau nei 10 minučių.

„Tik pirmas, parengiamasis posėdis“, – taip šį faktą aiškino A.Zuokas.

Pasiteiravus, kodėl neatvyko jo sutuoktinė Agnė, Artūras teigė, kad tai nebūtina – visiškai pakanka ir jos advokatės.

Išgirdęs klausimą, dėl ko nesutaria, kad prireikė net teismų, A.Zuokas patikino neturintis tam atsakymo. Vis dėlto pripažino, kad galvos skausmą kelia ir turtas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Zuokas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Zuokas

Šių skyrybų iniciatorė – A.Zuokienė. Be A.Zuoko, byloje figūruoja ir kitas atsakovas – uždaroji akcinė bendrovė „BNA ERGO“ ir jos vadovas Gytis Trinkūnas.

„Čia tik Agnė dėl to gali komentuoti, aš neturiu komentarų“, – paklaustas, ką tai reiškia, patikino A.Zuokas. Vis dėlto ant vis dar esamos žmonos jis pridūrė nepykstantis.

Zuokų skyrybų teismo posėdis – galerijoje:

Zuokų skyrybų byloje turės būti išspręsti klausimai dėl santuokos nutraukimo, santuokoje įgyto turto padalijimo, taip pat aspektai, susiję su vaiko globa – nepilnamečio vaiko gyvenamosios vietos nustatymas, išlaikymo jam priteisimas ir bendravimo tvarkos nustatymas.

Kaip anksčiau pranešė delfi, Agnė Zuokienė prašė Vilniaus miesto apylinkės teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones jos su vyru sukauptam turtui. Teismo taip pat prašyta areštuoti ir uždrausti be A.Zuokienės sutikimo naudotis A.Zuoko turimomis 71,05 proc. „BNA Grupės“ akcijomis, 36,11 proc. „BNA Ergo“ akcijomis ir 5,05 proc. „Trakų miesto Žalgirio jachtklubas“ akcijomis. Arešto prašoma ir dėl 24,04 proc. valdomų G.Trinkūno „BNA Grupės“ akcijų.

Be to, kaip skelbė delfi, A.Zuokienė teismo prašė areštuoti ir A.Zuoko vardu registruotą šeimos butą Užupio gatvėje, taip pat jo vardu registruotą pastatą-kavinę-piceriją, įsikūrusią Paupio gatvėje, ir pinigines lėšas, esančias A.Zuoko banko sąskaitoje – pastarųjų bendra vertė siekia 222.588,8 euro.

Vis dėlto pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Eglė Mauricė patvirtino, kad nutartis buvo apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Agnė ir Artūras Zuokai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Agnė ir Artūras Zuokai

15min primena, kad kalbos apie Agnės ir Artūro Zuokų skyrybas sklandė apie pusmetį. Jos pasitvirtino šių metų birželio viduryje, kai 15min pranešė, kad pradėtas oficialus skyrybų procesas. Tuomet paaiškėjo, kad skyrybų iniciatorė – A.Zuokienė.

Po žiniasklaidoje pasirodžiusios žinios apie skyrybas Agnė ir Artūras Zuokai susitiko Vilniaus miesto tarybos posėdyje. Atvykę skirtingais laikais jiedu atrodė nusiteikę optimistiškai, šypsojosi žiniasklaidos atstovams, o ir spėjo papokštauti.

Buvęs miesto meras mandagiai paprašė šiuo metu neuždavinėti klausimų apie skyrybas ir jų priežastis. Kelis kartus pakartojęs, kad aptarinėti skyrybų aspektų jis nenori, paklaustas, kaip jaučiasi šiuo metu, nusiteikęs buvo jau kiek linksmiau.

15min žurnalistams pasiteiravus, kas nutiko, kad pora daugiau nei po 25 metų kartu nusprendė sukti skirtingais keliais, Artūras Zuokas teigė, kad kalbėti be žmonos leidimo negali. Palaiminimo bendrauti tuo metu gauti nepavyko, nes kol Artūras koridoriuje bendravo su žurnalistais, jo vis dar oficiali žmona sėdėjo tarybos posėdyje.

„Turiu susiderinti su žmona, ar jai tinka, ką pasakysiu. Turiu gauti jos leidimą kalbėti“, – 15min juokėsi A.Zuokas.

Vis dėlto liepos mėnesį apie skyrybų priežastis prakalbo pati A.Zuokienė, duodama interviu žurnalui „Žmonės“ .

„Mes pavargom. Pagrindinė mūsų skyrybų priežastis ir yra labai žmogiška: mes vienas kitam asocijuojamės su bėdomis“, – paaiškino Agnė.

Žurnalui „Žmonės“ A.Zuokienė sakė, kad jų santykiams pakenkė nuolatinis darbas, prisidėjo ir Artūro politinės nesėkmės.

„Šeimos krizė prasidėjo, kai įsijautėme į politinius, visuomeninius reikalus. Nebekalbėjome apie vaikus, vienas kitą, jausmus, o tik apie tai, ką padarė premjeras, ką sakė prezidentas, kas vyksta partijoje. Mes vienas kitam tapome politologais... Pavargau aš, pavargo ir jis. Pavargome, matyt, ir vienas nuo kito...“, – interviu „Žmonėms“ teigė A.Zuokienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Zuokienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Zuokienė

Netrukus tapo aišku, kad ramiai išsiskirti Zuokams nepavyks. Liepos paskutinę dieną A.Zuokienė savo namuose rado maždaug 100 dėžių su, kaip manoma, Jono Meko daiktais, skirtais Jono Meko fondui (JMF).

Kiek vėliau ji paskelbė, kad kreipėsi į prokuratūrą. Su buvusiu Vilniaus meru Artūru Zuoku besiskirianti moteris siekia, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo iš „Jono Meko vizualinių menų centro“.

Tai buvo pirmoji santuoka tiek Agnei, tiek Artūrui. Jiedu kartu praleido daugiau nei 25 metus, turi tris vaikus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Agnė ir Artūras Zuokai oficialiai skiriasi: skyrybų iniciatorė – žmona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius