Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 12 09 /12:56

Lietuva atsisveikino su Vitalijumi Cololo: talentas išlydėtas plojimais

Pirmadienį Vitalijaus Cololo bičiuliai, kolegos ir artimieji rinkosi atsisveikinti su prieš savaitę šį pasaulį netikėtai palikusiu humoristu, televizijos ir laidų vedėju, kuris kelis dešimtmečius linksmino visą šalį. Prisiminimais apie Vitalijų jo draugai pasidalijo ir su 15min skaitytojais.

Atsisveikinimas su Vitalijumi prasidėjo šeštadienį, kai popiet į Druskininkų laidojimų namus „Nutrūkusi styga“ pradėjo rinktis artimieji, šeimos nariai, bičiuliai. Žmonės plūdo visą savaitgalį ir vieningai kartojo – Lietuva neteko talento, o be jo šalyje bus žymiai liūdniau.

Pirmadienį paskutinį kartą tarti „sudie“ toliau vyko žmonės iš visos Lietuvos. Apie 11 valandą į Druskininkus atvyko būrys baikerių, kurie Vitalijų į amžiną kelionę išlydėjo su didžiausiu griausmu.

Pirmadienį Lietuva paskutinį kartą atsisveikina su Vitalijumi Cololo:

Atsisveikinti atvyko grupės „Balius“ siela Gintautas Kirkila-Klarkas. Nors su velioniu jie nebuvo labai artimai pažįstami, neretai susitikdavo renginiuose, kuriuos visada lydėdavo juokas. Tad ir iš karto atmintyje jam iškilo akimirka, kai jiedu valgė... kiaulę.

„Iki šiol nepamiršiu, kaip mes ją dorojome. Juokas skambėjo visur“, – prisimena Klarkas. Ir nors ši diena visiems neabejotinai labai sunki, jis mano, kad Vitalijų šiandien į amžiną poilsį reikia išlydėti prisiminus tik džiugiausias akimirkas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bičiuliai ir gerbėjai atsisveikina su Vitalijumi Cololo
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bičiuliai ir gerbėjai atsisveikina su Vitalijumi Cololo

Apie 12 val. prie laidojimo namų pradėjo rinktis išties gausi minia žmonių. Nemaža dalis jų ceremoniją stebėjo iš toliau.

Prieš 13 valandą iš laidojimo namų išneštas kryžius ir Vitalijaus Cololo portretas. Iš paskos ėjo urną nešanti dukra Evita su mama Inga. Šią jautrią akimirką lydėjo plojimai – Vitalijus Cololo išlydėtas su ovacijomis, kurios jį lydėjo visą gyvenimą.

13 val. buvo aukojamos Šv. Mišios Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje. Vitalijus Cololo buvo palaidotas „Ratnyčios“ kapinėse.

Vitalijaus Cololo laidotuvėse – R.Šilansko ašaros ir jautrūs bičiulių žodžiai

VIDEO: Vitalijaus Cololo laidotuvėse – R.Šilansko ašaros ir jautrūs bičiulių žodžiai

Ispanijoje buvo atlikta operacija, po kurios nebepabudo

15min primena, kad pirmadienį Ispanijoje atostogų metu staiga mirė žinomas laidų vedėjas, humoristas Vitalijus Cololo, kuriam buvo 45-eri.

15min šią žinią patvirtino artimi šeimos draugai. Pranešta, kad teko atlikti skubią operaciją, tačiau ligoninėje vyrui prasidėjo uždegimas, kuris baigėsi komplikacijomis. Po jų humoristui sustojo širdis.

Atostogų Ispanijoje metu kartu su šeima buvo ir atlikėjas, artimas bičiulis Valdas Burnys. Būtent pas jį Vitalijus buvo atvykęs pasisvečiuoti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Druskininkuose atsisveikinama su netikėtai mirusiu Vitalijumi Cololo: šalia urnos – jo gyvenimo akimirkos

Draugai iki nelaimės atostogavo savaitę. Tai buvo pirmas kartas, kada Vitalijus svečiavosi Ispanijoje, šių atostogų labai laukė. Į ją išsiruošė tik suaugusieji – Vitalijaus dukra liko kartu su seneliais.

„Jokių simptomų nejautė, labai ūminė liga. Tuo metu nebuvau su jais, bet mano vyras pasakojo, kad jiedu su Vitalijumi buvo prie jūros, mėgavosi saule, žydru dangumi, kai netikėtai jam pasidarė negera. Sunegalavo. Svetima šalis, tad nusprendė važiuoti į ligoninę“, – 15min sakė atlikėjo žmona Aušra Burnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius