-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bokso čempionei K.Kazarian – kelių policijos nokdaunas: iš naujo išrašė baudą, sumokėtą prieš pusmetį

Dėl perdėto policijos dėmesio ne kartą apgailestavusi boksininkė Karina Kazarian tarsi ringe per nokdauną trumpam buvo netekusi amo, kai sulaukė iš pareigūnų nurodymo vėl sumokėti baudą už pernykštį vairavimo taisyklių pažeidimą. Policijos atstovai teisinasi, kad sumokėtos baudos nepastebėjo, tad jei sportininkės versija pasitvirtins, antrą kartą atverti piniginės jai nereikės.
Karina Kazarian
Karina Kazarian / Asmeninio albumo nuotr.

Pergalėmis ringe, žodžių mūšiu su SEL lyderiu Egidijumi Dragūnu, o vėliau ir dėl nesutarimų su policininkais pagarsėjusi vilnietė boksininkė Karina Kazarian įsivėlė į naują ginčą su pareigūnais. Taksiste pastaruoju metu dirbančiai moteriai tenka atsitokėti iš nuostabos ir mėginti argumentais įrodyti tai, kas, regis, turėtų būti akivaizdu: bauda už 2017 m. spalį jos padarytą pažeidimą – jau seniai sumokėta.

„Gauni vasario 8 d. protokolą. Susimoki... ir spalio 3 d., po pusės metų, gauni vėl kvietimuką dar kartą mokėti baudą už tą patį“, – nuostabos ir pasipiktino neslėpė K.Kazarian.

15min primena, kad prieš metus K.Kazarian įsivėlė į absurdišką istoriją, po kurios jai netgi buvo iškelta baudžiamoji byla. Dėl užimtos neįgaliųjų vietos su kitu vairuotoju susikibusi vairuotoja buvo nuteista už smurtą, o už patį KET pažeidimą ji buvo nubausta administraciniu protokolu. Naujame jai išrašytame protokole buvo nurodytos tos pačios aplinkybės, kaip ir istorijoje dėl užimtos neįgaliųjų vietos, bet duomenys, kad bauda jau sumokėta, iš policijos kompiuterių tarsi išgaravo.

Kodėl turiu važinėti aiškintis dėl sumokėtų baudų, dėl avarijų, kurių nepadariau? Gaišau savo laiką, kurį labai vertinu.

„Kodėl Kelių policija taip dirba? Ir dar dvi valandas neprisiskambinau jiems, o pareigūno telefono teko ieškoti visai kitame komisariate. Nes nei protokole, nei visame „Google“ nėra jokio kontakto. Kodėl aš tris keturias dienas per metus turiu važinėti aiškintis dėl jau sumokėtų baudų, ir saugoti 10 metų senus protokolus, nes maža ką. Dar gražiau, kai du kartus per metus turiu važiuoti aiškintis dėl avarijų, kurių nepadariau. Galėtų bent paskambinti ir pranešti, ar rado tikrąjį kaltininką, nes prieš tai aš gaišau savo laiką, kurį labai vertinu“, – apmaudą liejo K.Kazarian.

Suprasti akimirksniu

  • Buvusiai Lietuvos bokso čempionei K.Kazarian, kurios pavardė pastaruoju metu yra nuskambėjusi ne vienoje visuomenės atgarsį sukėlusioje istorijoje, Vilniaus miesto apylinkės teismas 2018 m. liepą paskelbė nuosprendį.
  • Istorija, į kurią viešoje vietoje vidury baltos dienos ši moteris įsivėlė ir galiausiai buvo nuteista, būtų verta veiksmo filmo su dramos elementais scenarijaus. Kai armėniško kraujo turinti vilnietė, pastaruoju metu dirbanti taksiste, prie parduotuvės pasistatė savo automobilį neįgaliųjų vietoje, pilietiškai nusiteikęs praeivis pamėgino ją sudrausminti. Įvyko aršios grumtynės, vėliau teismas K.Kazarian pripažino smurtavusia – paskyrė pusės metų laisvės apribojimo bausmę ir nurodė atlyginti nukentėjusiajam turtinę bei moralinę žalą (500 eurų).
  • Baudžiamoji atsakomybė neišgelbėjo vairuotojos nuo administracinės bylos – policija ją nubaudė už neleistinai pastatytą automobilį. Piniginės nuobaudos K.Kazarian neginčijo ir ją sumokėjo, bet pareigūnai nutarė išrašyti ją pakartotinai.
  • 15min primena, kad K.Kazarian buvo susikibusi su policija ir praėjusią gegužę, kuomet moters vairuojamas taksi automobilis buvo sustabdytas operatyviniam patikrinimui, tuo metu vilnietė pasijuto nepelnytai ir neteisėtai persekiojama.

Paaiškinimą dėl kuriozinės situacijos, į kurią pateko K.Kazarian, 15min raštu pateikė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris.

„2017-10-19 15.25 val. buvo gautas pranešimas, kad Dzūkų g. 1, prie parduotuvės, neįgaliems vairuotojams skirtoje vietoje paliktas automobilis. Pareigūnai, nustatę automobilio savininką, surašė pil. K.K. (gim. 1989 m.) administracinio nusižengimo protokolą už KET pažeidimą. Kadangi bauda už nusižengimus yra mokama į Valstybinės mokesčių inspekcijos nurodytą sąskaitą, pareigūnai galimai nematė sumokėtos pilietės įmokos už pažeidimą ir pakartotinai atsiuntė protokolą, primenantį apie reikalingumą susimokėti skirtą baudą. Pareigūnai dar kartą peržiūrės mokėtų baudų už pažeidimus bazę ir, jei bauda yra sumokėta, pareigūnai panaikins surašytą pakartotinį nusižengimo protokolą. Pilietė bus informuota apie rezultatus asmeniškai“, – žada policijos atstovai.

Pačiai K.Kazarian, neturinčiai nei teisinio išsilavinimo, nei itin daug reikalų policijoje, iškart krito į akis viena aplinkybė. Pirmasis, jau pasenęs, ir naujasis, kurioziškai atsiradęs protokolas skiriasi kaip dvi atskiros bylos – nors nurodomos identiškos pažeidimo aplinkybės, paties protokolo surašymo data kita, o ir unikalus bylos registracijos numeris (ROIK) yra naujas.

Kelių policijos valdybos pareigūnai žada išsiaiškinti, kodėl taip įvyko.

Pasak sostinės policijos atstovų, Kelių policijos valdybos pareigūnai jau pažadėjo išsiaiškinti priežastis, kodėl taip įvyko. Pareigūnai jau dabar užtikrino, kad tokie pakartotini protokolų išsiuntimai tikrai būna vienetiniai, o nesusipratimą galėjo lemti ir didžiuliai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato apdorojami duomenų ir įvykių srautai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius