Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Broliai Lavrinovičiai į teismą nesikreips: garbę ir orumą gins kitu būdu

Darjušui ir Kšištofui Lavrinovičiams atsidūrus skandalo epicentre, jie sulaukė raginimų dėl padarytos žalos reputacijai bylinėti teisme. Dabar paaiškėjo – nors ir svarstė tą daryti, šia galimybe vis dėlto nepasinaudos. Tiesa, tai dar nereiškia, kad broliai nuleidžia rankas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Faktą, kad žinomi krepšininkai teisiniu keliu galiausiai nesuks, penktadienį 15min patvirtino jų advokatė Lina Andriuškevičienė. Vis dėlto ji pridūrė, kad kovoti už teisybę bus bandoma kitais būdais.

„Norėdami apginti savo teisę į garbę ir orumą, broliai Lavrinovičiai imsis kitokių priemonių“, – komentavo L.Andriuškevičienė.

Anot brolių advokatės, tai nebus teisinis procesas. Tokiais atvejais yra kita tvarka – bus remiamasi bendruoju teisės principu ir siekiama, kad Darjušas ir Kšištofas nebebūtų prisimenami ir linksniuojami už prieš 20 metų padarytą nusikaltimą.

„Egzistuoja teisių ir pareigų balansas. Kiekvienas žmogus turi teisių tiek, kiek ir pareigų, ir nė vienas neturi daugiau. Mačiau straipsnių, kuriuose rašoma, kad moralinė teisė egzistuoja visada. Ne. Neegzistuoja nė viena teisė tiek, kiek neegzistuoja pareiga.

Vertinčiau, kad yra Lavrinovičių teisė būti pamirštiems. Tiek Europos žmogaus teisių teismas, tiek Europos teisių teismas kalba apie tai, kad žmogus negali būti persekiojamas visą laiką. Būtent šį momentą mes ir sieksime įgyvendinti. Kad žmonės tiesiog būtų pamiršti šiame kontekste“, – sakė L.Andriuškevičienė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Broliai Lavrinovičiai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Broliai Lavrinovičiai

Pasiteiravus, kokiu būdu bus bandoma pasiekti, kad Lavrinovičių pavardė daugiau nebūtų viešai eskaluojama šalia išprievartavimo skandalo, ji atskleisti išsamesnių detalių patikino kol kas negalinti.

Anot L.Andriuškevičienės, vis dar nepasirašytas galutinis sprendimas. Ji patikslino, kad situacija bus paviešinta ir atskleista tada, kai tik bus uždėti parašai.

Tiesa, broliai buvo sulaukę raginimų ne tik aiškintis teisme, bet ir priešingai – nesibylinėti. Tą siūlė daryti ir Žmogaus teisių centras. Tačiau advokatė sako, kad minėtas sprendimas buvo priimtas visai ne dėl to.

„Atsirado labai daug patarėjų, bet niekas nežino tikros tiesos, tikrų emocijų. Visa tai kainuoja nervus ir pinigus. Buvo pradėta spekuliuoti, kad taip tik pasipelnys advokatai, tačiau netgi šią Lavrinovičių atstovavimo paslaugą aš darau ne už pinigus.

Tai nėra jų noras kažkam kažką įrodyti, nubausti. Žmonės tik nori užbaigti šį persekiojimą, šį gyvenimo etapą. Jie turi šeimas, po tris vaikus. Būtų jau laikas viską pamiršti“, – komentavo Lina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lina Andriuškevičienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lina Andriuškevičienė

Paklausta, ar dažnai sulaukia panašaus pobūdžio prašymų apginti nukentėjusiuosius, advokatė atvirai prisipažįsta, kad tokių atvejų tikrai buvę. Tačiau dažniausiai viskas išsispręsdavo derybų metu.

„O šiuo atveju ta tema tapo tokia, kad kalbos netyla dvi savaites, rodomi 20 metų senumo kadrai. Niekas gi niekam nedavė sutikimo rodyti jų (Lavrinovičių – aut.past.) atvaizdą šitiek laiko.

Teisė būti pamirštam internete už tam tikrą laikotarpį egzistuoja ir būtent jos mes prašysime, sieksime ją įgyvendinti“, – sakė L.Andriuškevičienė.

15min primena, kad skandalas užvirė, kai dainininkas Jurgis Didžiulis socialiniuose tinkluose pasidalijo kadru, kuriame įamžinta šmaikšti „Telia Lietuva“ reklama ne, kaip įprasta, su dviem broliais Lavrinovičiais, bet netgi su trimis. Tačiau tekstas, kuris nulydėjo nuotrauką, – anaiptol ne apie tai.

Atlikėjas pasipiktino įmonės sprendimu savo naujiems pasiūlymams naudoti būtent praeityje bėdų su teisėsauga turėjusių Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių veidus. Dėl to su Erica Jennings nusprendė pasitraukti iš „Telia“.

Tuomet visuomenė skilo į dvi dalis – vieni palaikė, kiti piktinosi. Galiausiai skandalas paskatino „Telia“ atsisakyti „Ežio“ reklamos su Kšištofu ir Darjušu Lavrinovičiais. Netrukus dėl, kaip teigė, diskriminacijos, broliai ėmė tartis su teisininkais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atvirai ir jautriai: Erica Jennings pirmą kartą dalijasi seksualinio smurto patirtimi

TAIP PAT SKAITYKITE: Lavrinovičiai dėl kilusio skandalo svarsto aiškintis teisme: „Didžiuliai mus diskriminuoja“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius