-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainą išleidusios I.Stonkuvienės patarimas kritikams: „Turėkime humoro jausmą“

Savo dainą ir ją papildantį vaizdo klipą „Iššūkiai jėga“ pristačiusi Indrė Stonkuvienė 15min papasakojo apie komentatorius ekspertus, atskleidė, kaip sekasi kurti kartu su mylimuoju Vidu Bareikiu. Taip pat atsakė, ar planuoja išleisti savo albumą ar netgi dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje.

Prieš pat 35-ąjį gimtadienį išleista „influencerės“, laidų vedėjos ir iniciatyvos #MoterųPasaulyje įkūrėjos Indrės Stonkuvienės daina „Iššūkiai jėga“ sulaukė didžiulio susidomėjimo – vieni gyrė už puikią nuotaiką, kiti kritikavo.

Pasirodo, dainos gimė per autorinę Indrės tinklalaidę „Mudvi“ – jos viešnia, moters draugė Monika Linkytė tada metė jai iššūkį sukurti dainą.

Tinklalaidės metu Indrė ir jos pašnekovės dažnai vienos kitoms mesdavo iššūkius. Jie, kaip 15min transliacijoje teigė pati I.Stonkuvienė, tapo itin populiarūs karantino metu.

Savo uždaruose #MoterųPasaulyje renginiuose, be iniciatyvai sukurto specialaus himno tuo pačiu pavadinimu, moteris vis dainuodavo ir 2019-aisiais išleistą dainą „Aš myliu save“, prie kurios tada prisidėjo ir M.Linkytė.

„Kai renginio metu moterys šaukdavo pakartot, klausdavau – kurią iš tų dviejų. Ir kai jau penkioliktą ar dvidešimtą kartą dainavau tą patį, mano vadybininkė ir kitos komandos narės sakė, kad reikia ką nors daryti. Monikos iššūkio metimas buvo paskutinis taškas šioje istorijoje“, – 15min pasakojo I.Stonkuvienė.

Dainos „Iššūkiai jėga“ žodžius kūrė pati Indrė, o muziką – jos mylimasis Vidas Bareikis. Kai kūrinį perklausė dauguma muzikantų, jie sakė: „Geras, Indriškas gabalas.“

Asmeninio albumo nuotr./Indrės Stonkuvienės vaizdo klipo užkulisiai
Asmeninio albumo nuotr./Indrės Stonkuvienės vaizdo klipo užkulisiai

Indrei dirbti kartu su mylimuoju yra vienas malonumas. „Vidas mane labai labai supranta. Aš jam pamušiau ranka į stalą ritmą – jis sakė – tai latino ritmas?“ – juokiasi moteris. „Leidau jam dirbti savo darbą. Jis stengėsi, nes jautė, kad aš pasitikiu. Niekada nerašiau dainų, nesupratau, kaip tai daryti, tai jis padėjo, pakeitė kai kurių žodžių galūnes. Vėliau prisidėjo ir Karolis iš 8 Kambario.“

Indrė prakalbo ir apie neigiamus komentarus, kurių sulaukė po dainos išleidimo. Anot jos, pykčio mėtymas viešiems žmonėms yra aktuali tema jau ne vienerius metus.

„Tikrai reikia labai daug š suvalgyti, kad galėtum toliau kurti ir ką nors daryti po to, kai susilauki neigiamų reakcijų“, – kalbėjo nuomonės formuotoja.

Pati tikina, kad nėra dainininkė, kad supranta, jog neturi gero balso, nors klausą – turi. „Ar mes save dažniausiai nuvertiname įvairiose srityse – tikrai taip. Ar mums visiems reikia palaikymo – tikrai taip. Savo pavyzdžiu skatinu moteris nekreipti dėmesio į tai, ką pasakys kiti, ir išsilaisvinti“, – dėsto pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Indrės Stonkuvienės vaizdo klipo užkulisiai
Asmeninio albumo nuotr./Indrės Stonkuvienės vaizdo klipo užkulisiai

„Žinoma, svarbu žinoti laiką ir vietą, kada tai daryti. Kalbu apie moters vietą visuomenėje – mes save palaidojame arba mus palaidoja gerokai anksčiau. Žmonės ima kalbėti, kad tam tikru laikotarpiu moteriai nedera daryti kokių nors dalykų.

Prasideda komentarai – staiposi ir dar, žiūrėk, laiminga, arba nervina, durnė – nežiūrėsiu. Tokiais momentais atsiskleidžia daug visažinių ekspertų, kuriuos nervina tie, kurie ką nors daro. Dabar aš į juos nebereaguoju, kalbu jų kalba ir žadu jiems eiti į „Eurovizijos“ atrankas“, – pasakoja nuomonės formuotoja.

Moteris teigia, kad po visais straipsniais ir vaizdo įrašais komentarai yra tokie patys – žmonėms neįtinka nei prezidentai, nei NASA atstovai. „Esi viešas žmogus – kentėk, nes aš – komentatorius ekspertas – noriu pasisakyti“, – sako Indrė.

Indrės auditorija, jos kiemas yra #MoterųPasaulyje iniciatyvos palaikytojos. Ji teigia, kad kartais reikia išeiti iš savo burbulo, į platesnes erdves, apsidairyti, galbūt jas praplėsti, bet neįsileisti tų, kurie pila šiukšles.

Taip pat ji teigia, kad viską daro dėl savęs, ne dėl ko nors, todėl reakcijų ir nepriima taip skaudžiai, kaip anksčiau. „Taip, aš išliūdžiu, bet šalia savęs turiu begalę talentingų žmonių, kurie mane palaiko“, – džiaugiasi ji. „Turėkime humoro jausmą. Aš tikrai pati iš savęs juokiuosi, juk turiu ir akis, ir klausą, bet mamasitos irgi nori pakraipyti savo klubus.“

Žiūrėkite visą pokalbį:

VIDEO: I.Stonkuvienė išleido naują dainą ir klipą: reikėjo išlipti iš komforto zonos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius