-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drąsa prieš socialinių tinklų „trolius“: kaip 18-metis Jegis nutildė kritikus

Vos per metus socialiniame tinkle „TikTok“ išpopuliarėjęs 18-metis Jegis savo gerbėjus pavergė nuoširdumu ir atvirumu. Visgi iki to jis save laikė visai kitokia asmenybe, kuri buvo užsidariusi, o mintis apie bendravimą su kitais žmonėmis numesdavo į šalį. Tapus žymiai drąsesniam, panašu, jam atsivėrė duris į kitokį gyvenimą – pilną draugų, drąsių sprendimų ir noro padėti tėvams.
„TikTok“ žvaigždė Jegis
„TikTok“ žvaigždė Jegis / Asmeninio albumo nuotr.

Nemokėjo lietuvių kalbos

Prieš kelerius metus jaunas vaikinas nė neįtarė, kad užsiims veikla, į kurią tuomet reikėjo įdėti nemažai drąsos. Kukliu save vadinantis Jegorovas prieš pat įšokdamas į „TikTok“ sūkurį lankė šokių užsiėmimus.

Visgi dėl nelemtos traumos teko viską baigti ir naujo tikslo ieškoti kitose veiklose. Tačiau nebuvo taip paprasta – atėjusi paauglystė jam paruošė visai kitokius planus.

„Vienu momentu net buvau nusivylęs gyvenimu. Norėjosi ką nors išmėginti, gyventi be tėvų. Bet, manau, taip būna visiems paaugliams. Todėl tą laikotarpį buvau uždaras, sutrikęs. Kartu pradėjau rašyti savo dienoraštį ir skaityti knygas“, – save prieš keletą metų prisiminė vaikinas.

Vaikinui koją kartais kišo ir rusų tautybė. Nebūdamas lietuvis ir turėdamas kalbos barjerą sunkiai susibendraudavo su bendraamžiais.

„Aš visiškai nemokėjau lietuvių kalbos, man tai buvo didžiulis iššūkis. Septynerius metus mokiausi privačioje mokykloje, tėvai dėjo daug pinigų į mokslą, stengėsi dėl manęs, nes gyvenu ir gyvensiu Lietuvoje.

Ir nors iš pradžių buvo sunku, bet vėliau po truputį atsirado draugų, bendrų pomėgių“, – pasakoja Jegis.

Galiausiai internete populiarėjančios naujos platformos pritraukė ir jį. Savo aplinkoje vaikinas matė vis daugiau žmonių, kurie kuria vaizdo įrašus, kelia nuotraukas į socialinius tinklus. Tad jis ėmė ir padarė taip pat – o kodėl nepabandžius?

@jegisse_

#duet with @lstoast just for fun ???? Insta: jegisse_

♬ LSTOAST IS THE GUY WITH THE LIGHTSABERS - Logan Theobald

„Kai pradėjau kurti, visi buvo labai nustebę, nes realybėje buvau visiškai kitoks. Turbūt niekas nebūtų patikėjęs, kad ir aš galėčiau kurti. Iš pradžių buvau kuklus, negalėjau atvirai bendrauti.

Iš tiesų visko bijojau, o tada netikėtai atsivėrė durys. Tačiau iš pradžių ne visi mane priėmė tokį, koks buvau“, – kalba Jegis.

Netrukus tiek „TikTok“, tiek „Instagram“ vaikino paskyrose pradėjo augti sekėjų skaičiai. Vaikinas įtaria, kad jiems patiko jo šokiai, kuriuos buvo išmokęs dar jaunesniame amžiuje.

„Trejus su puse metų lankiau šokius, kurie dabar ypač praverčia. Tikrai nešoku kaip kiti berniukai, gal labiau kaip mergaitė. Aš realiai lankiau stiprius šokius, kuriuos mečiau dėl riešo traumos, tai viskas baigėsi. O kai pradėjau kurti, tai ir tas ryšys su populiariais žmonėmis užsimezgė, susitikinėti pradėjome dažniau“, – džiaugiasi jis.

„Sakė, kad šoku kaip mergaitė“

Jegis išgyveno ir skaudžią populiarumo kainą – patyčias. Dalis sekėjų jį užgauliojo dėl šokio žingsnelių, kurie, anot jų, priminė mergaitės judesius.

„Žmonės sakydavo, kad aš šoku kaip mergaitė, dar kažką darau kaip mergaitė. Arba jiems buvau per blogai apsirengęs, ne su tais žmonėmis bendravau. Net džemperiai jiems mano nepatikdavo. Todėl aš specialiai juos vilkdavausi.

Na, tie žmonės dar nebuvo įsivažiavę į tiktoką, o kai pradėjau kurti, ne visiems jis buvo priimtinas dalykas. Vėliau visi priprato, nes daugiau žmonių pradėjo kurti“, – sako jis.

Nors laikui bėgant neapykantą jaučiančių žmonių ratas sumažėjo, tačiau Jegis savo veiklą kurį laiką slėpė ir nuo šeimos narių. Jis baiminosi, kad tam jie nepritars. Vis dėlto jų reakcija buvo visai priešinga – vaikiną šeima palaikė.

Asmeninio albumo nuotr./„TikTok“ išpopuliarėjęs Jegis
Asmeninio albumo nuotr./„TikTok“ išpopuliarėjęs Jegis

„Įsivaizdavau, kad jie nepatikėtų man norint išeiti į viešumą. Tačiau, aišku, turiu brolį, kuris pats pirmas sužinojo. Realiai mes mokėmės toje pačioje mokykloje, o kai jo draugai pradėjo pastebėti, jis tada parodė tėvams.

Maniau, kad jie nesupras, bet jie labai palaiko. Dabar visada seka, žiūri mano naujienas“, – džiaugiasi jis ir priduria, kad kurį laiką teko net tėvus užblokuoti.

Jegio brolis jam tapo ir tam tikru pavyzdžiui. Kaip pasakoja vaikinas, jis toks žmogus, kuriam nėra nieko blogo ar gero, jis paprasčiausiai viską priima per viduriuką. Todėl ir pats vaikinas savo sekėjams tapo pakankamai atviru, nebijančiu parodyti savo tikrąjį veidą.

Asmeninio albumo nuotr./„TikTok“ išpopuliarėjęs Jegis
Asmeninio albumo nuotr./„TikTok“ išpopuliarėjęs Jegis

„Iš pradžių buvo daug patyčių, bet aš nepasidaviau ir parodžiau, kad tie heiteriai atkreiptų dėmesį į mane. Kartojau viską, ką jie sakė apie mane, dėl ko jiems nepatikau. Specialiai viską dariau. Žmonės priprato, kad nekreipiau dėmesio. Bet dabar viskas gerai“, – tikina jis.

Sulig veikla socialiniuose tinkluose atsirado ir naujų draugų. Štai jis jau ilgą laiką ne tik kartu kuria vaizdo įrašus, bet ir bendrauja su socialinių tinklų žvaigžde Deimante Vaičiūte, daugeliui dar kitaip žinoma kaip Dejmukas.

„Tai draugai, kurių man trūko gyvenime. Jie padarė mane visai kitokiu žmogumi. Aš nenoriu pyktis, o tiesiog judėti į priekį, būti paukštukas, kuris skrenda ir skleidžia pozityvą“, – atviravo jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Londoną paliko dėl svajonės Lietuvoje: dabar tarp jo darbų herojų – „The Roop“ ir D.Grybauskaitė

TAIP PAT SKAITYKITE: Vienas pirmųjų lietuviško „YouTube“ kūrėjų dabar dėl vaizdo įrašų jaučia gėdą: ką jame pakeitė branda?

Svajoja tėvams nupirkti kelionę

Šiuo metu Jegis trumpam atsipūtė nuo socialinių tinklų ir visas savo jėgas sutelkė į vasaros darbą. Vaikinas dirba padavėju Palangoje, Jono Basanavičiaus gatvėje. Ir neslepia, kad nauja patirtis jį džiugina.

„Man užtenka pajamų ir iš to, ką kuriu. Niekada negalvojau, kad dirbsiu kažką fiziškai. Bet dabar, kaip sakiau, viskam atsivėrė akys, todėl noriu viską išbandyti. Bandau ir man labai patinka“, – sako vaikinas.

Netrukus mokyklą baigsiantis Jegis net studijas ketina pasirinkti panašias į jo kasdienę veiklą – bandys studijuoti socialinių tinklų industrijas. Vaikinas džiaugiasi, kad naujas gyvenimo etapas pakeitė jo požiūrį į žmones, aplinką, kurios anksčiau bijojo.

Asmeninio albumo nuotr./„TikTok“ išpopuliarėjęs Jegis
Asmeninio albumo nuotr./„TikTok“ išpopuliarėjęs Jegis

„Labai pakeitė mano mąstymą. Dabar negaliu rodyti blogo pavyzdžio, todėl to nedarau ir su socialiniais tinklais. Atrodo, kad tai būtų neteisinga prieš kitus žmones. Visada stengiuosi išlikti pozityvus. Turiu jausti atsakomybę prieš savo sekėjus, nes ar jiems tikrai įdomu, kad ten kažkas pykstasi?“ – klausė jis.

Dabar vaikinas sako, kad po visų pokyčių jo gyvenime liko įgyvendinti tik vieną tikslą – kad šeima gyventų iš jo biudžeto.

„Visą laiką gyvenau iš jų biudžeto, dabar noriu, kad jie gyventų iš mano. Noriu įrodyti, kad galiu viską. Stengiuosi, kad viskas būtų, visų pirma, geriausia šeimai. Šiaip norėčiau nusivežti į užsienį tėvus. Norėčiau jiems nupirkti bilietus ir pasakyti, kad išskrenda vieni, be mūsų“, – apie svajones 15min prabilo Jegis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius