Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vieno vaiko išlaikymui 150 eurų gaunanti Goda Alijeva: „Sukandus dantis tylėjau, bet tai yra gėda“

Besitęsiant teisinei kovai dėl įsilaužimo į Godos Alijevos asmeninę erdvę, buvę sutuoktiniai užsimena apie galimą dar vieną ginčą. Šiuo metu iš Rolando Alijevo vaikų išlaikymui 300 eurų gaunanti žinoma moteris įsitikinusi, kad ši suma yra gerokai per maža, o buvęs krepšininkas tikina esąs įsuktas į nesibaigiančių problemų sūkurį.
Vestuvių šventės akimirka
Vestuvių šventės akimirka / Asmeninio albumo nuotr.

Antradienį Kauno apylinkės teisme turėjo nuskambėti Rolando Alijevo baudžiamosios bylos verdiktas. Vis dėlto viskas pasisuko netikėta linkme – nors praėjusią savaitę jau atrodė, kad kelis mėnesius trukęs bylos nagrinėjimas pasieks kulminaciją, tyrime atsirado spragų. Tai patvirtino teisėja Jolanta Ramonienė, pranešusi, jog dėl kilusių neaiškumų būtina atnaujinti įrodymų tyrimą.

Po šio sprendimo teismo posėdyje dalyvavęs R.Alijevas žurnalistams teigė išvis nesuprantantis, kodėl turi jau du mėnesius minti teismo slenkstį, bet teigė nujaučiantis, kad tai ne pabaiga. Anot jo, Goda Alijeva vieno iš posėdžių metu užsiminė, kad ruošiasi naujai kovai – prašys didesnio išlaikymo dukrai ir sūnui.

„Ji dabar grasina dėl vaiko alimentų. Esu pasiruošęs, susitaikęs su tuo. Tikslo tik nežinau, todėl ramybės linkiu tam žmogui“, – teigė R.Alijevas.

Rolando Alijevo išsamus komentaras – vaizdo įraše:

VIDEO: Rolandas Alijevas: „Žala jau padaryta tiek man, tiek vaikams“

Jis pabrėžė kiekvieną mėnesį skiriantis 300 eurų dviejų vaikų išlaikymui, dar valstybė sūnui ir dukrai duoda po 50 eurų, o jeigu pridėsi ir dar 300 eurų, kuriuos turėtų skirti antra pusė, t.y Goda Alijeva, susidaro nemaža suma.

„Tai jau 700 eurų vaikų išlaikymui. Žiūrint į pačią padėtį, pagal visą procesą, kaip mes auginame vaikus, tai daugiau laiko vaikai prabūna pas mane, negu pas ją. Iš tos pusės, kaip beskaičiuosi, jeigu finansine prasme skaičiuoti, vis tiek aš daugiau išleidžiu“, – pridūrė Rolandas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Goda Alijeva
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Goda Alijeva

Antradienį žinoma moteris teismo posėdyje, kuris buvo neprivalomas, nedalyvavo. Susisiekus su 15min, ji teigė, kad šitas procesas jai išties yra labai nemalonus, tad „jeigu yra galimybė jame nepasirodyti, ja mielai pasinaudoja“.

G.Alijeva patvirtino paprašiusi didesnio išlaikymo vaikams, nes, jos manymu, dabartinė suma, t.y 300 eurų, turėtų būti skiriama vienam iš vaikų.

„Dabar didesnę finansinę naštą nešu aš, o vaikai yra abiejų, tai tiesiog man atrodo, kad tai yra normalu, – sakė G.Alijeva. – Sukandus dantis tylėjau visus metus, bet dabar pasakysiu paprastai – gėda. Tiesiog gėda, kad abiem vaikams yra skiriama tokia suma.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rolandas ir Goda Alijevai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rolandas ir Goda Alijevai

Goda ir Rolandas Alijevai skyrėsi bendru sutarimu, o šią sumą dukters ir sūnaus išlaikymui pasiūlė pats vyras. Žinoma moteris neslepia, kad sutuoktinis žadėjo, kad suma ateityje gali keistis.

„Taip ir būna, kad vyrai šneka, moterys patiki, o galiausiai tenka nusivilti. Neprašau aš pinigų sau, o vaikams, o suma yra tikrai labai maža“, – apmaudo neslepia Goda.

Žinomą moterį labai nustebino ir buvusio sutuoktinio teiginiai, kad jis su vaikais praleidžia daugiau laiko. Anot Godos, ji džiaugiasi, kad porai pavyko išlaikyti normalius santykius vaikų atžvilgiu, bet pabrėžia, kad abu tėvai vaikais rūpinasi vienodai.

„Vaikai būna tiek su manimi, tiek su tėčiu. Pas mus nėra, kad aš plėšausi dėl vaikų su juo. Jei jis nori ir gali, jis juos pasiima. Jeigu aš dirbu ir koncertuoju, jis taip pat juos pasiima. Jeigu negali, žiūri seneliai. Šiuo klausimu pas mus nėra problemų. Tai, jeigu jis įsivaizduoja, kad būna su jais ilgiau, tai čia tik jo nuomonė, nes aš galiu sakyti priešingai“, – kalbėdama su 15min pabrėžė Goda.

Tiesa, G.Alijeva kol kas jokių teisinių veiksmų nesiėmė, tikėdamasi, kad pora šį klausimą išspręs taikiai. Ji neslepia, kad dėl šios situacijos jai yra labai apmaudu, liūdna ir dėl to, kad tenka kariauti dėl pinigų, tačiau pabrėžia, kad, situacijai nepasikeitus, su iššūkiais puikiai susitvarkys pati.

Minimalus išlaikymo dydis Lietuvos teisės aktuose nėra įvardytas. Kaip rašo portalas „Teisės klinika“, Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas numato, kad teikiamo išlaikymo dydis turi būti proporcingas tėvų turtinei padėčiai ir vaiko poreikiams.

Tėvų turtinė padėtis turi būti vertinama atsižvelgiant į tėvų gaunamas pajamas, turimą kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą, sveikatą, išlaikomų asmenų skaičių, taip pat į tėvų elgesį siekiant uždirbti, gauti pajamų vaikams išlaikyti ir kt.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra nurodęs, kad rekomenduotinas minimalus išlaikymo (alimentų) dydis vienam vaikui iš abiejų tėvų turėtų būti ne mažesnis kaip minimali mėnesinė alga (atskaičius mokesčius – apie 400 Eur, t. y. po 200 Eur iš kiekvieno tėvo).

Jeigu vaikas neturi poreikių, dėl kurių jo būtinosios išlaidos būtų didesnės nei 400 Eur per mėnesį, tikėtina, kad jo išlaikymui ir bus priteista 200 Eur per mėnesį suma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius