-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Žičkus prabilo apie TV laidose išgarsėjusio berniuko nusikaltimus: pasisakė ir „gelbėtoja“ S.Žutautienė

Vos prieš kelias dienas Lietuvą šokiravo Jurbarke žiauriai sumuštos nepilnametės istorija. Jai neliko abejingi ir žinomi žmonės – kvietė prisidėti finansiškai, kreipėsi į teisininkus. Tokių sukrečiančių istorijų yra daug, o viena jų dabar pasidalino ir žurnalistas Edvardas Žičkus, prakalbęs apie aplinkinius Mažeikiuose terorizuojantį nepilnametį, išgarsėjusį televizijos laidose.
Sandra Žutautienė ir Edvardas Žičkus
Sandra Žutautienė ir Edvardas Žičkus / Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės, 15min nuotr.

Kaip socialinėje erdvėje rašė Edvardas, į jį, nežinodama ką daryti, kreipėsi vieno paauglio teta iš Šiaulių. Moteris papasakojo, kad jos sūnėną Mažeikiuose jau kurį laiką baugina per televiziją ne kartą rodytas romų tautybės 12-metis berniukas, išgarsėjęs projekte „Lietuvos talentai“, taip pat dalyvavęs laidoje „Gero vakaro šou“.

„Žiauriai sudėtinga situacija. Liūdna ir net pavojinga šių dienų kontekste. Rašo man vieno paauglio teta iš Šiaulių. Parašė šeima pareiškimą policijai, kad Mažeikiuose gyvenantį sūnėną terorizuoja (apiplėšė ir gąsdina) paauglys (TV talentų konkurse išgarsėjęs romų tautybės vaikinas, kurio graudenimus rodė ne viena laida).

Ir štai – realybė: muša, atiminėja pinigus ir giriasi, kad „užstos televizija“ (!). Pareiškimas pareigūnų rankose – ne vienas jau!!! Baisu?! Kreipiausi į kolegas žurnalistus. Sako – neviešins ir padėti negali, nes... agresorius yra paauglys ir jį gina visokie Lietuvos įstatymai. Mažeikiai įbauginti čigoniuko ir jo šeimos (čigoniukas mano žodyne tikrai nėra blogą atspalvį turintis žodis, nes romų turiu daug tarp savo draugų!)“, – sukrečiančia istorija feisbuke dalinosi E.Žičkus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edvardas Žičkus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edvardas Žičkus

Edvardas pridūrė, kad detalių apie šią situaciją yra ir daugiau, tačiau jis nenori išsiplėsti, nes pats baiminasi, kad už tai sulauks nemalonaus atsako.

„Baisu?! O kas toliau? Žinau, kad ir to paauglio mama persekiojo vienos aukos mamą Mažeikiuose. Labai vengiu detalių, nes pats galiu sulaukti bėdų (kaip ir esu perspėtas dėl to). Kalbame apie 11-mečius – 12-mečius. Žiauru! Ką daryti? Gal kas turi atsakymą – aiškų ir veiksmingą? Suprask, kad agresorius su visa šeimyna, deja, legaliai jaučiasi aukščiau viso ko. Kol kas tai nėra Jurbarko istorija (Ačiū Dievui!), bet kuo ji gali virsti? Ir, ką daryti, kad ja nevirstų?! Patarkit!“, – rašė E.Žičkus.

Į šią Edvardo žinutę netruko sureaguoti „TV pagalboje“ dirbanti Sandra Žutautienė. Jai yra tekę bendrauti su šioje istorijoje minimu berniuku – pamačiusi dainuojant, pasiūlė jam sudalyvauti laidoje „Gero vakaro šou“.

„Minėtas nepilnametis asmuo buvo pastebėtas kaip muzikinių gabumų turintis vaikinas ir dalyvavo dviejų prodiuserinių kompanijų kuriamose laidose, kuriose jis demonstravo tik muzikinius gebėjimus. Aš pati jį atvedžiau į „Gero vakaro šou“, kur vaikinukas pasirodė puikiai, bet laidos kūrėjai nėra atsakingi už tai, kaip asmuo elgiasi asmeniniame gyvenime.

Jei pasitvirtintų galimi įtarimai minėtam nepilnamečiui, šitą klausimą privalo spręsti teisėsaugos institucijos, o jei reiks – ir nubausti. Galimi įtarimai labai negražūs ir jei jie pasitvirtins – neužstosiu. Nors realiai ir neturiu jokių galių užstoti. Tikėjausi pati pakalbėti su vaikinu ir išgirsti kas nutiko, ką padarė, bet kol kas susisiekti nepavyko. Šiuo atveju tiesiog labai liūdna dėl tokios situacijos, bet nepelnytu atpirkimo ožiu būti nesiruošiu, kūrybinė komanda taip pat.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sandra Žutautienė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sandra Žutautienė

Šitą vaiką pamačiau dainuojantį, tai ir parodžiau eteryje. Jei prisidirbo, tikrai nepaglostysiu. O ir mano žodis šiuo atveju gali būti tik patariamasis, pamokantis. Šiuo atveju tik šeima yra atsakinga už vaikino elgesį. O man tik liūdna, kad vienas iš daugelio pašnekovų galimai taip nusikalto...“, – rašė S.Žutautienė.

E.Žičkui pasidalinus istorija, pasipylė žmonių komentarai – kai kurie teigė, kad reikia susidoroti su romų tautybės žmonėmis. S.Žutautienę tokie pasisakymai papiktino. Anot Sandros, jais nieko gero nepasieksi.

„Labai gaila nukentėjusių. Šito elgesio užuomazgas jau beveik atsekiau, bet nesinori sakyti garsiai, nes visgi tai nepilnamečiai asmenys. Tačiau jei reiks, pasakysiu. Niekada blogų darbų nepateisinau ir nepateisinsiu.

Kita vertus, paskaičius žmonių komentarus koktu darosi. Jei siūloma „čigonus užkasti“ ir pan., tai kaip tikėtis neagresyvios realybės? Pyktis gimdo pyktį ir, deja, jis iš suaugusiųjų sklinda. Kam tuomet teismai, jei patys pradedame savo teismus daryti. Baisu...“, – stebėjosi S.Žutautienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius