-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Egidijaus Dragūno fondas – Valstybinės mokesčių inspekcijos skolininkų sąraše

Ne taip jau ir seniai, 2010-aisiais, pristatydamas savo albumą „Aš kaip žąsis“, dainininkas ir grupės „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas pristatė ir savo vardo fondą. Viešoji įstaiga jau spėjo nuveikti gerų darbų. 2011-aisiais fondas Vilniaus universiteto vaikų ligoninei skyrė 120 tūkst. litų, už kuriuos naujagimių intensyvios terapijos skyriui buvo nupirkta itin reikalinga moderni aparatūra. Tačiau labdaringa veikla nepalengvina mokesčių naštos. Praėjusią savaitę pasirodžiusiame Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) skolininkų sąraše figūruoja ir labdaringasis E.Dragūno fondas.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

VMI savo interneto svetainėje pateikė dokumentą, kuriame surašė 100 didžiausių skolininkų, nesumokėjusių mokesčių, deklaruotų pagal paskutinę pelno mokesčių deklaraciją. Jame E.Dragūno vardo labdaros fondas užėmė 61-ąją vietą, iki šių metų rugsėjo 4 dienos fondo nesumokėtų pelno mokesčių suma siekia 123 tūkst. litų.

Skolininkų sąrašą, anot VMI atstovo spaudai Dariaus Butos, inspekcija pateikia tam, kad sugėdintų mokesčių nesusimokėjusias įmones.

„Pirmiausiai pateikiame skolininkų sąrašą, o tik vėliau imamės kitų sankcijų. Juk nė vienai įmonei nėra malonu, kuomet jų partneriai ar klientai pamato juos tokiame kontekste“, – portalui Žmonės.lt  sakė VMI atstovas spaudai.

D.Buta teigė, kad E.Dragūno fondo atvejo pakomentuoti jis negalįs. Tačiau patikino, kad mokesčių nesumokėjusių įmonių šimtuke figūruojančios bendrovės juos sumokėti privalės, o jei ne, VMI turi teisę imtis skolos išieškojimo procedūrų.

„Jos turės tą mokestį sumokėti. Pagal administravimo įstatymą, kai sueina deklaravimo ir apmokėjimo terminas, nuo kitos dienos automatiškai yra skaičiuojami delspinigiai 0,03 proc. kas dieną. Be to, mokesčių inspekcija turi teisę kitą dieną nuo skolos atsiradimo imtis išieškojimo procedūrų: nuo pranešimų ar viešų paskelbimų iki sąskaitų arešto, skola taip pat gali būti perduota išieškoti antstoliams“, – portalui Žmonės.lt sakė D.Buta.

Egidijus Dragūnas: „Fondas sėkmingai gyvavo ir gyvuoja

Portalui Žmonės.lt susisiekus su dainininku, jis patikino, kad fondas, kuriam pinigus gali aukoti visi „Sel“ gerbėjai, o dalis lėšų į fondą patenka nuo parduotų bilietų į grupės koncertus ir išleistų muzikos albumų, visus mokesčius moka laiku.

„Fondas sėkmingai gyvavo ir gyvuoja. Jis sumoka visus mokesčius laiku. Gal tik šį kartą šiek tiek pavėlavo“, – portalui Žmonės.lt sakė Egidijus Dragūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius