Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 30 /17:20

Egidijui Dragūnui gali prireikti buldozerio – teismas panaikino jo naujojo namo statybos leidimą

Vilniaus miesto apylinkės teisme netikėtai sparčiai išnagrinėta rezonansinė byla, kurioje buvo sprendžiama dėl Pavilnių regioniniame parke beveik iškilusio Egidijaus Dragūno namo statybos leidimo. Teisėjas Gintaras Pašvenskas pirmadienio pavakarę paskelbė grupės SEL lyderiui nepalankų verdiktą.
Statomas Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke
Statomas Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke / 15min nuotr.

Vilniaus Pavilnių parko Lydlaukių rekreacinėje funkcinėje zonoje statybininkai galbūt veltui liejo prakaitą ir dėjo plytą prie plytos garsaus užsakovo Egidijaus Dragūno valdose.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija per teismą siekė įpareigoti Selą nugriauti naująjį jo namą, ir atlikėjui, regis, gali tekti tuo užsiimti.

Mūšis teisme vyko dėl Inspekcijos pateiktų argumentų, kad E.Dragūno namas Pavilnių parko rekreacinėje zonoje pastatytas iš esmės nelegaliai.

Vienas iš tikrintojų užfiksuotų pažeidimų namas – namas esą yra 15 kartų didesnis, nei numatyta savivaldybės išduotame leidime.

Ieškovai kategoriškai reikalavo pašalinti padarinius – nugriauti tai, kas jau pastatyta, ir sutvarkyti statybvietę.

Bylą išnagrinėjęs sostinės teismas nutarė ieškinį tenkinti. Toks teisėjo verdiktas reiškia, kad E.Dragūno turėtas Vilniaus savivaldybės administracijos leidimas šio namo statybai yra naikinamas.

Ir Vilniaus miesto savivaldybės administracija, ir asmeniškai E.Dragūnas šioje byloje yra patraukti atsakovais. Toks pats procesinis statusas teisme teko ir Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos atstovams.

Vadinasi, tiek savivaldybės, tiek direkcijos teisininkams teisme teko sėdėti su E.Dragūnu vienoje valtyje. Jie teisėją mėgino įtikinti, kad užsakovas ir statybininkai šiame projekte nieko nepažeidė. Tačiau Statybų inspekcijai pavyko įrodyti priešingai.

Griovimo reikalams – pusmetis

Anksčiau ieškovai yra minėję, kad po jiems teigiamo teismo sprendimo statybvietė turėtų būti sutvarkyta per pusmetį. Antraip Inspekcija yra pasirengusi tai atlikti pati, tačiau E.Dragūno lėšomis.

Būtent taip yra nurodyta teisėjo G.Pašvensko sprendime: E.Dragūnui liepta nugriauti statinį ir vėliausiai per pusmetį sutvarkyti statybvietę. „Atsakovui Egidijui Dragūnui per teismo nustatytą terminą savo lėšomis nepašalinus statybos, atliktos žemės sklype Šilo gatvėje, Vilniuje, kuriai buvo išduotas leidimas, padarinių, leisti Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai nugriauti naująjį statinį atsakovo E.Dragūno lėšomis“, – rašoma sprendime.

Išlaidos jau prasideda

Teismo sprendimu taip pat nutarta priteisti iš visų trijų atsakovų (Vilniaus miesto savivaldybės administracijos, Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos ir Egidijaus Dragūno) lygiomis dalimis 865,15 Eur (po 288,38 Eur iš kiekvieno atsakovo) bylinėjimosi išlaidų Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos naudai.

Teisėjui taip pat teko priteisti iš atsakovo E.Dragūno 48,40 Eur išlaidų, susijusių su procesinių dokumentų įteikimu, Statybos inspekcijos naudai. Be to, nutarta priteisti iš visų atsakovų lygiomis dalimis 17,69 Eur (po 5,89 Eur iš kiekvieno atsakovo) išlaidų, susijusių su procesinių dokumentų įteikimu, valstybės naudai.

Vietoj teismo – Dubajus

Su E.Dragūnu susisiekti 15min nepavyko. Garsusis atsakovas išklausyti verdikto pirmadienį į teismą neatvyko – SEL lyderis su sūnumi ir mylimąja Kotryna Kozlovaite pastaruoju metu vieši Dubajuje.

Šiandienis Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas dar neįsiteisėjo, jį visą mėnesį bylos šalys turi teisę skųsti aukštesnės instancijos teisėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius