Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Eglė Jurgaitytė baigė universitetą: žinias apie verslą taikys muzikoje

Birželio 22 dieną tarptautinio verslo ir komunikacijos studijas ISM universitete baigusi dainininkė ir radijo laidų vedėja Eglė Jurgaitytė neabejoja, kad muzika yra verslas ir jau žino, kur panaudos įgytas žinias. Eglei puikiai pavyko suderinti koncertinę veiklą ir darbą su studijomis – buvo įvertinta 9-tuku.
Eglė Jurgaitytė
Eglė Jurgaitytė / Martyno Stankaičio nuotr.

Eglė Jurgaitytė, pasakodama 15min, neslepia džiugių emocijų, kurios užplūdo baigus universitetą. „Vis dėlto jos būtų žymiai didesnės, jeigu mano diplomų įteikimai būtų įvykę laiku, bet dėl pandemijos teko viską atidėti. Bakalaurą aš apsigyniau sausio mėnesį, o ceremonija turėjo vykti vasarį. Tai per tiek laiko emocijos šiek tiek nuslūgo“, – pasakoja dainininkė.

Mergina 15min neslepia, kad eiti atsiimti diplomo, vilkint mantiją, buvo nors ir karšta, bet labai gera. Universitetą ji baigė devynetu. „Karantinas net šiek tiek padėjo, nes viskas užsidarė, sulėtėjo, galėjau ramiai sėdėti prie baigiamojo darbo ir nesiblaškyti. Pasirinkau sau pačiai labai įdomią temą, tad nebuvo taip sunku“, – džiaugiasi Eglė.

Didžiausia šventė Eglei buvo galimybė išeiti su draugais pasisėdėti miesto centre. „Išėjau pirmą kartą po pandemijos. Jaučiausi kaip atostogose, kaip kelionėje, toli nuo Lietuvos. Buvo labai gera pabendrauti su savo artimais draugais“, – džiaugiasi mergina.

Dauguma Eglės klausdavo, kodėl ji nestojo į muziką ir pasirinko nutolusius nuo šios srities mokslus. Nuo muzikos ji, net ir studijuodama universitete, nebuvo nutolusi, tačiau stengdavosi, kad dėl jos studijos nenukentėtų. Be to, ji tvirtai žinojo, kad muzika ir verslas yra susiję. Muziką dainininkė buvo jau gerai pažinusi, todėl šįkart pasižiūrėjo, apie ką yra verslas. O dabar bandys šias dvi sritis apipinti.

Studijas Eglė rinkosi ne dėl diplomo, o dėl galimybės pritaikyti įgytas žinias šou, muzikos ir radijo industrijoms. „Labai daug pasiėmiau iš šių mokslų, turiu daug svajonių leisti muziką, dirbti ties renginiais, koncertais. Dabar mokslų gana, turiu pilną bagažą, belieka tik pritaikyti žinias. Gal po kelerių metų dar nuklysiu į kokius nors mokslus, niekada negali žinoti, kur kelias nuves. Aš mokslų nesibaidau“, – juokiasi ji

Martyno Stankaičio nuotr./Eglė Jurgaitytė
Martyno Stankaičio nuotr./Eglė Jurgaitytė

Didžiausi iššūkiai buvo viską suspėti – suderinti veiklas, darbus, koncertus, sesijas. „Sesijos prasidėdavo Kalėdiniu laikotarpiu, o tuo metu kaip tik daugiausiai koncertų, tai būdavo sudėtinga. Vis dėlto jaučiu, kad viskas palankiai susidėliojo per tuos ketverius metus universitete, nes nereikėjo nieko atsisakyti – pavykdavo suderinti“, – šypsosi Eglė.

Pats įsimintiniausias atsiminimas bus jauduliukas prieš egzaminus. „Tas jausmas, kai eidavau į egzaminą nelabai tvirtai pasiruošusi ir tik valandą pamiegojus, nes visą naktį sėdėdavau bibliotekoj, bus nepamirštamas.

Atsimenu, dar bandydavau per paskutines penkias minutes šio to išmokti. Suvokiau, kad tos penkios minutės daug reiškia, todėl visada buvau už tai, kad reikia kartotis iki paskutinės minutės. Žinoma, po egzamino sėdėdavau ir šypsodavausi, kad taip pergyvenau, nes gi iš esmės nebuvo taip sunku“, – prisimena dainininkė.

Eglė ne tik užmezgė naujų draugysčių, bet ir pratęsė senas, nes studijavo kartu su draugais iš mokyklos. „Mes buvome labai artimi visus tuos metus ir tokie liksime visą gyvenimą. Be to, ISM universitete buvo daug užsieniečių iš įvairių pasaulio kampelių, tai labai smagu, kad ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai tapo draugais“, – džiaugiasi E.Jurgaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius