Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Finalo ketverto“ teisėjų pašaipūs komentarai papiktino atlikėjus: „Nemalonu matyti tokią nepagarbą“

Sekmadienio vakarą muzikiniame projekte „Finalo ketvertas“ aistros virė ne tik tarp muzikantų. Tiesioginės transliacijos metu Egidijus Dragūnas-Sel ir Martynas Tyla nevengė kandžių komentarų projekto dalyviams. Tuo įsitikinę viešojoje erdvėje apie šią situaciją pasisakę žinomi žmonės – jie piktinosi, kad projekto komisijos nariai skatina patyčias. 15min susisiekė ir su situacijos epicentre atsidūrusia moksleive, kuri nulipusi nuo scenos jautėsi įžeista.
Martynas Tyla, Monika Linkytė, Ruslanas Kirilkinas, Egidijus Dragūnas-SEL
Martynas Tyla, Monika Linkytė, Ruslanas Kirilkinas, Egidijus Dragūnas-SEL / Žygimanto Gedvilos, Mindaugo Dulinsko, Indrės Pix Prokadras nuotr.

Oficialiame projekto feisbuko puslapyje žiūrovai po sekmadienio vakarą vykusios „Finalo ketverto“ transliacijos komentavo, kad komisija neadekvačiai vertina atlikėjų pasirodymus, šaiposi iš jų gyvenamosios vietos, išvaizdos. Į tokias kalbas sureagavo ir žinomas dainininkas Ruslanas Kirilkinas.

Atlikėjas tikino nusivylęs praėjusio savaitgalio muzikinio projekto laida, nes scenoje pasirodžiusi 16-metė iš Marijampolės sulaukė pašaipių komisijos narių komentarų. „Po jos pasirodymo SEL narys komentuodamas neva užsinorėjo lašinių, o Martynas Tyla mergaitę pavadino skania spurgyte“, – nuostabos neslėpė vyras.

Vėliau jis atkreipė dėmesį ir į Egidijaus Dragūno komentarą, neva atlikėjos Eglės Jakštytės kojos yra per trumpos. „Dragūnas vėl atsidarė savo brangenybių skrynią, iš kurios ištraukė porą savo „medinių“ sakinių, komentuodamas pasakė tik tiek, jog jos kojos jam per trumpos“, – 15min pasakojo R.Kirilkinas.

Ruslano Kondratjevo nuotr./Ruslanas Kirilkinas
Ruslano Kondratjevo nuotr./Ruslanas Kirilkinas

Muzikinio projekto laidos pabaigoje į sceną lipo iš mažesnio miesto atvykusi Erika Elzbergaitė. Anot Ruslano, komisijos nariai per dažnai minėjo, kad mergina atvykusi ne iš didmiesčio.

Atlikėjas teigė nustebęs eteryje girdėjęs tiek su muzika ir atlikimu nesusijusių komentarų, juolab kad šiandieninėje visuomenėje dažnai pasisakoma patyčių tema, kuriamos įvairios iniciatyvos. Tad, anot R.Kirilkino, gaila, kad ne visi atsakingai vertina savo žodžius ir toliau kursto patyčias.

„Labai gaila, kad niekas neprisiima atsakomybės, nei tie žmonės, kurie kursto patyčias, nei laidų prodiuseriai, kuriems, deja, reitingai yra aukščiau už moralę bei elementarią pagarbą žmogui“, – liūdesio neslėpė Ruslanas.

Patyčių tema sekmadienio vakare pasisakė ir atlikėja Monika Linkytė. Jos nuomone, projekto komisijos nariai Martynas Tyla ir Egidijus Dragūnas negerbia dalyvių.

„Man tiesiog buvo labai nesmagu žiūrėti į tą nepagarbą žmogui. Mergina dainuoja, o pusę pasirodymo kažkas sukasi ant kėdės. Rimtai? Galų gale, pasibaigus pasirodymui, jai yra pasiūloma atvažiuoti pagyventi Vilniuje, esą tada galės dainuoti“, – teigė M.Linkytė.

Man tiesiog buvo labai nesmagu žiūrėti į tą nepagarbą žmogui

Monika taip pat atkreipė dėmesį, kad šiandien žmonės dažnai kalba apie patyčias, stengiasi jas sumažinti viešojoje erdvėje, tačiau rezultatai kol kas nėra labai džiuginantys. Tai, anot Monikos, rodo ir sekmadieniais transliuojamo muzikinio projekto komisijos komentarai.

„Sekmadienį, vienu iš patogiausių laikų žiūrėti televiziją su šeima, besiruošiant naujai savaitei, tiesioginio eterio metu kažkas sėdi ir tyčiojasi iš žmogaus vidinių savybių. Kodėl žmogus, kuris negerbia nei mūsų valstybės įstatymų, nei žmonių, visada išstoja su kažkokiais keistais komentarais socialinėje erdvėje – pavyzdžiui, siūlo sumušti moterį, o po to sėdi komisijoje. Ir dalija neadekvačius komentarus“, –svarstė žinoma atlikėja.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Linkytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Linkytė

Monika taip pat pridūrė, kad komisijos nariai tokiomis replikomis tikisi patraukti televizijos žiūrovų dėmesį bei siekia didesnio projekto žiūrimumo: „Mes norime auginti savo visuomenę, bet pamirštame, kad nuo mūsų pačių prasideda augimas. Kol kažkas patvirtina tokių žmonių veidų buvimą televizijos eteryje, nes „bus geri reitingai“, tol ir suksis šita nesibaigianti karuselė.“

Projekto dalyvė: „Jie sakė, kad esu iš kaimo, beviltiška“

15min susisiekė ir su situacijos epicentre atsidūrusia dalyve Erika Elzbergaite. Mergina sakė, kad šiuo metu daug apie pasakytus E.Dragūno ir M.Tylos žodžius negalvojanti, tačiau savaitgalį, nulipusi nuo scenos, jautėsi įžeista.

„Jie pasakė, kad man reikia dar daug patirties, esu iš kaimo, beviltiška. Taip, aš jaudinausi, bet ką padarysi“, – pripažino mergina.

Projekte dainą „Killing me softly“ atlikusi Pagausančių kaime gyvenanti mergina sako išties jautusis nemaloniai, o komentarus vadina patyčiomis.

„Jei jie pamatytų tai iš šalies, galbūt galvotų kitaip. Mano pažįstami, šeima, draugai, sakė, kad jie tikrai tyčiojosi. Kai grįžau namo, perskaičiau palaikymo žinutes, žmonės buvo labai pasipiktinę, o aš pati – nusivylusi, lengvam šoke“, – teigė Erika.

Mano pažįstami, šeima, draugai, sakė, kad jie tikrai tyčiojosi

Anot E.Elzbergaitės, Egidijus Dragūnas turėjęs reikalų su teisėsauga, todėl komisijos nario ji nevertina teigiamai: „Pamenu, kad jie pasišaipė, jog esu iš kaimo, Martynas net pasakė: „O Dieve, kaimas.“ Labai daug žmonių jais pasipiktinę, tikrai nenorėčiau, kad jie toliau būtų teisėjais.“

Asmeninio albumo nuotr. /Erika Elzbergaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Erika Elzbergaitė

Vis dėlto televizijos projekto teisėjas, prodiuseris Martynas Tyla įsitikinęs, kad laidos metu nebuvo pasakyta nieko, ką būtų galima vadinti patyčiomis, o viešoje erdvėje kilusį sujudimą prilygino pavasario audroms.

„Tikrai reaguojama per jautriai. Jeigu su humoru žmonės turi problemų, siūlau jiems pasiskaityti humoreskų. Žmonės turi visišką teisę komentuoti, reikšti savo nuomonę, tą darome ir mes – sėdėdami komisijoje išsakome savo poziciją, tačiau tikrai nieko neįžeidinėjame. Mums visi dalyviai yra labai brangūs. Jeigu žiūrovai įpratę klausytis nugludintų komentarų kituose šou, čia to tikrai nėra – mes sakome tai, ką matome“, – 15min teigė prodiuseris.

LNK nuotr./Martynas Tyla
LNK nuotr./Martynas Tyla

Anot jo, kaltinimai patyčiomis yra visiškai neadekvatūs, nes laidos metu dalyviai išgirdo daug pagyrimų.

„Vis dėlto tai yra pamirštama ir neminima. Nesuprantu, kas yra įžeidžiančio pasakyti, kad mergina yra iš mažesnio miestelio. Mano tėvai, seneliai yra iš mažo miestelio, tai nesuprantu, kodėl negalimato minėti. Mano nuomone, nereikia būti tokiems jautriems, eikite džiaugtis saule, pavasariu, neieškokite problemų ten, kur jų nėra. Gal čia pavasaris, gal vitaminų trūkumas...“ – įsitikinęs M.Tyla.

15min susisiekė ir su projekto „Finalo ketvertas“ prodiuseriu Laurynu Šeškumi. Jis teigė, kad komisijos narių pasakyti komentarai turėtų būti suprasti kaip ironija, o ne pasityčiojimas, ir pabrėžiama – projekte patyčios vertinamos labai griežtai.

Mes kategoriškai pasisakome prieš bet kokio tipo patyčias

„Visų pirma, mes kategoriškai pasisakome prieš bet kokio tipo patyčias. Žmonės yra skirtingi, ne visada pavyksta vieniem kitus suprasti, ne visi mūsų pasakymuose įžvelgia lygiai tą patį, ką mes patys turėjome omenyje“, – susiklosčiusią situaciją komentavo Laurynas.

„Prieš savaitę buvusioje laidoje vienam dalyviui pasiskundus dėl netaisyklingų dantų, teisėjo replika irgi galėjo būti išgirsta kaip pernelyg tiesmuka. Tačiau ji buvo nuoširdi, tai buvo įrodyta jau kitą rytą suteikiant realią pagalbą žmogui. Dėkodama už Egidijaus Dragūno iniciatyvą, dalyvio mama atskleidė, kad toks jos sūnaus dantų tvarkymo procesas šeimai kainuotų nesuvokiamus pinigus – reikėtų imti paskolą 15 metų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Šeškus
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Šeškus

Lygiai kaip Martyno Tylos pasiūlymas vienai iš dalyvių ateiti dar kartą ir nebūti vertinamai šįkart, akivaizdu, buvo bandymas mesti gelbėjimo ratą iš jaudulio suklupusiai pretendentei ir duoti naują šansą“, – sakė L.Šeškus

Jis taip pat pridūrė, kad kai kurių teisėjų humoro jausmas yra aštrus ir rizikingas. Rizikingas, nes gali būti traktuojamas ne kaip ironija, o kaip patyčia, bet, anot projekto prodiuserio, linijos nėra peržengtos. Laurynas sakė, kad verta atkreipti dėmesį į tai, kad bet kokia kritika yra palydima ir krūvos komplimentų, jie yra tikri ir nuoširdūs.

„Mes neabejojame visų teisėjų profesionalumu. Žinome, kad jie žino daug daugiau apie šou verslo užkulisius, čia nėra lengva išgyventi psichologiškai. Šioje laidoje teisėjai ir yra ta siena, kurią praeiti gali tik galintys šiame versle išgyventi.

Mes dar kartą kartu peržiūrėsime tiesioginės laidos įrašą, kaip darome kiekvieną savaitę. Neatmetame, kad nuspręsime turinio formą keisti į vieną ar kitą pusę, nes televizijos projektas yra gyvas ir nuolat kintantis procesas“, – 15min sakė L.Šeškus.

15min susisiekti su Egidijumi Dragūnu kol kas nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius