Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gabrieliui Liaudanskui-Svarui prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinį apdovanojimą

Pirmadienį grupės „G&G Sindikatas“ lyderiui Gabrieliui Liaudanskui-Svarui šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinį apdovanojimą. Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu garsus visuomenės veikėjas, muzikantas ir kompozitorius pagerbtas už savanorišką visuomeninę veiklą ir pilietinį aktyvumą.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir prezidentė Dalia Grybauskaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Į valstybinio apdovanojimo įteikimo ceremoniją Svarą atlydėjo šeima – žmona Rima bei dukra Dominyka ir sūnus Mykolas. Atsiėmęs apdovanojimą, G.Liaudanskas-Svaras su šeima buvo pakviestas pabendrauti su prezidente. Kaip vėliau sakė vyras, jie kalbėjosi apie paprastus ir kasdieniškus dalykus.

„Kalbėjomės apie šeimą, laisvalaikį, apie tai, ką mes mėgstame, ką veikiame, ką prezidentė mėgsta ir veikia. Taip pat labai daug kalbėjomės apie knygas“, – susirinkusiems žurnalistams sakė Svaras.

G.Liaudanskas taip pat pasakojo, kaip reagavo, sužinojęs, kad yra apdovanojamas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu. Pirmiausia muzikantas išsigando, jį aplankė keisti jausmai. „Aš nemėgstu gyvenime būti vėliava, bet šiuo atveju apdovanojimą priėmiau kaip vėliavą, kaip ženklą ne tik man, bet ir visiems tiems žmonėms, su kuriais aš kartu veikiu tai, ką ir veikiu gyvenime“, – sakė Svaras.

Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Gabrielius Liaudanskas-Svaras

Kalbėdamas su žurnalistais, grupės „G&G Sindikatas“ narys išdavė, kad artimiausi jo draugai, sužinoję, kad Svaras gavo valstybinį apdovanojimą, juokėsi. „Šiandien nuo pat ryto skambino man daug žmonių, ačiū jiems, kad suteikė šviesos. Daug kas spaudė ranką, jaučiausi nepatogiai, bet gerai“, – sakė muzikantas.

Vaikams – daug klausimų

Vizitas prezidentūroje didžiausią įspūdį turbūt paliko G.Liaudansko vaikams. „Prezidentūroje jie buvo pirmą kartą ir turėjo labai daug klausimų, į kuriuos aš nesugebėjau atsakyti. Aš neišmanau nei architektūros, nei vidinio patalpų plano, nežinau, kur čia yra atsarginis išėjimas, ar čia yra šildymas, kodėl visur dega šviesos... Aš manau, kad vaikystėje labai svarbus dalykas yra prisiminimai, todėl mano vaikams šis pabuvimas prezidentūroje kažką reikš, kažką primins“, – sakė Svaras.

Beje, šis apdovanojimas Svarui įteiktas vėliau nei kitiems Valstybės atkūrimo dienos progą įvertintiems šalies ir užsienio veikėjams. Vasario 16-ąją G.Liaudanskas negalėjo dalyvauti iškilmingoje įteikimo ceremonijoje, nes su grupe „G&G Sindikatas“ šia proga koncertavo Dublino, Glazgo bei Lidso miestuose.

Deja, muzikantui dar nespėjus atsiimti apdovanojimo, buvęs TV laidų vedėjas Algis Ramanauskas-Greitai pareiškė, kad toks prezidentės D.Grybauskaitės sprendimas – klaikus. Tokią nuomonę jis išreiškė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Dar anksčiau vyras yra sakęs, kad hiphopas nėra muzika ir tuo papiktino šios muzikos gerbėjus bei atlikėjus.

Apdovanojimo įteikimo ceremonija
Apdovanojimo įteikimo ceremonija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius