Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės stojo prieš smurtą – ragina pasirašyti peticiją „Užtikrinkime saugią vaikystę kiekvienam vaikui“

30 tūkstančių – tiek žmonių pasirašė peticiją „Užtikrinkime saugią vaikystę kiekvienam vaikui“. Didžiulio visuomenės dėmesio peticija sulaukė ir dėl aktyvaus žinomų žmonių palaikymo.
Liepa Norkevičienė, Merūnas Vitulskis, Natalija Bunkė, Jonas Valančiūnas
Liepa Norkevičienė, Merūnas Vitulskis, Natalija Bunkė, Jonas Valančiūnas / 15min ir asmeninė nuotr.

Daugybė aktorių, dainininkų ir kitų pramogų pasaulio žvaigždžių socialiniame tinkle „Facebook“ ant savo sienų paskelbė jautrius filmukus, kuriuose kvietė išreikšti savo nuomonę apie smurtą prieš vaikus pasirašant peticiją.

Prie kvietimo prisidėjo aktoriai Vytautas Rumšas jaunesnysis, Vaida Lisikaitė, Gytis Ivanauskas, Mantas Vaitiekūnas, Leonardas Pabedonoscevas, Eimutis Kvoščiauskas, dainininkai Andrius Mamontovas, Merūnas Vitulskis, Natalija Bunkė,atlikėjos Oksana Pikul-Jasaitienė, Ingrida Martinkėnaitė, Kristina Ivanova, Monika Linkytė, stilistė Agnė Jagelavičiūtė, TV gelbėtoja Laisva Gutauskienė, vedybų planuotojos Laura Vagonė ir Kristina Kaikarienė, laidos „Gyvenimas“ kūrėjas Edvardas Žičkus, radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius, krepšininkas Jonas Valančiūnas bei daugelis kitų.

Linos Jushkes nuotr./Erica Jennings
Linos Jushkes nuotr./Erica Jennings

Ne visoms garsenybėms buvo paprasta prisidėti prie šio raginimo. Štai atlikėja Erica Jennings, su šeima atostogaujanti Kolumbijoje ir čia švenčianti 10-ąsias vestuvių metines, kelias dienas ieškojo interneto, kad galėtų tai padaryti.

Su panašiu sunkumu susidūrė ir dainininkė Liepa Norkevičienė. Šiuo metu ji slidinėja kalnuose, tad teko apvažiuoti net keletą miestelių, kol rado greitą internetą.

Radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius įrašo nufilmuoti skubėjo dirbdami radijuje, per muzikinę pertraukėlę. Dainininkas Merūnas nusifilmavo kone naktį, pavargęs po repeticijos, o TV „gelbėtoja“ Laisva Gutauskienė laiko rado tarp laidos filmavimų, atbėgusi pasišildyti į automobilį. Atlikėja Monika Linkytė pati pasisiūlė pagelbėti ir išplatinti savo raginimą.

Garsius žmonės dalintis vaizdo įrašais su prašymu pasirašyti peticiją kvietusios aktorės Elžbieta Latėnaitė, Monika Vaičiulytė ir renginių režisierė Erika Purauskytė kviečia ne tik pasirašyti peticiją, bet ir kartu su šeimomis prisijungti prie eitynių už saugią vaikystę.

Sekmadienį palaikantieji saugią vaikystę be smurto kviečiami į taikią eiseną sostinėje, kuri pajudės nuo Katedros aikštės link Seimo.

Čia balionai bus leidžiami į dangų su viltimi, kad vasario 14-ąją Seime bus išgirstas kiekvieno vaiko skausmas ir pagalbos šauksmas. Taip tikimasi atkreipti Seimo narių dėmesį į skaudžią smurto prieš vaikus problemą ir pagaliau imtis realių veiksmų kovojant su ja.

Peticiją, kuri bus įteikta Seimui, prezidentei ir vyriausybei, galima pasirašyti iki vasario 13 d. 12.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius