Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Garsus teisėjas įvertino aršų bokso čempionės elgesį kelyje: „Retas įžūlumas!“

Ieškoti savosios teisybės iki pat Aukščiausiojo Teismo planavusi kovotoja Karina Kazarian turėtų pasiraitoti rankoves. Pirmąją jos apeliaciją išnagrinėję aukštesnės instancijos teisėjai paskelbė, kad moteris nuteista pagrįstai. Jos poelgius teismas įvertino kaip itin nepilietiškus ir net įžūlius.
Teisėjas Stasys Lemežis, taksi vairuotoja dirbanti boksininkė Karina Kazarian
Teisėjas Stasys Lemežis, taksi vairuotoja dirbanti boksininkė Karina Kazarian / Vidmanto Balkūno / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Patyręs, ne vieną rezonansinę bylą išnagrinėjęs ir principingumu pagarsėjęs sostinės teisėjas Stasys Lemežis prasitarė negalėjęs patikėti, kad buvusi bokso čempionė taip elgėsi gatvėje, o kai buvo nubausta teisme – reikalavo priešingo verdikto.

„Nors šiaip tokių atvejų daug, kai vairuotojai užima neįgaliesiems skirtas vietas, čia reto įžūlumo atvejis“, – pareiškė S.Lemežis, penktadienio popietę motyvuodamas K.Kazarian pateikto skundo atmetimą.

Temidės tarno žodžiais tariant, jo vadovaujama teisėjų kolegija nerado jokių argumentų ar motyvų, kad galėtų būti tenkinamas nuteistosios K.Kazarian skundas ir keičiamas pirminis nuosprendis, kuriuo ji yra nuteista už pilietiško vilniečio Miroslavo Šematovičiaus užpuolimą.

Suprasti akimirksniu

  • Buvusiai Lietuvos bokso čempionei K.Kazarian, kurios pavardė pastaruoju metu yra nuskambėjusi ne vienoje visuomenės atgarsį sukėlusioje istorijoje, Vilniaus miesto apylinkės teismas 2018 m. liepą paskelbė nuosprendį.
  • Istorija, į kurią viešoje vietoje vidury baltos dienos ši moteris įsivėlė ir galiausiai buvo nuteista, būtų verta veiksmo filmo su dramos elementais scenarijaus. Kai armėniško kraujo turinti vilnietė, pastaruoju metu dirbanti taksiste, prie parduotuvės pasistatė savo automobilį neįgaliųjų vietoje, pilietiškai nusiteikęs praeivis pamėgino ją sudrausminti. Įvyko aršios grumtynės, vėliau teismas K.Kazarian pripažino smurtavusia – paskyrė pusės metų laisvės apribojimo bausmę ir nurodė atlyginti nukentėjusiajam turtinę bei moralinę žalą (500 eurų).
  • 15min primena, kad K.Kazarian buvo susikibusi su policija ir praėjusią gegužę, kuomet moters vairuojamas taksi automobilis buvo sustabdytas operatyviniam patikrinimui, tuo metu vilnietė pasijuto nepelnytai ir neteisėtai persekiojama.

„Pamatęs, kad užima neįgaliesiems skirtą vietą, nukentėjusysis vykdė pilietinę ir labai reikalingą pareigą. Jis visiškai teisėtai padarė vairuotojai pastabą. Nežinau, ar galima likti abejingam, kai matai tokį įžūlų elgesį“, – nutarties motyvus aiškino teisėjas S.Lemežis.

Jis pridūrė ir pats asmeniškai niekuomet nepraleidžiantis progos sudrausminti pažeidėjų, ypač tų, kurie vairuoja prabangias mašinas, nepažymėtas neįgaliojo lipdukais, ir išlipę atrodo sveikesni už ridikus.

„Aš prieinu, prisistatau Lietuvos Respublikos piliečiu, kuris saugo neįgaliųjų vietas, ir paklausiu, kurioje vietoje jūsų invalidumas“, – tiesiai šviesiai dėstė teisėjas.

Užuot atsiprašiusi ir iškart patraukusi automobilį, ji puolė nukentėjusįjį – kur čia matyta?!

Jis svarstė, kad ir šios bylos aplinkybėmis K.Kazarian turėjo galimybę toliau elgtis adekvačiai. „Tačiau užuot atsiprašiusi ir iškart patraukusi automobilį, ji puolė nukentėjusįjį – kur čia matyta?! Už tai ji nubausta pagrįstai“, – apibendrino S.Lemežis.

Jo ir teisėjų Ugniaus Trumpulio bei Daivos Kazlauskienės pasirašyta nutartis įsiteisėjo iškart ir turi būti vykdoma. Kita vertus, nuteistoji su savuoju advokatu dar turi teorinį šansą kasacine tvarka kreiptis į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą ir, jei skundas bus priimtas, išgirsti dar aukštesnės instancijos teisėjų vertinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius