-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedrius Savickas kreipėsi į moteris: „Nebūkite vienodos su pripūstomis lūpomis“

Į antradienį Vilniuje vykusią moterims ir ne tik skirtą konferenciją pasisakyti buvo pakviestas ir charizmatiškasis Giedrius Savickas. Aktorius su publika dalijosi mintimis apie tai, kaip svarbu net sunkiausią akimirką, pavyzdžiui, vykstant karui, neprarasti humoro jausmo: „Yra vaizdų, kurie pakelia kariams nuotaiką.“ Giedrius taip pat atskleidė, ką jam reiškia unikalumas ir kodėl svarbu gyventi savo, o ne kitų žmonių gyvenimą.
Konferencijoje „Moters vizija“ dalyvauja Giedrius Savickas
Konferencijoje „Moters vizija“ dalyvauja Giedrius Savickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kodėl svarbu nepasiduoti karo nuotaikoms?

Pradėjęs pokalbį konferencijoje „Moters vizija“, Giedrius neslėpė, kad šiuo metu kasdienybė surišta su tuo, kas vyksta Ukrainoje: „Atsikeli, gyveni tuo. Vakar majoro Andriaus Dildos paklausiau, tai jis sakė, kad kalbėkit, bet gyvenkit ir savo gyvenimus. Jei pasiduosim panikai, mes nustosim gyvenę. Tikrai sakau, kad po visų šių įvykių bus labai graži pabaiga.“

Visgi aktorius prisipažino, kad net darbo metu sunku atitraukti mintis nuo aktualijų. Štai jis neseniai vaidino Nacionalinio dramos teatro spektaklyje, kurio tema sukosi aplink karą.

„Vaidinti tai, kai šalia vyksta kitas karas... Grįžus namo galvojau pažiūrėti filmą, bet pagalvojau, kad gal komedija nepatogu, todėl išgėriau ir pavalgiau“, – sakė G.Savickas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konferencijoje „Moters vizija“ dalyvauja Giedrius Savickas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konferencijoje „Moters vizija“ dalyvauja Giedrius Savickas

Įterpęs humorą skaudžioje realybėje, aktorius prisiminė, kad taip buvo elgiamasi ir anksčiau – turbūt visi puikiai prisimena Marilyn Monroe, kuri dainavo kariams.

„Yra labai daug vaizdų, kurie pakelia kariams nuotaiką. Jie žiūri linksmus vaizdo įrašus ir bando viskam nepasiduoti“, – atkreipė dėmesį Giedrius.

Visgi Giedrius tikina, kad kartais nėra lengva paslėpti savo tikrų nuotaikų, skaudulių ar kivirčų namuose. Tačiau jam svarbiausia savo problemų nepermesti ant kitų žmonių.

„Rūpus miltai – gi gyvenimas vienas!“ – susirinkusioms moterims sakė aktorius, pridūręs, kad kiekvienas gyvenimą turime švęsti kaip pergalę.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konferencijoje „Moters vizija“ dalyvauja Giedrius Savickas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konferencijoje „Moters vizija“ dalyvauja Giedrius Savickas

„Moterys, nebūkite vienodos!“

G.Savickas pastebi, kad kartais ne tik nesuprantame tikrosios gyvenimo sąvokos, bet ir svajonių. Anot jo, dalis svajones įvardina daiktų formomis, kelionėmis ar kitais materialiais dalykais. Visgi aktorius mano, kad svajonės – kur kas aukščiau.

„Mano svajonės būti tokiu, kokiu gal nenorėčiau būti. Mano svajonė aiškiau kalbėti, kad žmonės suprastų. Bet mes esame visi skirtingi, tame ir įdomu pasaulyje būti. Ir dažnai neišnaudojame skirtumų. Reikia trūkumus paversti privalumu“, – svarstė Giedrius.

Štai puikiu pavyzdžiu jis įvardijo socialinius tinklus ir pačias moteris. Svarstydamas, ar pats galėtų būti moterimi, G.Savickas teigė įsitikinęs, kad tai jam padaryti būtų per sunku.

„Moteris ne tik stebuklas, bet ir labai sunku ja būti. Sėdžiu, galvoju, žmona klausia, kur reikės važiuoti, o aš galvoju, kuo aš unikalus“, – konferencijoje „Moters vizija“ kalbėjo G.Savickas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konferencijoje „Moters vizija“ dalyvauja Giedrius Savickas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Konferencijoje „Moters vizija“ dalyvauja Giedrius Savickas

Kalbėdamas apie sunkumą būti moterimi aktorius paminėjo ir socialinį tinklą „Instagram“. Jis mato, kad būtent čia visi nori būti vienodi ir niekada nesenti. Vis tik Giedrius nesutinka – kam būti tobuliems, kai galime turėti gražias raukšles?

„Moterys, jūs visos gražios, nebūkite vienodos su pripūstomis lūpomis, o ir senti patinka. Tos raukšlės taip yra gražu, kiekvienas mūsų etapas gražus. Labai geras išminčius sakė: „Mes liūdime, kai baigiasi jaunystė, bet svarbiausia, chebra, kad nesibaigtų senatvė“, – kalbėjo jis.

„Nesusireikšminkime!“

Kalbėdamas apie tai, kaip unikalius žmones keičia socialiniai tinklai, Giedrius jiems teigė turintis tik vieną atsakymą: „Nesusireikšminkime!“

„Galvojame, kad mus visi čia žiūri ir mes visiems įdomūs. Visi gi žiūrim į save, o ne į kitą“, – įsitikinęs aktorius.

Paklaustas, kuo pats yra unikalus, G.Savickas juokėsi, kad jis moka gerai išsisukti iš situacijos.

„Aš niekur neateinu pasiruošęs. Šiaip gyvenime atrodo, kad eisime gražiu keliu, bet bus duobių, nes visko gyvenimas pamėto. Gimiau devintajame dešimtmetyje – tarybų laikai, po to – nepriklausomybė, pandemija. Gyvenimas mus visada paklibins. Ir gali būti, kad tu daug dirbsi ir nieko nebus“, – konferencijoje „Moters vizija“ kalbėjo aktorius.

Todėl Giedrius dar kartą pakartojo, kad „gyventi turime savo gyvenimą, o ne kitų“.

„Visada prieš baigiant mokyklą jaunimui sakau, kad jei nežino, kur stoti, tai nestokit, neklausykit savo tėvų“, – šypsodamasis patarė G.Savickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius