-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į paskutinį skrydį „Žuvėdra“ išlydėta sausakimšoje Klaipėdos arenoje

Su savo gerbėjais šokių ansamblis „Žuvėdra“ atsisveikino didingai, paskutinį kartą publikai dovanodamas pasaulinę šlovę atnešusius šokius. Pasigrožėti „Žuvėdros“ finaliniu skrydžiu tiek daug norinčiųjų, kad organizatoriams teko rengti papildomą koncertą.
„Žuvėdros“ atsisveikinimo koncerto akimirka
„Žuvėdros“ atsisveikinimo koncerto akimirka / Algirdo Venskaus nuotr.
Temos: 2 Šokiai Klaipėda

Į Klaipėdos „Švyturio“ areną ansamblio gerbėjai plūdo ne tik atsisveikinti, o ir paminėti „Žuvėdrai“ ypatingų sukakčių. Atsisveikindami su žiūrovais žuvėdriečiai kartu paminėjo ir trenerių Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių vadovaujamo ansamblio 25-erių, o klubo – 50 metų jubiliejus. 

Šio kolektyvo biografijoje – 8 Lotynų Amerikos šokių Pasaulio čempionų aukso medaliai, tiek pat – Europos čempionų aukso medalių, dešimtys įvairių tarptautinių konkursų apdovanojimų ir užaugintas nesuskaičiuojamas profesionalių šokėjų būrys. Pasaulinė šlovė „Žuvėdros“ kolektyvą lydėjo nuo 1999-ųjų, kuomet jis pirmą kartą tapo Europos ir pasaulio čempionu.

Atsisveikindama  su legendiniu ansambliu trenerė S. Idzelevičienė sunkiai sulaikė besikaupiančias ašaras.

A. Venskaus nuotr./„Žuvėdros“ atsisveikinimo koncerto akimirka
A. Venskaus nuotr./„Žuvėdros“ atsisveikinimo koncerto akimirka

„Pripratau, žinojau, kad taip bus, valdausi. Negaliu žiūrėti į senuosius šokėjus, kurie kažkada šoko seniai, seniai. Jie suvažiavo iš visur. Vieni repetavo Vilniuje, kiti Kaune, treti Klaipėdoje ir padarė tokią dovaną“, – graudinosi „Žuvėdros“ trenerė. 

Idzelevičių duetas net ir atsiveikinęs su „Žuvėdra“ toliau treniruoja jaunuosius šokėjus, tačiau abejoja, ar jie kada susiburs į tokią stiprią komandą, kaip žuvėdriečiai.

„Jie nenori šokti ansamblyje, jie nori šokti individualiai. Šokti už komandą jie nenori. Aš ne kartą kviečiau, tačiau visi atsisakė. Jie mokosi gerai ir nežada sieti savo gyvenimo su šokiu – žada išvažiuoti kažkur mokytis“, – atviravo S. Idzelevičienė. 

Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai abejoja, ar iš dabartinių jaunųjų jų auklėtinių kada išaugs tokia darni komanda, kaip „Žuvėdra“ .

O auklėtinių Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai turėjo dabar jau sunkiai suskaičiuojamą būrį. Daugelis jų pasistengė suderinti savo darbus ir sudalyvauti paskutiniame „Žuvėdros“ koncerte.

Šokėjų gausoje puikiai atpažįstami dabar jau televizijos veidais tapę Andrius Butkus ir Tadas Rimgaila, renginyje prisistatę ne tik kaip žuvėdriečiai, o ir kaip grupės „Džentelmenai“ nariai.

„Pakviečiau užsienyje šokančias mergaites, jos sutiko atvažiuoti į Lietuvą ir tada rizikavau pasikvieti tuos, kurie Klaipėdoje dirba – jie visi sutiko. Bet buvo labai sunku. Susirinkdavome vakare po darbų, o repeticijos trukdavo vos 40 minučių, kartais valandą“, – apie pasiruošimą koncertui pasakojo trenerė.  

A. Venskaus nuotr./„Žuvėdros“ atsisveikinimo koncerto akimirka
A. Venskaus nuotr./„Žuvėdros“ atsisveikinimo koncerto akimirka

Savo pasirodymu ansamblį pagerbė tarptautinę šlovę pelniusios „Žuvėdros“ auklėtinės Natalia Maidiuk, Andra Vaidilaitė ir Iveta Lukošiūtė. Pastaroji su šokių partneriu Ghermanu Mustucu iš JAV į Lietuvą atvyko likus vos dienai iki atsisveikinimo koncerto. 

Už savo pastangas ir indėlį į Lietuvos šokių istoriją žuvėdriečiai po atsisveikinimo koncerto buvo gausiai apdovanoti plojimais, gėlėmis ir nuoširdžiu publikos „Ačiū“.

A. Venskaus nuotr./„Žuvėdros“ atsisveikinimo koncerto akimirka
A. Venskaus nuotr./„Žuvėdros“ atsisveikinimo koncerto akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius