Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į šv. Mišias už Arūną Storpirštį rinkosi aktoriaus artimieji, kolegos ir bičiuliai

Penktadienį Vilniuje prasidėjo atsisveikinimas su kino ir teatro aktoriumi Arūnu Storpirščiu. Šeimos nariai, kolegos ir scenos meno gerbėjai pagerbti antradienį anapilin iškeliavusio menininko pirmiausia rinkosi į šv. Mišias.
Gediminas Storpirštis ir Kristina Kazlauskaitė, Kostas Smoriginas ir Dalia Brenciūtė, Algirdas Latėnas
Gediminas Storpirštis ir Kristina Kazlauskaitė, Kostas Smoriginas ir Dalia Brenciūtė, Algirdas Latėnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Atsisveikinimas su antradienį mirusiu aktoriumi prasidėjo 10 valandą – Bernardinų bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios.

Išreikšti pagarbos ir užuojautos Arūno Storpirščio artimiesiems – aktoriaus vaikams, broliui Gediminui Storpirščiui ir kitiems, išgyvenantiems skaudžia netektį – atvyko Kristina Kazlauskaitė, Kostas Smoriginas ir Dalia Brenciūtė, Algirdas Latėnas, Remigijus Vilkaitis, Vytautas Rašimas, Monika Vaičiulytė, Augustinas Gricius, Rolandas Skaisgirys ir daugelis kitų, kūrusių drauge su Arūnu, su juo draugavusių, praleidusių kartu dešimtmečius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Arūno Storpirščio sūnus, aktorius Simonas Storpirštis: „Tėtis – geriausias personažas mano gyvenime“

Po mišių – 12 valandą – visi norintys pagerbi A.Storpirštį laukiami Jaunimo teatre. Urna su aktoriaus pelenais stovės Jaunimo teatro salėje 99.

Šeštadienį, lapkričio 10-ąją, 11 val. urna bus išnešama iš Jaunimo teatro ir palydima į Antakalnio kapines. A.Storpirštis bus palaidotas Menininkų kalnelyje.

Jaunimo teatras A.Storpirščio širdyje visada užėmė labai svarbią vietą. 1975 metais su legendiniu Dalios Tamulevičiūtės aktorių „dešimtuku“ baigęs Lietuvos valstybinę konservatoriją, jis čia pradėjo savo, kaip aktoriaus, kelią.

Šiame teatre aktorius sukūrė daugiau kaip 30 vaidmenų. Jis vaidino garsiuose pastatymuose „Ilga kaip šimtmečiai diena“, „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Škac, mirtie, visados škac“, „Pirosmani, Pirosmani“ ir kituose.

Jaunimo teatro trupei aktorius priklausė iki šiol. Šiame teatre sargu taip pat dirbo A.Storpirščio tėtis, iki šiol vaidina sūnus Simonas.

Dalios Tamulevičiūtės aktorių „dešimtukas“ – tai Kristina Kazlauskaitė, Irena Kriauzaitė, Algirdas Latėnas, Dalia Overaitė, Vidas Petkevičius, Violeta Podolskaitė, Kostas Smoriginas, Dalia Storyk, Arūnas Storpirštis, Remigijus Vilkaitis – iki šiol vadinami viena talentingiausių teatrinių grupių visoje Lietuvos teatro istorijoje.

Dirbo ir paskutinę savo gyvenimo dieną

Arūnas Storpirštis mirė būdamas 69-erių. Apie aktoriaus mirtį pranešė jo brolis Gediminas Storpirštis. Pasak jo, mirtis Arūną pasiglemžė staiga – dar antradienio dieną jis jautėsi gerai, buvo darbingas, o vakare netikėtai teko vežti į reanimaciją.

„Jis buvo išvežtas apie 21 valandą, o 23 valandą brolio jau nebebuvo“, – sunkiai rinkdamas žodžius 15min kalbėjo G.Storpirštis.

Jo teigimu, Arūnas pastaruosius metus sunkiai sirgo, tačiau apie savo ligą nemėgo kalbėti viešai, jam buvo diagnozuota pilvo aortos aneurizma.

„Medikai nei Lietuvoje, nei užsienyje neapsiėmė jo operuoti, buvo per daug rizikos. Todėl jis gyveno su tokia tiksinčia bomba, nors iki paskutinės dienos buvo darbingas“, – 15min kalbėjo G.Storpirštis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Velionio Arūno Storpirščio brolis Gediminas: „Prieš išvežant į reanimaciją jis mirktelėjo šeimynai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius