-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internautus apsėdo nauja manija: išvyskite, kaip atrodytų žinomų žmonių senoviniai portretai

Jei jau spėjo pabosti sendinanti „FaceApp“ programėlė, turime gerą žinią – jai atsirado nauja alternatyva. Naudojantis populiarėjančiu puslapiu savo veido nuotraukas galite paversti meniškais ir senove dvelkiančiais portretais. Šią naujovę išbandė ir 15min – suteikiame progą pamatyti, kaip tokiu būdu atrodo žinomi Lietuvos žmonės.
Karolina Meschino, Egidijus Dragūnas
Karolina Meschino, Egidijus Dragūnas / Organizatorių ir LNK nuotr.

Internetinio puslapio aiportraits.com/ veikimo principas paprastas – tereikia įkelti norimą veido nuotrauką ir po kelių sekundžių ji bus transformuota į XIV amžiuje nutapytą portretą.

Daugeliui smalsu sužinoti ir apie puslapio veikimo principą. Pasirodo, kad tam, jog jūsų veidas atrodytų lyg nutapytas aliejiniais dažais, akvarele ar rašalu, šioje svetainėje naudojamas dirbtinio intelekto algoritmas, pasitelkiant net 45 tūkst. portretų nuo ankstyvojo Renesanso iki šių dienų. Duomenų bazėje yra didžiulis kiekis dailininkų stilių – nuo Rembranto iki Ticiano ar Vincento van Gogo.

15min nusprendė išbandyti populiarėjančią svetainę. Kviečiame pamatyti, į kokius portretus buvo transformuotos žinomų Lietuvos žmonių nuotraukos:

Kai kurios nuotaukų detalės priverčia algoritmą naudoti specifinį stilių. Pavyzdžiui, daliai fotografijų algoritmas, transformuodamas jas į portretus, „nusprendžia“ pasitelkti Renesanso technikas ir išryškinti nosį, kaktą. Tad tikėtina, kad jei išbandysite kelias skirtingas savo nuotraukas, gausite ir skirtingus rezultatus.

Šis dirbtinio intelekto algoritmo metodas skiriasi nuo ankstesnių, nes jis veido „nenudažo“ nauju stiliumi, o naudoja GAN metodą tam, kad nuo nulio būtų sukurti nauji bruožai. Kitose panašiose programėlėse pakeičiamos spalvos, bet veido bruožai išlieka nepakitę. Tačiau „AI Portraits“ išanalizuoja bruožus, foną ir išrenka geriausią stilių – taip sukuriami visiškai išskirtiniai 4K portretai.

„Ne tik spalvos, bet ir formos, veido linijos yra visiškai pertvarkomos pagal modelį“, – rašoma svetainėje.

„AI Portraits“ sukūrė kelių žmonių komanda, nusprendusi sutelkti dėmesį į XIV amžiaus darbus. Tai – meno istorijos laikotarpis, kai atsirado realistiškas žmonių vaizdavimas. Įdomu tai, kad besišypsančių ar besijuokiančių asmenų portretai yra reti, o šis faktas ir paskatino šiuolaikinius vartotojus eksperimentuoti ir pasižiūrėti, kokie rezultatai bus pakeitus šių dienų nuotraukas.

„Menininkai retai tapė besišypsančius žmones, nes šypsenos ir juokas ilgą laiką labiau asocijavosi su komišku aspektu. Ši dirbtinio intelekto galimybė transformuoti mūsų šypsenas moko mus kai ko apie meno istoriją“, – pažymi jie.

Atsiradus sendinančios programėlės „FaceApp“ manijai, netrukus pasipylė įspėjimai, kad programėlė galimai pasisavina visus telefone esančius asmeninius duomenis.

Tačiau kaip skelbiama aiportraits.com svetainėje, nereikėtų nerimauti dėl savo privatumo, mat naudojantis šia technologija nepasisavinami jokie asmeniniai duomenys – puslapis yra visiškai saugus: „Jūsų nuotraukos yra nusiunčiamos į serverius tam, kad būtų sugeneruoti portretai. Mes nenaudosime jų jokiems kitiems tikslams ir jos bus iškart ištrintos.“

Beje, pernai tikra sensacija tapo ir „Google“ sukurta programėlė „Arts & Culture“ – ji leido asmenukes paversti muziejaus portretais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos garsenybės pasidavė „senatvės“ virusui: pasenti nebijo, bet nenori

TAIP PAT SKAITYKITE: Hitu tapusi „FaceApp“ programėlė: ir užsienio žvaigždės nebijo pasenti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius