-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 29 /11:55

J.Statkevičius padavė į teismą A.Ramanauską-Greitai: už dainelę reikalauja 10 000 eurų

Garsusis dizaineris Juozas Statkevičius ir ne ką mažiau žinomas humoristas, TV laidų kūrėjas ir vedėjas Algis Ramanauskas santykius turėtų išsiaiškinti teisme. To siekia mados guru, už paviešintą vaizdo klipą „Škurlis: dainelė“ iš Algio Ramanausko-Greitai reikalaujantis 10 000 eurų.
Algis Ramanauskas ir Juozas Statkevičius
Algis Ramanauskas ir Juozas Statkevičius / Giedriaus Abromavičiaus ir 15min nuotr.

Daina, dėl kurios įsižeidė Juozas Statkevičius, buvo paviešinta portale lnk.go (šiuo metu portale jos įrašo nebėra – red.) ir socialiniame tinkle „Facebook“.

Dizaineris su advokatais kreipėsi į teismą, prašydamas įvertinti jo asmeninių neturtinių teisių pažeidimą.

Esminė Juozo Statkevičiaus pretenzija – jo atvaizdas klipe buvo panaudotas be jo sutikimo. Maža to, tai buvo padaryta negražiame, jo garbę ir orumą žeminančiame kontekste. Kitaip tariant, išsityčiojant.

Todėl J.Statkevičius prašo teisme pripažinti pažeidimą ir priteisti jam iš A.Ramanausko 10 000 eurų už patirtą žalą.

Dizainerio ir jį konsultuojančio teisininko parengtame ieškinyje pažymima, kad A.Ramanauskas yra radijo ir TV laidų vedėjas, kuris rūpinasi savo reitingais. O tarp populiarumo ir komercinės naudos yra tiesioginis ryšys. Todėl ieškinyje daroma tiesmuka išvada: sukurdamas šmaikščią dainelę apie J.Statkevičių, A.Ramanauskas-Greitai siekė pasipelnyti.

Ieškinio reikalavimą teisme planuojama įrodinėti motyvuojant, kad A.Ramanausko kūrinys internetinėje laidoje „Aktualai. Pratęsimas“ ne tik pažeidžia įstatymus, bet ir kursto, pateisina patyčias.

Posėdžio teisme data, 15min žiniomis, dar nenumatyta.

Su J.Statkevičiumi pirmadienį 15min mobiliuoju telefonu susisiekti nepavyko, žinute jis atrašė, kad situacijos nekomentuos.

„Nenorėčiau sau pakenkti komentuodamas“, – teigė A.Ramanauskas.

Savo ruožtu A.Ramanauskas 15min pirmadienį teigė kol kas nenorintis viešai aptarinėti bręstančio teisinio ginčo.

„Nenorėčiau sau pakenkti komentuodamas“, – motyvavo jis.

Paprašytas patvirtinti, kad rimtai žiūri į J.Statkevičiaus pareikštas teisines pretenzijas, kurių pagrįstumą reikės nuodugniai išsiaiškinti teisme, 15min pašnekovas tik pakartojo: „Nepykit, bet tikrai nenoriu komentuot.“

Juozo Statkevičiaus ieškinys Algiui Ramanauskui Vilniaus apylinkės teismą pasiekė gruodžio 15 dieną. Teismui ne iš pirmo karto pavyko įteikti ieškinio dokumentus atsakovui A.Ramanauskui. Gavęs dokumentus atsakovas per 14 dienų turi parašyti teismui atsiliepimą. Kai teismas atsiliepimą gaus, per 30 dienų turi būti numatyta pirmojo posėdžio data.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius