Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jokio turto neturintį Mios vyrą Nerijų Antanavičių smaugia ne tik teismai, bet ir antstoliai

Pirmadienio rytą verslininku prisistatantis vilnietis Nerijus Antanavičius vėl stojo prieš teismą Vilniuje, nagrinėjančioje baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo. Dainininkės Mios vyro advokatas pareiškė, kad apie jo ginamojo piniginius reikalus turėtų būti kalbama civilinėje byloje, argumentuodamas ir tuo, kad N.Antanavičių ir toliau smaugia antstoliai.
Nerijus Antanavičius
Nerijus Antanavičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

N.Antanavičius šioje byloje kaltinamas paėmęs iš draugo pinigus už automobilį, tačiau „Audi Q7“ taip ir neatvaręs, o lėšų negrąžinęs. Prokurorai tai vertina kaip sąmoningą sukčiavimą, už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas.

Tuo metu kaltinamojo gynėjas Vytautas Sirvydis šios dienos posėdyje teigė, kad toliau nuosekliai laikosi pozicijos, esą čia aptariami civiliniai santykiai. Vienas advokato motyvų – tai, kad savo darbą tuo pačiu mėgina tęsti antstoliai: Mios vyro atžvilgiu yra pradėta ne viena vykdomoji byla.

„Antstolė V.Meškauskienė toliau tęsia išieškojimą“, – teigė advokatas, paprašęs teismo prijungti prie bylos medžiagos jo ginamajam atsiųstą išrašą ir naują šaukimą į antstolių kontorą.

Verslininkas ankstesniame teisme yra sakęs ničnieko formaliai neturintis.

Apie kaltinamojo turtą duomenų neturi ir teismas. Vardindamas į bylą surinktą medžiagą, teisėjas akcentavo, kad šiuo metu N.Antavičiaus vardu nėra registruotos nė vienos transporto priemonės. Tuo metu anksčiau kaltinamasis „Regitros“ duomenų bazėje figūravo kaip „Honda Jazz“, BMW X6, „Audi 100“, „Audi A6“, „Audi A8“ ir „Audi Q7“ savininkas.

Teisme buvo bandoma apklausti kaltinamojo motiną, tačiau ji pareiškė neduosianti parodymų prieš savo sūnų (tokią teisę artimi šeimos nariai turi).
Aišku tik tai, kad apie Nerijų jo mama yra pasakiusi ikiteisminio tyrimo metu – tuomet moteris sūnų apibūdino kaip „nuoširdų, atjaučiantį, bet ir patiklų, pasiduodantį manipuliacijoms.“

Tyrėjus domino ir N.Antanavičiaus turimos mašinos. „Kokiais automobiliais naudojasi mano sūnus Nerijus, aš nežinau“, – per ikiteisminį tyrimą yra sakiusi Laima Antanavičienė.

Šio ryto posėdyje apklaustas paskutinis liudytojas.

Pats kaltinamasis dar sykį teisėjui pakartojo, kad kategoriškai atsisako šioje byloje duoti savo parodymus.

Bylos duomenimis, prieš kelerius metus dainininkės Vilijos Pilibaitytės-Mios sutuoktinis per keletą kartų iš privataus asmens Zbignevo Ružickio pasiskolino iš viso bemaž 13 000 eurų, nė nemanydamas šios sumos grąžinti. Apgautasis Z.Ružickis šioje byloje prašo priteisti iš teisiamojo apie 22 000 eurų, iš jų tūkstantis eurų – moralinės skriaudos atlyginimas.

Bylos nagrinėjimas eina į pabaigą, tačiau kol kas, kaltinamojo advokato prašymu, paskelbta dar viena pertrauka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius