Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jolitos Vaitkutės pagaminta česnakinė kaukė slepia žinutę: nusivylė Aurelijaus Verygos pažadais

Menininkė Jolita Vaitkutė jau ne kartą lietuvius stebino išmoju maistą paversti menu. Taip koronaviruso akivaizdoje užgimė dar vienas jos kūrinys – internete plintant skelbimams apie namuose pagamintas apsaugines kaukes, J.Vaitkutė savąją pagamino iš... česnako. Ir tikrai ne be reikalo.
Jolita Vaitkutė
Jolita Vaitkutė / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Sekmadienį J.Vaitkutė pasidalijo asmenuke, kurioje ji prisidengus kiek netradicine česnakine kauke. 15min kalbinta mergina papasakojo, ką gi šitoks manifestas galėtų reikšti.

Piktina apsaugos priemonių trūkumas

Kaip teigė ji, idėja gimė iš valdžios transliuojamos žinios, jog karantinui – pasiruošta, o priemonių visiems tikrai užteks. O tada šių priemonių pradėjo smarkiai stigti.

„Pasimatė, kad visko trūksta – ir kaukių, ir dezinfekcinio skysčio, ir reagentų. Tai žmonės patys pradėjo daryti kaukes iš bet ko. Kadangi priemonių dabar nėra, tai yra kas iš kelnių, iš timpų jas siuva“, – pasakojo menininkė.

Tuomet jai šovusi mintis padaryti kaukę iš to, kas pakliūva po ranka. „Bet prisiminiau, kad yra žmonių, kurie labai tvirtai tiki česnakais ir jų galia, kad jie padės nuo visų ligų, – pridūrė ji. – Arba tokių, kurie nelinkę tikėti vienos kaukės filtro galia, tai tiki šventintu vandeniu, gintarėliais ant kaukių ir panašiai.“

Taip J.Vaitkutė pasigamino per internetus nuvilnijusią ir daugeliui juoką sukėlusią kaukę. Iš pradžių ji pasisiuvo įprastą, drobinę kaukę, o po to ją dekoravo česnaku.

Naują meno kūrinį pristačiusi J.Vaitkutė dar kartą pabrėžė, jog šiuo manifestu ji dėmesį norėjo atkreipti į vis tebesantį apsaugos priemonių trūkumą. „Mane labai žeidžia, kad visą laiką ministras sakė, jog visko yra ir užteks. Tai yra labai neteisingas elgesys krizės akivaizdoje“, – komentavo mergina.

Asmeninio albumo nuotr./Jolita Vaitkutė
Asmeninio albumo nuotr./Jolita Vaitkutė

Tiesa, česnakine kauke J.Vaitkutės siurprizai socialinių tinklų vartotojams nesibaigia. „Bus visa kaukių serija“, – sekti naujausius įrašus skatino menininkė.

Karantinas rutinos pernelyg nepakeitė

Vis dėlto pačiai J.Vaitkutei apsaugos nuo viruso priemonių kol kas netrūksta. „Nuo įvairių projektų liko nemažai vienkartinių pirštinių, kaukių, kurias buvau sukaupusi ir parsigabenusi. O dezinfekcinio skysčio visada turiu kišenėje“, – teigė mergina.

Ji užsiminė į lauką karantino metu išeinanti tik apsukti ratą aplink namus arba į parduotuvę, tačiau tam labai pasiruošusi.

„Dabar visada būnu su kauke, liečiu paviršius su pirštinėmis ir viską dezinfekuoju“, – apie griežtas apsaugos priemones pasakojo menininkė.

Panašu, kad atsakingesnė higieninė priežiūra yra bene vienintelis pokytis J.Vaitkutės gyvenime karantino metu, mat darbų traukinys menininkės namuose nesustoja. „Nežinau, kaip laiką leidžia kiti menininkai, bet aš baiginėju projektus, turiu dar keletą, kuriuos turiu įgyvendinti“, – apie tęsiamus darbus pasakojo mergina.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Jolita Vaitkutė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Jolita Vaitkutė

Drauge, gyvenimo tempui sulėtėjus, menininkė rado progą sugrįžti ir prie pamirštų veiklų. „Trijų savaičių darbo kelionė nusikėlė neribotam laikui, todėl daug gaminu maisto ir pildau idėjas, kurias seniau buvau užsirašiusi“, – teigė ji.

Visa kita iš esmės smarkiai J.Vaitkutės gyvenime nepasikeitė. Kaip pasakojo mergina, ji pati dažnai būna namuose ir ten darbuojasi. „Dar prieš karantiną turėjau projektus, per kuriuos savaitėmis neišeidavau į lauką. Iš jų dar nė vienas neviešintas, nes tokia šiuo metu situacija, bet juos nekantrauju parodyti“, – pokalbį užbaigė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius