-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Justė Zinkevičiūtė karantine atrado kulinarės gyslelę: pasidalijo dviem netikėtais tinginio receptais

Žavi, talentinga bei visada spinduliuojanti nuoširdumu ir moteriškumu – tokia yra aktorė Justė Zinkevičiūtė. Projekto „Pasimatuok jūrą“ ir knygos „Puodelis kavos prie jūros“ autorė tikina, jog jau daugiau kaip mėnesį trunkančio karantino laikotarpiu savyje atrado kulinarės talentą ir iš naujo pamilo maisto gaminimą.
„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka
„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka / TV3 nuotr.

Šį šeštadienį TV3 žiūrovus žadins ir kartu rytą pradėti kvies kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Dėl susiklosčiusios padėties šalyje bei siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą, tad karantino laikotarpiu į azartišką dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų yra geresnis kulinaras tenka kviestinei žvaigždei, kuriai šefų pagaminti patiekalai pristatomi tiesiai į namus.

Gamtos apsuptyje, pramogų ir poilsio centre „Belmontas“ įkurtoje studijoje laidos vedėjai šį šeštadienį gamins legendinį gardėsį, vieną skaniausių lietuviškų saldumynų – tinginį.

Ilona jį gardins baltuoju šokoladu, o Dilanas gamins pikantišką, juoduoju šokoladų kvepiantį tinginio tortą. Įvertinti kulinarinių sugebėjimų ir išrinkti, kuris skanėstas gardesnis, teks aktorei Justei Zinkevičiūtei, kuriai tinginio gabalėlius į namus, tiesiai iš laidos studijos, pristatys „Belmonto“ maisto pristatymo komanda.

TV3 nuotr. /„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka
TV3 nuotr. /„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka
TV3 nuotr. /„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka
TV3 nuotr. /„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka

Neblėstančia energija spinduliuojanti aktorė Justė Zinkevičiūtė džiaugiasi, galėdama įkvėpimo semtis iš aplink ją supančių žmonių, naujų patirčių ir stiprių draugysčių. Tiesa, pasaulį sukausčius viruso pandemijai, daugelis moters darbų ir projektų sustojo, tačiau Justė tikina neliūdinti ir šį laikotarpį išnaudojanti naujų talentų savyje paieškoms.

„Aš kartais pajuokauju – kai Dievas dalino tą talentą moteriai gebėti gaminti, aš, matyt, stovėjau kažkur kitose eilėse. Tačiau gera žinia ta, jog per karantiną supratau, jog maisto gaminimas yra moters prigimtyje. Praėjusią dieną kepiau duoną ir ji puikiausiai man gavosi. Ką begaminčiau – namiškiai giria, o aš, tų komplimentų įkvėpta, net imu eksperimentuoti virtuvėje. Maisto gaminimas šiuo karantino laikotarpiu yra vienas įdomiausių užsiėmimų“, – sakė Justė.

TV3 nuotr. /„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka
TV3 nuotr. /„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka

Tinginys su baltu šokoladu

Gaminimui reikės:

100 g baltojo šokolado;
100 g 82% riebumo sviesto;
200 g kondensuoto pieno;
300 g sausainių su spanguolėmis „Gaidelis“;
50 g džiovintų spanguolių;
50 g graikinių riešutų;
Aviečių dribsnių papuošimui.

Rankomis susmulkiname sausainius iki mažų gabalėlių ir į masę įdedame mirkytų džiovintų spanguolių bei graikinių riešutų. Garų vonelėje ištirpdome sviestą, įmaišome kondensuotą pieną, sudedame šokolado gabalėlius ir maišome tol, kol viskas išsilydys iki vientisos masės. Paruoštą baltojo šokolado masę supilame ant sutrupintų sausainių, viską gerai išmaišome, sudedame į formą, papuošiame aviečių dribsniais ir dedam į šaldytuvą, jog sustingtų. Skanaus!

Pikantiškas tinginio pyragas

Gaminimui reikės:

2 pak. šokoladinių sausainių „Gaidelis“;
200 g sviesto;
300 g „Pergalė“ juodojo šokolado;
300 g grietinėlės;
50 g kedrinių pinijų;
1 v. š. medaus;
1 apelsino;
1 citrinos;
1 a. š. cinamono;
0,5 a. š. čili pipirų;
Aviečių bei šilauogių papuošimui.

Dalį sausainių susmulkiname iki mažų gabalėlių rankomis, o kitą dalį – smulkintuvu. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su grietinėle ir sviestu, pagardiname masę medumi bei apelsinų sultimis, apelsino ir laimo žievelėmis. Išmaišę masę įdedame į ją čili pipirų bei cinamono.

TV3 nuotr. /„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka
TV3 nuotr. /„Virtuvės istorijos“ filmavimo akimirka

Paruoštą šokolado masę sumaišome atskiromis dalimis su trupintais sausainiais bei pasiliekame šokolado torto apliejimui. Gerai išmaišę sausainius su šokoladu, formoje suformuojame torto sluoksnius: dedame rankomis trupintus sausainius, apibarstome juos kedrinėmis pinijomis ir ant viršaus – smulkintuvu trupintus sausainius. Apliejame visą tortą šokoladu, dedame į šaldytuvą, jog sustingtų, o vėliau dekoruojame avietėmis bei šilauogėmis. Skanaus!

Į Lietuvą atėjus šiltoms dienoms televizijos žiūrovų pamėgtos kulinarinių pokalbių laidos „Virtuvės istorijos“ studija persikelia į gryną orą. Nuo šiol aršios ir azartiškos kulinarinės kovos vyks gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“. Į dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stos laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė ir Dilanas Dampella Gamage. Kiekvienoje laidoje jie abu pristatys po gardų bei nepamirštamą patiekalą.

Patiekalų gamybą lydės smagios istorijos bei naudingi patarimai, o kuriam gaminti sekasi geriau, kaskart nuspręs vis kita šalies įžymybė. Dėl šalyje įvesto karantino, žvaigždei abu patiekalai bus pristatomi į namus, kuriuose ji ragaus abiejų šefų patiekalus ir išrinks, kuriam iš kulinarų šioje laidoje skiriama nugalėtojo karūna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius