Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Karklės festivalis su pažeidėjais nesitaiksto: pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl narkotikų

Penktadienį pajūryje prasidėjęs muzikos festivalis „Karklė Live Music Beach 2017“ jau tą patį vakarė sulaikė pirmuosius pažeidėjus – pradėti trys ikitesiminiai tyrimai.
Apsaugos darbuotojai tikrino „Karklė Live Music Beach“ svečių krepšius
Apsaugos darbuotojai tikrino „Karklė Live Music Beach“ svečių krepšius / Viktorijos Savickos nuotr.

„Šiemet, be specialiai samdomų apsaugos darbuotojų, festivalio teritorijoje dirbs apie 40 neuniformuotų pareigūnų, kurių užduotis – pasirūpinti narkotinių medžiagų vartojimo prevencija“, – teigiama festivalio dalyvio atmintinėje. Tačiau ją perskaitė tikrai ne visi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirma stotelė Karklės festivalyje – patikros punktas: sustiprinta apsauga ir plačiai atverti krepšiai

Jau tą patį penktadienio vakarą, kai į festivalį pradėjo gūžėti didžioji minia svečių, sulaikyti asmenys, turėję narkotinių medžiagų.

„Pradėjome tris tyrimus dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Sulaikyti asmenys buvo nuvežti ir į medicinos įstaigas, įtariant juos vartojant“, – 15min sakė Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė.

Pasak jos, festivalyje dirbantys pareigūnai akylai stebi svečius: „Vienais atvejais narkotikai buvo rasti tikrinant festivalininkų daiktus. Be to, kadangi čia dirbo ir pareigūnai iš Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato ir organizuoto nusikalstamumo tyrimų tarnybos, jie taip pat padėjo rasti pažeidėjus. Nors buvo ir tarnybinių šunų, visi šie trys atvejai buvo išaiškinti nepasitelkus jų.“

Taip pat penktadienio vakarą pasitaikė ir chuliganizmo atvejų – vienas rimtesnis incidentas įvyko koncerto metu. „Bet saugos tarnyba labai operatyviai sureagavo, išskyrė konfliktuojančias puses, niekas nespėjo suduoti smūgio. Asmuo, kuris sukėlė konfliktą, iškart buvo pašalintas iš festivalio“, – teigė Rasa Stasiulaitienė.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė įspėjo, kad šiemet festivalyje dirba labai daug pareigūnų – kiekvienas pažeidėjas bus tučtuojau sulaikytas.

„Festivalyje dirba visokio lygmens tarnybų pareigūnai – ir kinologai, ir kelių policijos patruliai, ir dirbantys su narkotinių medžiagų paieška. Prie pat renginio nuo ryto iki vėlyvos nakties dirba du postai pareigūnų, kurie iškart formina pažeidimus. Todėl palinkėčiau linksmintis atsakingai ir taip, kad nekeltumėme problemų nei kitiems, nei sau“, – 15min kalbėjo Rasa Stasiulaitienė.

Neblaivius varo iš jūros

Festivalyje saugumas akylai prižiūrimas ir prie jūros. Paplūdimyje dirbančios gelbėtojos teigė, kad pirmoji festivalio diena prie jūros buvo rami. „Teko tik kelių besimaudančiųjų paprašyti lipti iš jūros. Buvo neblaivūs. Žinome, kad festivalyje bus daug vartojančių alkoholį, todėl numanome, kad bus drąsuolių, kurie bris į jūrą neblaivūs. Juos vysime lauk iš jūros“, – 15min sakė gelbėtoja.

Festivalio metu gelbėtojai prie jūros budi iki 22 valandos. Vėliau pakrantę prižiūri apsaugos darbuotojai – vandenyje linksmintis draudžiama. „Nuo 22 valandos negalima maudytis jūroje. Visi bus vejami iš vandens. Jei atsiras tokių, kurie bandys tai padaryti – jie bus šalinami iš festivalio“, – apie tvarką prie jūros kalbėjo gelbėtoja.

TAIP PAT SKAITYKITE: Karklėje prie jūros banguojanti minia šėlo klausydama žvaigždžių muzikos

TAIP PAT SKAITYKITE: Prasidėjo festivalis „Karklė Live Music Beach 2017“ – į pajūrį renkasi melomanai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius